Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja myślałem o żeliwnym, ale narazie zostane przy żaroodpornym. Mam jeszcze dwie sztuki, tylko że prostokątne i tu chyba muszę dwukrotnie zwiększyć proporcje :)

Edytowane przez Kondziu019
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17920-loczek-w-kuchni-i-nie-tylko/page/2/#findComment-691636
Udostępnij na innych stronach

@Pepuś, kup lepiej zeliwny  lub zeliwny emaliowany , zakup na lata a gliniany zawsze tez moze popekac .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17920-loczek-w-kuchni-i-nie-tylko/page/2/#findComment-691638
Udostępnij na innych stronach

 

 

zakup na lata a gliniany zawsze tez moze popekac
 

To wiem Elektro , ale zastanawia mnie to jak wypiecze się chleb w takim namoczonym glinianym naczyniu. A porządny żeliwny garnek jest w planach ;).

Pozdrawiam Piotr.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17920-loczek-w-kuchni-i-nie-tylko/page/2/#findComment-691657
Udostępnij na innych stronach

W "Garnku Rzymskim" piecze się tak samo dobrze, tylko tak jak nadmienia Pepuś, trzeba najpierw garnek namoczyć. Nie mniej żeliwny jest wygodniejszy, jak mówi Electra, to fakt, dla tego dobrze jest mieć i jeden, i drugi :D:thumbsup:.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17920-loczek-w-kuchni-i-nie-tylko/page/2/#findComment-691658
Udostępnij na innych stronach

Ja mialam kiedys taki gliniak ale nie wiem czemu ciagle czulam taki zapach  gliny , i w koncu wywalilam 

zeliwne mam 2 patelnie 3 garnki w tym 2 emaliowane i 2 formy do zapiekania -niektore sa jeszcze z lat 70 najlepsze  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17920-loczek-w-kuchni-i-nie-tylko/page/2/#findComment-691667
Udostępnij na innych stronach

Ja też mam trzy żeliwne różnej wielkości, wszystkie z pokrywkami, trzy szklane żaroodporne, i jeden gliniany "Garnek Rzymski". Tak więc wszystko zależy od aktualnej potrzeby :D  :thumbsup: .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17920-loczek-w-kuchni-i-nie-tylko/page/2/#findComment-691669
Udostępnij na innych stronach

Wracaj,ac do garnków "rzymskich" chleb wkładamy do wcześniej namoczonych naczyń i wkładamy je do zimnego piekarnika .Gar żeliwny można wcześniej nagrzać i do mocno nagrzanego włożyć chleb lub gar z chlebem możemy wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika.

Ja ostatnio piekę najczęściej w normalnych blaszkach [chleb żytnio- pszenny-70/30]

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17920-loczek-w-kuchni-i-nie-tylko/page/2/#findComment-693090
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.