PanBoczek Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2626 Opublikowano 15 Maja 2012 arkadiusz, noszę sie z zamiarem kupna tego ustrojstwa Z testów organoleptycznych.. kurczak pieczony na puszce/butelce piwa nie przechodzi jego smakiem.. łapie co najwyżej odrobine goryczki, marnowanie piwa jak dla mnie :lol: Pozatym wolniej się piecze, bo butelka z płynem blokuje w środeczku przepływ powietrza, czego nie ma przy zastosowaniu tego nadziewaka na kuraka Jedyne co wolę, to nadziać drób cytrusami.. a wcześniej ponakłówać w środku nożem tą błone, żeby soki z cytrusów przenikaly do mięsa. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-217928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2627 Opublikowano 17 Maja 2012 Wczoraj robiłam gołąbki wiosenne a dzisiaj jadłam na śniadanie i na obiad w pracy :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2628 Opublikowano 18 Maja 2012 Alltid, :thumbsup: przepadam za gołąbkami.. chyba tez niebawem zmajstruje Wczoraj.. kasza manna a'la polenta żółta od kurkumy... ilość oleju woków, cóż porcja dla mamy - a olej budwigowy. Dietetyk przepisał jej 2 łyżki dziennie.. Pozdrawiam http://img210.imageshack.us/img210/4411/kaszamanna.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2629 Opublikowano 18 Maja 2012 kuchnia zaserwowała dzisiaj naleśniki z nutellą , dżemem lub serem do wyboru Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2630 Opublikowano 18 Maja 2012 Tuńczyk w paprykowo-pieczarkowo-pomidorowym sosie z odrobiną białego wina Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2631 Opublikowano 18 Maja 2012 Tuńczyk w paprykowo-pieczarkowo-pomidorowym sosie z odrobiną białego winaNie powiem interesujące danie :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2632 Opublikowano 19 Maja 2012 Żeby nie było, że odmawiam sobie wszystkich dobroci ^^ Tortellini nadziewane szpinakiem.. :thumbsup: Ciasto to każdy i tak zrobi takie jakie lubi.. akurat do tego przepisu ludzie takie jak na makaron http://img85.imageshack.us/img85/6537/tortellinij.jpg Nadzienie za to.. troche zmodyfikowałem nadzienie z restauracji gdzie kiedys pracowałem. Szpinak w liściach rozmrażamy i siekamy drobno. Pa patelni rozpuszczamy 3 łyżki masła i wyłączamy ogień. Od razu dodajemy do goracego masła drobno posiekany czosnek i orzechy włoskie, łączymy to ze szpinakiem. (W razie dostępności świeżego szpinaku, łączymy go z masłem na patelni, żeby zmiękł i stracił objętość). Doprawiamy pieprzem i serem peccorino - słony, więc sól wg uznania.. :thumbsup: nadzienie jest sprawdzone i super pasuje jako farsz do czegokolwiek http://img205.imageshack.us/img205/7358/tortellini1.jpg Podaję z przyprawą 'suszone pomidory'. oliwą i jakimś fajnym kwiatkiem :P dziś padło na tymianek cytrynowy, który dodał niesamowitego aromatu. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2633 Opublikowano 19 Maja 2012 Żeby nie było, że odmawiam sobie wszystkich dobrociPanieBoczku, takie rzeczy to ja jem za karę... Chyba obiad sfotografuję dziś... :lol: [ Dodano: Sob 19 Maj, 2012 15:23 ]Coby nie być gołosłownym, ziemniaczki z wołowinką z pieczarkami w sosie, frytki z odrobiną tegoż samego, ogórki ze śmietaną, kompot z rabarbaru- nie cierpię-nie piję, ale piwko sobie strzelę pilsnerka własnej roboty jako zadośćuczynienie. Zupa ogórkowa - zrezygnowałem z tejże. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2634 Opublikowano 19 Maja 2012 Ja piekę ptaka w kawałkach. Jedna pierś i 4 udka. Znaczy mutant, czteronogi kurczak ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2635 Opublikowano 19 Maja 2012 ziemniaczki z wołowinką z pieczarkami w sosie, frytki z odrobiną tegoż samego, ogórki ze śmietaną, kompot z rabarbaru- nie cierpię-nie piję, ale piwko sobie strzelę pilsnerka własnej roboty jako zadośćuczynienie. Zupa ogórkowa - zrezygnowałem z tejże.nie skomentuję :!: nie nadążam przełykać śliny :lol: dasz troche? xD Znaczy mutant, czteronogi kurczakmutant.. albo najnowsze dokonanie brainiacków załoze sie że ktoś dostałby za to nobla.. :rolleyes: Zerknę później na foteczki :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2636 Opublikowano 20 Maja 2012 Dziś zupka ala chinska, ostro-kwaśna :devil: http://monki.us/~tier/wd/ostro-kwasna.JPG http://monki.us/~tier/wd/ostro-kwasna1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2637 Opublikowano 20 Maja 2012 Smakowicie wygląda, może wkleisz przepis?Składniki rzecz jasna widzę,ale kolejność i wykonanie poproszę. :thumbsup: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2638 Opublikowano 20 Maja 2012 Ela, robiłem wg. tego przepisu http://www.portal.kuchnieorientu.pl/przepisy.php?id=80 Zamiast wieprzowiny zamarynowałem kurczaka w zielonej pascie curry z sosem sojowym, później podsmażyłem na oleju wraz z grzybami, ostrą papryką i marchewką, wszystko zalane świeżo ugotowanym rosołem. Gotowanie jakieś 15-20min, do smaku sos rybny, limonka, pasta curry - można dodać trochę cukru zwykłego lub brązowego, na górę odrobina dymki i zamiast tofu pasztet sojowy. