Papla Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 26 Września 2008 Paweł i co Ty masz największą łyżkę to musisz jeść wolniej ,bo Ci " dziecka zbidnieją "/to chyba z "Chłopow"/ :wink: A ja wymyśliłem sobie na dziś "prazuchy"ze skwarkami, z kapuchą po "wiślańsku" a co :lol: Mówi szybko jak te prażuchy bo mi skwarków świeżutkich cała micha stoi obok kuchenki :-) a i kapustę to też bym przetrącił :-) Dawaj przepisy Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 26 Września 2008 Gotujesz ziemniaki ,odcedzasz,gnieciesz i dosypujesz mąki a następnie mieszasz ,aż powstanie taka gąbczsto-gumiasta masa .Paweł zrób próbę na małych ilośćiachSory przepis na kapuchę http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2008 Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 26 Września 2008 Gotujesz ziemniaki ,odcedzasz,gnieciesz i dosypujesz mąki a następnie mieszasz ,aż powstanie taka gąbczsto-gumiasta masa .Paweł zrób próbę na małych ilośćiach Sory przepis na kapuchę http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2008 Dziękuję, no to już wiecie co dziś na obiad u mnie :-) Idę lulu bo od rana zadyma :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 26 Września 2008 Paweł to też możesz z jednej michy ,oszczędności na zmywaniu :wink: :lol: ,tylko daj pojeść " dzieckom " :lol: Papla, kochany za żarcie Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 26 Września 2008 Gotujesz ziemniaki ,odcedzasz,gnieciesz i dosypujesz mąki a następnie mieszasz ,aż powstanie taka gąbczsto-gumiasta masa .Paweł zrób próbę na małych ilościach odcedzasz ale niedokładnie i na to sypiesz mąkę i zaczynasz ubijać pałką do ciasta , najlepiej w dwie osoby jedna trzyma garnek za uszy a druga ubija, a prażuchy nakłada się na talerz maczając łyżkę w gorącym tłuszczu gorącym formując podłużne kluski a potem można jeszcze dodatkowo obsypać skwarkami smacznego chyba jutro sama za to się wezmę a do tego powinien być :tongue: kapuśniak taka pażybroda :grin: :tongue: :tongue: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 27 Września 2008 Ne wiem jak u Was ale u mnie dodaje się mąkę ziemniaczaną do prażuchów , reszta jak wyżej. Do tego zsiadłe mleko. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsa Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 27 Września 2008 Witam o prażuchach w nszym regionie nie słyszałam. Nazwa jest mi zupełnie obca jak i samo danie, ale z opisów to musi być smaczne szczególnie ze stwareczkami i kapustką. U nas dzisiaj danie jednogarnkowe- grochówka z wkładką mięsną, pozdrawiam :smile: Cytuj Majsa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 27 Września 2008 ... jedno danie (dieta) :sad: Bambrzok z kaszokiem http://www.chefpaul.net/smiles/fool.gif http://www.chefpaul.net/food/przepi%F3rkiFm01.jpg pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 27 Września 2008 Siedzą i czekają? A to danie to jakaś pychotka,skoro ma taką (dla mnie ) tajemniczą nazwę? Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 27 Września 2008 Ale grzeczne kurczaki..siedzą i czekają co też ten Paweł wymyśli??? :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 27 Września 2008 majsa, Witam Prażucha jest fajna taka mordoklejka dlatego trzeba tłuszczyku. Pamiętam smak jak Babcia robiła.Tylko mtrzeba wysmażyć, żeby nie było posmaku surowizny mąki. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 27 Września 2008 Dziś był obiad poznański...Śleperyby z myrdyrdą, kamsztyk (kupiony u miejscowego chabaśnika) z pyrami bryzganymi posypanymi sznytlochem, sałatka z redysek w śmietanie...i kompot z korbola. (a dla dorosłych ku lepszrmu trawieniu...winco zez świntojanek :grin: Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 27 Września 2008 ... jedno danie (dieta) :sad: Bambrzok z kaszokiem Obrazek Obrazek pzdr Jeśli "wybij okno" to tylko z Jeżyc (tam się wychowałem) z Wildy to "fifne szczuny" z ciągle kielczącą się kalafą. Ale już cichnę coby nie było poruty.... :lol: Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 27 Września 2008 Bahus,dawaj po mazowiecku :grin: :grin: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 27 Września 2008 Bahus,dawaj po mazowiecku :grin: :grin: Pozdrawiam serdecznie Owszem mogę, ale Mazowsze to nie moje fyrtle :smile: Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsa Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 27 Września 2008 SMORODINA dzięki :smile: chyba musze zrobić prażuchę :wink:żeby wiedzieć co zachwalacie. Pozdrawiam :smile: Cytuj Majsa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-41695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsa Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 2 Października 2008 Witam! Dzisiaj uraczę rodzinke zupą gulaszową (wczorajsza) i mielone z ziemniaczkami i surówka z czerwonej kapustki :lol: pozdrawiam :wink: :wink: :wink: Cytuj Majsa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-42082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 2 Października 2008 A jak robisz gulaszową? Ja z młodziutkiej wołowinki,ach, dawno nie miałam jej na obiadek Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-42087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 2 Października 2008 Zupa ogórkowa .drugie danie ziemniaki z mięsa salceson ozorkowy na gorąco - pycha + surówka . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-42090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 2 Października 2008 Zupa ogórkowa .drugie danie ziemniaki z mięsa salceson ozorkowy na gorąco - pycha + surówka . Pozdrawiamdziadku możesz coś więcej na temat tego gorącego salcesonu do ziemniaków? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-42091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 2 Października 2008 Zupa ogórkowa .drugie danie ziemniaki z mięsa salceson ozorkowy na gorąco - pycha + surówka . Pozdrawiam Salceson ozorkowy na gorąco - jak? Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-42094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 2 Października 2008 Papla, chyba ozorki z sosikiem ? gulasz? no bo jak to salceson na gorąco zamieni się w postać przed włożeniem w żołądek :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-42096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 2 Października 2008 A no tak jakby kaszankę na gorąco można z cebulką lub bez .Wiadomo że to wyjdzie po podgrzaniu taki gulasz . Najlepiej swojej roboty. Danie szybkie, Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-42098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 2 Października 2008 Witam z mięsa salceson ozorkowy na gorąco - pycha + surówka Kiedyś się dowiedziałem od znajomego , że do bigosu zamiast mięsa wykorzystuje salceson ozorkowy . Nigdy tego nie próbowałem . Teraz tak się zastanawiam , może to być smaczny bigos . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-42107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsa Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 2 Października 2008 Ela moja gulaszowa też z wołowinki i reszta pewnie taka sama jak i w Twojej zupie czyli papryka ,pomidory, cebula, ziemniaki, marchewka w plastry i pietruszka i przyprawiona dosyć ostro. Musze powiedzieć, że to ulubione danie w moim domu.Pozdrawiam :smile: :smile: Cytuj Majsa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/7/#findComment-42110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.