Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.06.2023 o 08:04, ReniaS napisał(a):

Dla odmiany troszkę drobiowego :) strasznie dziurawe, ale smaczne.

attachicon.gifreni_drobiowa.jpg  attachicon.gifreni_drobiowa2.jpg

Super Ciociu.

Jesli nabijana ręcznie to ciężko się pozbyć tych dziurek. Wiem coś o tym.

Edytowane przez ReniaS

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17720-moje-wyroby/page/3/#findComment-837518
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Boczek rolowany, pieczony w piekarniku w 115 st. C do uzyskania w środku 72 st.Wiem fatalnie pokrojony:facepalm:20240927_195303.jpg

20240927_194946.jpg

20240924_203845.jpg

Edytowane przez ReniaS
  • Like 2
  • Upvote 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17720-moje-wyroby/page/3/#findComment-957319
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładna rolada i apetyczna natomiast mnie wybacz ale bardziej zainteresowały papryczki🙊 jestem w trakcie sezonu na takie więc jeśli możesz podać swój sposób na te cudeńka to będę bardzo wdzięczny ☺️

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17720-moje-wyroby/page/3/#findComment-957331
Udostępnij na innych stronach

Bardzo proszę :)

Papryczki chilli  wyhodowały mi się całkiem przypadkowo więc musiałam je jakoś zagospodarować:facepalm:

 

 

Papryczki  ostre faszerowane serkiem

Marynata:

400ml wody

100ml octu 10%

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka cukru (dodaję, ale można pominąć)

½ łyżeczki curry

Przygotowanie:

Z papryczek powycinałam gniazda nasienne i oczyściłam z nasion. W garnku zagotowałam marynatę, wrzuciłam papryczki i gotowałam na małym ogniu 4-5 minut by zmiękły. Po tym czasie przełożyłam je do miski z zimną wodą, a następnie wyjęłam na ręcznik papierowy do osuszenia. Każdą papryczkę napełniła za pomocą szprycy doprawionym serkiem i ułożyłam w słoiku, zalałam gorącą oliwą i zakręciłam. Po wystygnięciu do lodówki. 

 

Do faszerowania:

150-200g serek kanapkowy

1-2 ząbki czosnku przeciśnięty przez praskę

sól

papryka ostra w proszku

 łyżeczka ziół prowansalskich

łyżeczka oregano

może być czubryca

Serek po doprawieniu musi być bardzo wyraźny w smaku, przesolony!

Edytowane przez ReniaS
  • Like 3
  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17720-moje-wyroby/page/3/#findComment-957338
Udostępnij na innych stronach

To i ja skorzystam z tak pięknie podanego opisu na faszerowane papryczki 👍 Dziękuję Reniu 😘

  • Like 1

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17720-moje-wyroby/page/3/#findComment-957340
Udostępnij na innych stronach

19 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

Reniu zmiłuj się😉miałem już nic nie jeść o tej porze.

 

19 godzin temu, Muski napisał(a):

rarytas

 

19 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Bardzo ładna rolada i apetyczna ..... papryczki

 

17 godzin temu, MariuszB napisał(a):

To i ja skorzystam z tak pięknie podanego opisu na faszerowane papryczki 

 

11 godzin temu, MIRKON napisał(a):

 papryczki wyglądają przepysznie

 

 

Dziękuję bardzo  😃

Papryczki robiłam już kolejny raz (to nie jest produkt do przechowania na zimę)
w lodówce wytrzymuje  miesiąc, a może i dłużej.

 

Edytowane przez ReniaS
  • Upvote 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17720-moje-wyroby/page/3/#findComment-957441
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.