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2639 Opublikowano 20 Maja 2012 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2640 Opublikowano 20 Maja 2012 U nas szczawiowa,a na drugie grill :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2641 Opublikowano 20 Maja 2012 U nas szczawiowa,a na drugie grill :grin: u mnie taki zestawik był wczoraj ,szczaw był z jajkiem i z białą kiełbaską. Dzisiaj mielony ,mizeria i ziemniaczki. Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2642 Opublikowano 20 Maja 2012 Dzisiaj na obiad : boczek z żeberkami :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2643 Opublikowano 20 Maja 2012 andrzej k, wspaniałe ja dziś miałem ogony wieprzowe pieczone :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-218802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2644 Opublikowano 23 Maja 2012 Wiem ,że nie powinienem bo jestem na diecie, ale nie mogłem sie oprzeć. :grin: Kluski z truskawkami i śmietaną :thumbsup: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-219297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2645 Opublikowano 23 Maja 2012 U nas dziś będzie pizza Halusi :grin: a serwuje Ifcia bo dziś ma imieniny więc objadokolacja proszona że tak powiem :thumbsup: :lol: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-219298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2646 Opublikowano 23 Maja 2012 a serwuje Ifcia bo dziś ma imieniny 100 lat dla Ifci :lol: U nas belona w sosie koperkowym i szparagi zielone. :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-219300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2647 Opublikowano 23 Maja 2012 U nas belona w sosie koperkowym i szparagi zielone Ja w sprawie belony.Ostatnio kupiłem, usmażyłem i nigdy więcej.Smak owszem ,ale ta ilość ości :shock: .Jak w leszczu tylko bardziej widoczne bo zielone. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-219315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2648 Opublikowano 23 Maja 2012 Smak owszem ,ale ta ilość ości Arkadiusz po ugotowaniu/bardzo krótki czas/ości kręgosłupa odchodzą od mięsa same i nie sprawiają żadnego kłopotu.Bardzo dobra belona jest w sosach,galarecie,smażona,w occie.Czyli w każdej postaci. Duże leszcze takie po 2-3 kg też ości specjalnie dużo nie mają,a po tygodniowym pobycie w zalewie octowej same się rozpuszczają.Trzeba z rybą eksperymentować a nie rezygnować po pierwszej próbie.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-219362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2649 Opublikowano 23 Maja 2012 U mnie dzisiaj była tilapia ..Pani w Auchan twierdziła,że ma bardzo nikłą 'glazurę lodową"..Jako,że przywykłam wierzyć ludziom w to co mówią ..kupiłam 3 kg .. i .... nie zawiodłam się. :lol: Zrobiłam w ziołach.. z masełkiem w folii alu.. w wersji ogrodowej.. i warto było.. :thumbsup: Teraz czekam na promocję soli..pani mówiła ,że będzie w tym tygodniu..W Auchan sobie wyrobiłam znajomości.. :grin: ..ostatnio kupiłam krewetki tygrysie po 19,99 za kg.. co prawda z oczami i wąsami.. ale już je (pierwszą odmrożoną partię ) ogarnęłam. Wnioski.. zbyt dużo odeszło pancerzyka i "buziaka z oczami"... takie to 50/50.. Następnym razem mimo cholernej podwyżki krewetek mrożonych (z 34 zł na 45 ) ..kupię te bez "twarzy" Ale ogólnie jedzonko niezłe..curry z krewetkami ... ok :wink: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-219370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2650 Opublikowano 23 Maja 2012 Arkadiusz po ugotowaniu Może i tak, ale ja nie przepadam za gotowaną rybą.Po usmażeniu ości odrywają się od kregosłupa i trzeba je wyciągać pojedyńczo. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/106/#findComment-219371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.