GuRu Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2451 Opublikowano 31 Marca 2012 U nas dziś karkówka pieczona w rozmarynie z młodymi ziemniaczkami, sałatą i ogórkiem kiszonym :-) http://farm8.staticflickr.com/7050/6886020212_a38e72c413_z.jpg Untitled by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-210609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2452 Opublikowano 31 Marca 2012 Dokładam przepis na karkówke :-) Kilogram karkówki, opakowanie marynaty KNORR "Soczysta karkówka", pół opakowania marynaty KNORR "Soczyste żeberka" (czy jakoś tak). Karkówke obtaczamy w sproszkowanej marynacie, wkładamy do rękawa foliowego, polewamy niewielką ilością wody, dodajemy świeży rozmaryn (posypujemy pociętymi gałązkami), wkładamy do rękawa foliowego do pieczenia, zamykamy rękaw i miesko idzie do lodówki na 2-3 h. Potem wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 60 minut w temperaturze 200C, potem odwracamy mięso (wraz z folią) i dopiekamy jeszcze 30 minut. My pieczemy dzień wcześniej, po upieczeniu odstawiamy w chłodne miejsce, następnego dnia kroimy na zimno (na goraco trudno pokroić) i podgrzewamy przed podaniem. Koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-210722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2453 Opublikowano 31 Marca 2012 Tebe... przeczytaj gdzieś w moim temacie... kulinarnym przepis na karkówkę pieczoną mojej LP , jest podany... bez dodatków typu "winiary" "knor"'''tylko własna marynata, czosnek i wino... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-210724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2454 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Skrzydło indycze pieczone i fasolka szparagowa polana przyrumienioną na maśle bułką tartą. a na deser kruche babeczki z powidłami śliwkowymi w środku Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-210844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2455 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Green Curry z warzywami, ryżem i parówką jako zdrowy dodatek surowa rzodkiewka (zielenina też z rzodkiewki - zachęcam do jedzenia, jest pyyyszna) doprawiona solą pieprzem i oliwą. Pozdrawiam http://img560.imageshack.us/img560/4678/curryrzodkiewkowe.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-210848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2456 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ile produktów z tego talerza pozbawionych jest chemii ? pytam z ciekawości...... A u mnie tradycyjny schabowy z ziemniaczkami, koperkiem i kiszonym ogórasem :grin: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-210866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2457 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 schab b/k w "piżamie" :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-210867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2458 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 schab b/k w "piżamie" Ło matko,prawie czuję ten smakowity zapach :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-210870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2459 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 SMakowity schabik ^^ mniam mniam :thumbsup: Mariusz to z chemią to do mnie było? jeżeli tak to moge powiedzieć, że niewiele...ryż to ryż suchy nie potrzebuje chemii, mleczko kokosowe, sos rybny i takie tam też nie pasta curry - tam przyprawy są tak tanie, że nie opłaca im sie dodawać polepszaczy :lol: szczególnie ze może sobie leżeć rok i więcej.. rzodkiewki, cukinia.. z rynku wszystko, niepryskane. tyle co nie jestem pewien to kukurydza z puszki, kostka rosołowa do sosu i parówka bo nie swojska (jeszcze!) Nie sadze zeby było to danie przeładowane chemią ..chociaż pieprz zielony z zalewy pachnie i smakuje (?) jak niejakie środek ABC mojej babci.. do odcisków xD Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-210874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2460 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Coprawda to kolacja ^^ ale takie rzeczy powinno sie jadać na obiad :lol: więc niech tu poleci Rostbef z kością - miast z marketu kupiony na rynku ^^ wołowy, pyszny, wręcz sos piwno-żurawinowy nie był mu potrzebny hehe http://img515.imageshack.us/img515/8805/miso2rostbefzrynkuzsose.jpg Zeby nie było wątpliwości jak był wysmażony :devil: takie dobre mięsko u mnie musi być krwiste... krwiste czy może raczej pół surowe? :lol: Pozdrawiam http://img9.imageshack.us/img9/8805/miso2rostbefzrynkuzsose.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-210894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2461 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Co prawda wczorajszy,ale zawsze obiad.Racuszki z mąki razowej przekładane kozim serem,posypane pecorino ,zapieczone w piekarniku z dodatkiem salsy pomidorowo - paprykowo - dyniowej i pomidorków. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2462 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Kazik peccorino mój ulubieniec :thumbsup: Prosta zdrowa sałatka - warzywa i serek wiejskie z suszonymi pomidorami i oliwą.. Pozdrawiam http://img141.imageshack.us/img141/5109/serwiejsaltka.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2463 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Prosta zdrowa sałatka - warzywa Kukurydza :question: i jeszcze modyfikowana bardzo zdrowa . :grin: Pozdrawiam gorąco Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2464 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 przekładane kozim serem,posypane pecorino ,zapieczone w piekarniku z dodatkiem salsy Oj Kaziu u Ciebie to zawsze jak u ..... :shock: ..... RITZA - a nie łaska tak swojsko: Pyry, kapucha i schaboszczak :grin: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2465 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Dzisiaj na obiad sandacz smażony na patelni z surówką z kiszonej kapusty . :thumbsup: :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2466 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Czyżby mrożony? Sandacze o tej porze mają okres ochronny. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2467 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Czyżby mrożony? Tak zgadza się :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2468 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Oj Kaziu u Ciebie to zawsze jak u ..... :shock: ..... RITZA - a nie łaska tak swojsko:Piotrek jak u Ritza to tylko nazwy -racuchy z mąki razówki prosto z pod Biłgoraja,ser kozi z rynku w Kościerzynie/mam dojście/,sos z papryki i dyni ze słoika z piwnicy,podlany "farfoclami" pozostałymi z filtracji nalewek,pomidorki z super marketu.Itd,itd.Twoja propozycja też może zabrzmieć tak:Polędwica :grin: z wieprza w chrupkiej skorupce z jajec,mąki i przetartej bułki na poduszce z zasmażanej na skwarkach wędzonego bekonu z dodatkiem młodych pyrek prosto z wielkopolskich pól :lol: :lol: I jest to samo,ale jak brzmi :grin: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2469 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 :blush: :blush: :blush: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2470 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgodnie z dawniejszą tradycją . Dawniej to oczywiście brokułu nie było :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2471 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Tej tradycji nie znam, z czym te pyrki? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2472 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Tej tradycji nie znam, z czym te pyrki? PePe Olej lniany i cebula surowa krojona w kostkę lub piórka . :thumbsup: Danie postne . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2473 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Jadłem , jadłem będąc dzieckiem. A było to w Rawiczu u Babci. To był dobry smak.A jutro pewnie śledzie? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2474 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 A jutro pewnie śledzie? Dzisiaj kupiłem szpinak mrożony ............. i jajka do tego . Będzie obiadek na jutro . Muszę tylko coś białego do popicia dokupić , swojego na ten czas brak :sad: :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2475 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Obiad zjedzony dzień zaliczony :thumbsup: :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/99/#findComment-211970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.