MlKl Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Kiedyś musi być ten pierwszy raz Na razie jeszcze bez cyrkulatora, sprawdzimy, z czym to się je... Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Schab jest z kością , bez kości jest to polędwica , Jakie parametry temperaturowo -czasowe ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Spróbuję 65 stopni ze 3-4 godziny Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) Spróbuję 65 stopni ze 3-4 godziny Za wysoko i za krótko Zrób 55C-6,5h tylko co jakiś czas je przemieść w garze jak nie masz cyrkulatora. Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 55C-6,5h Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Oki doki Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Swego czasu była dyskusja o schabie. Schab z kością czy bez to część świni a polędwica to wyrób z tego schabu. Może być ze śliwką albo "sopocki" lub gotowany w mleku wg. Bagno, robię taki jak moja sobie zażyczy. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) lub gotowany w mleku wg. Bagno Rozwiń temat napisz coś więcej o wykonaniu produktu? Czy chodzi o parzenie w mleku ? P.S. Jeszcze zapomniałeś o łososiu Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) Schab z kością czy bez to część świni a polędwica to wyrób z tego schabu. Może być ze śliwką albo "sopocki" lub gotowany w mleku Papcio polędwica to odkostniony schab a nie żaden wyrób. Polędwica sopocka to jest wyrób bo nazwa sopocka określa warunki technologiczne wykonania tego wyrobu. Jeśli jest z kością to element a bez kości już tym elementem nie jest. bo świnia nie posiada czterech elementów.Tyle lat Dziadek to powtarzał i jak widać nadaremno. Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez EAnna Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Jak zwał, tak zwał, ważne, żeby było smaczne Wysłane z mojego X108 przy użyciu Tapatalka Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zostańmy przy swoich zdaniach. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 To nie jest moje zdanie. To jest zdanie Mistrza Masarskiego tego forum Dziadka. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Niekoszerny tytuł wątku został poprawiony, nie ma o co kopii kruszyć Wysłane z mojego X108 przy użyciu Tapatalka Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Się parzy Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 polędwica to odkostniony schab Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 55 na liczniku Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Siem zaparzyło... Mniam Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Jednak dostała ,, kopa ,, od temperatury , bo ta ciemna obwodka , ale to pewnie w wędzarni , ale smak ma . Następna raza do poprawki . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Jednak dostała ,, kopa ,, od temperatury , Zgodzę się chyba za wysoko dymiona albo Miki ją podpiekł w wędzarni. Wygląda za sucho, czy dałeś nastrzyk peklując? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Ile godz parzyłeś?Zastanawiam się ,czy przedłużanie czasu parzenia w woreczkach w sensie 4-5-a 7-8 godz ma wpływ na końcowy efekt?Czy parzyłeś również szynki tym sposobem? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Wędzidłem ok 6 godzin w 50 stopniach, patrzyłem 6,5 godziny w 55 stopniach. Peklowana bez nastrzyku, mimo to soczysta akurat tyle, ile trzeba. To była pierwsza próba z sous vide Na ileczasu i w jakiej temperaturze parzyć w woreczkach dwukilowe karkówki? Wysłane z mojego X108 przy użyciu Tapatalka Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 (edytowane) Na ileczasu i w jakiej temperaturze parzyć w woreczkach dwukilowe karkówki? Takie duże ja bym parzył 62-64C - ok 12-14h Edytowane 2 Kwietnia 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 woreczkach dwukilowe karkówki? 63 st- 8 h Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 woreczkach dwukilowe karkówki? 63 st- 8 hSię parzy Rano sprawdzimy Wysłane z mojego X108 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 02 kwi 2021 - 21:03]Jest 63 Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 (edytowane) 63 st- 8 h Ja dłużej parzę tej wielkości karki. np. szynkę o wadze 1-1,6kg parzę od 8 do10h w zależności od mięśnia. Miki czemu woda w garze jest mętna? Powinna być przezroczysta. Edytowane 2 Kwietnia 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18253-parzenie-pol%C4%99dwicy-wpschabu-bez-ko%C5%9Bci-w-woreczkach-pr%C3%B3%C5%BCniowych/#findComment-702524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.