Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@romk, chodzi tez o to ze piers wysuszona bedzie twarda , a ja lubie tatara tez , ale juz np z lososia nie bardzo , moze dlatego ze ogolnie nie przepadam za rybami . tatara natomiast robionego na bazie gravadlax bardzo lubie


[Dodano: 15 lut 2021 - 16:53]

@sverige2, a ja najlepiej lubie tradycyjnie  maslo i bulka tarta , no i wladomo ziemniaki takie co sie nie rozpadaja, mialy byc do wczorajszej kaczki ale piersi byly duze i nie dalibysmy rady zjesc wiec byly tylko z grzanka z bagietki :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-696739
Udostępnij na innych stronach

Obiad , nie na dzis co prawda, ale na zas jak nie ma czasu , bylo odmrazanie zamrazalki i szynka zagospodarowana 

Paj z szynka -jeden z brokulem serem dlugodojzewajacym , chedarem i mozarella. drugi szynka ser plesniowy , dlugodojzewajacy i mozarella

przed upieczeniam post-58387-0-86516900-1613831352_thumb.jpg

 i po post-58387-0-32603700-1613831288_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-697329
Udostępnij na innych stronach

@nestor, @ReniaS, dzieki , to takie czyszczenie lodowki jak ja to nazywam , co mam pod reka to dodaje  :)

Dzisiaj byla salatka z wedzonym kurczakiem ale foty juz nie robilam 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-697347
Udostępnij na innych stronach

Dzisiejsza wiosenna aura pozwoliła mi zrobić obiad w „kuchni ogródkowej” której jestem pasjonatem. Przegląd lodówki i tak na szybko powstał proziak ze schabem, cukinią i serem halloumi oraz z dodatkiem surówki z czerwonej kapusty i duszonymi grzybami w śmietanie i napitkiem wina wykonanego z soku pigwowca japońskiego.    

post-84535-0-93477900-1613920881_thumb.jpg

post-84535-0-83823500-1613920890_thumb.jpg

post-84535-0-84015600-1613920904_thumb.jpg

post-84535-0-12394300-1613920915_thumb.jpg

post-84535-0-12818200-1613920924_thumb.jpg

post-84535-0-44321800-1613921011_thumb.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-697468
Udostępnij na innych stronach

Dzisiejsza wiosenna aura pozwoliła mi zrobić obiad w „kuchni ogródkowej” której jestem pasjonatem. 

I to jest to :yes:  :thumbsup: Sam zrobiłeś grilla czy kupiłeś?Kup sobie blat z łupka na sķładzie gdzie sprzedają kamień na ogrodzenia,zapłacisz kilkanaście zł. i zastąp blachę,też fajnie się piecze.

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-697506
Udostępnij na innych stronach

Sam zrobiłeś grilla czy kupiłeś? - Jeżeli chodzi o samą płytę żeliwną to zakupiona.  Pozostał konstrukcja wykonana własnoręcznie.

Kup sobie blat z łupka.

Blach służy jako przykrycie na zimę w lato leży blat który jest dłuższy,  dodatkowy kawałek miejsca. 

też fajnie się piecze.- nie bardzo rozumie. Czy chodzi o płytę żeliwną czy o blachę która służy jako podstawa pod palenisko?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-697529
Udostępnij na innych stronach

 

 

Załączone miniatury

 

 

:thumbsup::clap:   Ale super asortyment .   :)   Szkoda że nie prowadzisz szkoleń w tej branży .  :) 

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-698303
Udostępnij na innych stronach

 

Super jedzonko  :thumbsup:  :clap:   ale dlaczego użyłeś brykietu do pieczenia kurczaka mając takie możliwości  :facepalm:  :)

 

Ja dzisiaj miałem grillowaną karkówkę z ziemniakami i czerwoną kiszoną kapustą

post-63315-0-94571700-1614466792_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-698315
Udostępnij na innych stronach

Szkoda że nie prowadzisz szkoleń w tej branży . :)

To ja się od Ciebie powinienem uczyć, biorąc pod uwagę zasób Twojej wiedzy :) Pozdrowionka

[Dodano: 28 lut 2021 - 00:38]

 

 

ale dlaczego użyłeś brykietu do pieczenia kurczaka mając takie możliwości :facepalm::)

Dzisiejszy wiatr zapalał mi żar drewna uwierz próbowałem :)

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-698321
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dziś wiatr przeszkadzał, ale obiad zrobiony :)

Ale narobiłeś mi smaka :tongue:  :thumbsup:  :clap: Rozpaliłem i ja lecz wiatr rzeczywiście dzisiaj nie jest łaskawy.post-63315-0-02061800-1615656327_thumb.jpg

a na dodatek zaczyna kropić deszcz :devil:

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-699868
Udostępnij na innych stronach

Rozpaliłem i ja lecz wiatr rzeczywiście dzisiaj nie jest łaskawy, a na dodatek zaczyna kropić deszcz :devil:

 

Czekam na efekt :tongue::thumbsup: , u mnie deszcz padał przed południem po deszczu na godzinkę wyszło słońce, ale wiatr nie pomagał :no:

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-699872
Udostępnij na innych stronach

 

 

U mnie szybki kurak smażony.

Bardzo klimatycznie gotujesz @bilu72. :clap: .

Wychodząc - dzięki pomysłowości, pracowitości i inicjatywie - ponad przeciętne standardy, ustawiasz życie swoje i swojej rodziny na wysokim poziomie zadowolenia z istnienia; jesteś dobrym przykładem i inspiracją dla SIB'ów. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-699901
Udostępnij na innych stronach

 wiosenna aura.......

 

 

 

Rozpaliłem i ja lecz wiatr rzeczywiście dzisiaj nie jest łaskawy, a na dodatek zaczyna kropić deszcz :devil:

U mnie szybki kurak smażony.

 

 obiad w „kuchni ogródkowej”

 

Grzewlod, Bilu72,

 mam wrażenie, że u Was trwa sezon całoroczny  :D  :thumbsup: 

Bardzo apetycznie i aromatycznie, no i ten klimat  :clap:  :)- zazdraszczam :D .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/216/#findComment-699927
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.