Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pytanie, jak długo mogę przechowywać kiełbasę szynkową po zapakowaniu hermetycznie?  Lepiej zamrozić  ,  czy zapakować i odstawić,    czy może sparzyć, wystudzić i później zamrozić     ,    albo zapakować sparzoną i zamrozić?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/
Udostępnij na innych stronach

Sparzyć, wystudzić, zapakować próżniowo i zamrozić.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-693415
Udostępnij na innych stronach

Albo zapakować, zamrozić, rozmrozić (wolno), sparzyć i jeść

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-693436
Udostępnij na innych stronach

Sparzyć, wystudzić, zapakować próżniowo i zamrozić.

 

Tak zrobiłem i było dobrze.

 

Albo zapakować, zamrozić, rozmrozić (wolno), sparzyć i jeść

Tak też robiłem niestety kiełbasa nie skleiła się po parzeniu były dziury i woda pod osłonką.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-693443
Udostępnij na innych stronach

Szynkowej tak nie robiłem, ale często tak robię z kiełbasami w jelicie cienkim czy wędzonkami.

 

 

Tak też robiłem niestety kiełbasa nie skleiła się po parzeniu były dziury i woda pod osłonką.
Cenne uwagi - dzięki za sprostowanie :thumbsup:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-693445
Udostępnij na innych stronach

 

 

Witam, pytanie, jak długo mogę przechowywać kiełbasę szynkową po zapakowaniu hermetycznie? Lepiej zamrozić , czy zapakować i odstawić, czy może sparzyć, wystudzić i później zamrozić , albo zapakować sparzoną i zamrozić?

 

Napisz czy ta kiełbasa była wędzona.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-694191
Udostępnij na innych stronach

 

 

Napisz czy ta kiełbasa była wędzona.

A jak niby miała by być wędzona.? Takie kiełbasy wędzi się w temp.45-55 C i później parzy.Znasz jakiś inny sposób wędzenia szynkowej i obróbki termicznej.?

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-694206
Udostępnij na innych stronach

Najlepiej byłoby gotową do konsumpcji pokroić w plastry, zapakować i zamrozić.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18057-szynkowa-parzona/#findComment-694216
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.