Einshell Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1026 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Hmmm :rolleyes: W tej społeczności to wszyscy dbaja o linje- PAPILARNE ! :shock: :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1027 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A ja dostałem z baru (reklama} jakiś kartofel i coś podobne do kotleta i sałatopodobną surówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1028 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Dawno nie robiłem, dziś mnie coś napadło Drób w cieście z frytkownicy. 1 kg skrzydełek, 1kg udek z/k z kurczaka. Ze skrzydełek odciąłem lotki(jutro z kurakiem do rosołu) pozostałą część skrzydełka podzieliłem na 2 części, udko jak mały kawałek to w całości, a jak duży na 2 części. Sól, pieprz świeżo kręcony, czosnek granulowany, cebula w plasterkach. Na jakieś 2 godz. w temp pokojowej. Ciasto ciut gęściejsze niż na naleśniki, będę robił pikantne, czyli z solą i pieprzem cayenne. Smażenie we frytkownicy rozgrzanej do 180-190st.C do uzyskania kolory takiego hmmm... ciut bardziej niż złocisty, do tego warzywa z ryżem :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1029 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 U mnie pałki i podudzia też we frytkownicy tylko panierka to stłuczone płatki kukurydziane. Mięsko obtoczone w jajku i chrupkach zanurzam w frytkownicy i smażę na złocisto. Panierka jest chrupiąca a mięsko soczyste, że.... :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1030 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 U mnie pałki i podudzia też we frytkownicy tylko panierka to stłuczone płatki kukurydziane. Mięsko obtoczone w jajku i chrupkach zanurzam w frytkownicy i smażę na złocisto. Panierka jest chrupiąca a mięsko soczyste, że.... :thumbsup: Tak sie zastanawiam czy wieksze kawalki podudzia zdaza przejsc w tak krotkim czasie we frytkownicy ? Nierobilem to tez pytam myslalem ze lepjej by bylo wczesniej krotko spazyc :rolleyes: no ale jak idzie to musze kiedys wyprubowac. A na obiadek umnie beda golebie ze swiezej kapusty,miesa i niewiadomego ryzu z sosikiem pomidorowym na zasmazce :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1031 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja już po "zabiegu" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1032 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja już po "zabiegu" No no no :thumbsup: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1033 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Apetycznie wygląda muszę w przyszłym tygodniu wypróbować. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1034 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Tak sie zastanawiam czy wieksze kawalki podudzia zdaza przejsc w tak krotkim czasie we frytkownicy ? Nierobilem to tez pytam myslalem ze lepjej by bylo wczesniej krotko spazyc :rolleyes: no ale jak idzie to musze kiedys wyprubowac. A na obiadek umnie beda golebie ze swiezej kapusty,miesa i niewiadomego ryzu z sosikiem pomidorowym na zasmazce :thumbsup: PozdrawiamUwierz mi ja się ze złocą to są z pewnością upieczone i soczyste :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1035 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Tak sie zastanawiam czy wieksze kawalki podudzia zdaza przejsc w tak krotkim czasie we frytkownicy ?Jak będziesz smażył we frytkownicy, czy to w cieście czy w jakiejś innej panierce, wrzuć 4-5 kawałków i zacznij smażenie w 180st.C, jak po usmażeniu będzie kolor złocisty lub jasny brąz, a w środku mięsko będzie twardawe to temp. zmniejsz o kilka stopni. Dużo zależy jakiej wielkości są kawałki i ile kawałków wrzucisz na raz, większe kawałki w temp. 175-180st.C, a mniejsze w 180-190st.C, ogólnie bracie, musisz próbować :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1036 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Czlek cale zycie dowiaduje sie nowych zeczy ktore to potem prubowac musi :rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1037 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 A oleje co jaki czas wymieniacie :grin:3-5 razy smażę i wymieniam(u mnie jedno smażenie to jest smażenie 3-4 wsadów do frytkownicy) , ale zależy to do jak ciemnego koloru smażone są wyroby we frytkownicy :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1038 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Drogi Zbóju Madeju. :devil: Chyba dobrze wiedziałeś co robisz wybierając swój nick na forum.Powinni Cię zbanować na zawsze, za te Twoje zdjęcia :!: :!: :!: Co chwilę inne, a co nowe to bardziej smakowite.Już sam nie wiem co gotować. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Miro. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1039 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Drogi Zbóju Madeju. :devil: :grin: :grin: :grin: Chyba dobrze wiedziałeś co robisz wybierając swój nick na forum.A no wiedziałem, wiedziałem :grin: Powinni Cię zbanować na zawsze, za te Twoje zdjęcia :!: :!: :!: :grin: Coby tylko po powrocie z Zagrody Administracja nie wzięła tego na poważnie :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1040 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Madejowe Foty tak się nazwij. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1041 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaraz podpalam pod kuchnią i gotuję kaczorka na czarninkę. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1042 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Dziś kuchnia serwuje "Flaki po Warszawsku" :thumbsup: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1043 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Frytki własnej roboty właśnie robie pierwsze smażenie, drugie tuż przed podaniem - wtedy już będa świetnie złocisto-brązowe... Duszone plastry biodróweczki w pysznym sosie Kapusta biała cieniutko pokrojona (siedzi przytłuczona i posolona) + marchewka + trochę oliwki... Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1044 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Dziś kuchnia serwuje "Flaki po Warszawsku" :thumbsup:Takie "prawdziwe" :question: :tongue: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1045 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 właśnie robie pierwsze smażenie, To widzę że kolega kumaty by frytki były chrupiące i miały odpowiedni kolor i smak. A u mnie ziemniaki z wody + młode leśne kożlaki czerwone smażone na lewym i prawym boczku :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1046 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 właśnie robie pierwsze smażenie, To widzę że kolega kumaty by frytki były chrupiące i miały odpowiedni kolor i smak. to podstawowa zasada udanych frytek... zawsze tak robię - od dawna i polecam, zresztą każdy program np. na Kuchni TV zaleca taki sposób jako absolutnie konieczny, aby frytki były udane... ... a.... teraz "kręcę" chlebek w maszynie - bo się okazało, że na wieczór zabraknie... Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1047 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 A teraz sjesta :smile: Kluski śląskie, modro kapusta i mięsko z golonki :thumbsup: Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1048 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Kolego dietykon a gdzie dziurka w kluskach na sosik. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1049 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Takie "prawdziwe" No pewnie :!: takie jak u Flisa za dawnych lat. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1050 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Dziurek w kluskach nie robie żeby się same w garnku obracały. Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/42/#findComment-121691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.