Ziółko79 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Witam, pytanie, jak długo mogę przechowywać kiełbasę szynkową po zapakowaniu hermetycznie? Lepiej zamrozić , czy zapakować i odstawić, czy może sparzyć, wystudzić i później zamrozić , albo zapakować sparzoną i zamrozić? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) Sparzyć, wystudzić, zapakować próżniowo i zamrozić. Edytowane 21 Stycznia 2021 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-693415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Albo zapakować, zamrozić, rozmrozić (wolno), sparzyć i jeść Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-693436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Sparzyć, wystudzić, zapakować próżniowo i zamrozić. Tak zrobiłem i było dobrze. Albo zapakować, zamrozić, rozmrozić (wolno), sparzyć i jeśćTak też robiłem niestety kiełbasa nie skleiła się po parzeniu były dziury i woda pod osłonką. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-693443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziółko79 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-693444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Szynkowej tak nie robiłem, ale często tak robię z kiełbasami w jelicie cienkim czy wędzonkami. Tak też robiłem niestety kiełbasa nie skleiła się po parzeniu były dziury i woda pod osłonką. Cenne uwagi - dzięki za sprostowanie Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-693445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Stycznia 2021 często tak robię z kiełbasami w jelicie cienkim czy wędzonkamiTeż tak robię i jest dobrze tylko szynkowa raz mi nie wyszła i teraz robię jak pisał Arek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-693447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Witam, pytanie, jak długo mogę przechowywać kiełbasę szynkową po zapakowaniu hermetycznie? Lepiej zamrozić , czy zapakować i odstawić, czy może sparzyć, wystudzić i później zamrozić , albo zapakować sparzoną i zamrozić? Napisz czy ta kiełbasa była wędzona. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-694191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Napisz czy ta kiełbasa była wędzona. A jak niby miała by być wędzona.? Takie kiełbasy wędzi się w temp.45-55 C i później parzy.Znasz jakiś inny sposób wędzenia szynkowej i obróbki termicznej.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-694206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Najlepiej byłoby gotową do konsumpcji pokroić w plastry, zapakować i zamrozić. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-694216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.