mamuśka Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1676 Opublikowano 6 godzin temu 1 minutę temu, Grzewlod napisał(a): 26 minut temu, Muski napisał(a): Grzegorz- to jest FORUM Wędzarniczej Braci Skoro nikogo nie interesują procesy to o wołowinie napiszę bardzo krótko jest bardzo smaczna. Wnioski pozostawię do naszej wiadomości 😲 Ja się nie zgadzam by było tylko w 100% o wędzeniu. To o książkach, serach, wędkowaniu, itd ma nic nie być? 😭 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1677 Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Muski napisał(a): Myślę że nikogo nie intresuje szczepienie Mnie zainteresowało bo mam kombuche. TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1678 Opublikowano 5 godzin temu To ja teraz, po raz pierwszy w życiu, robię matkę drożdżową - ma być do octu domowego. 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #1679 Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, mamuśka napisał(a): To ja teraz, po raz pierwszy w życiu, robię matkę drożdżową 👍Jakich drożdży użyjesz? 28 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Mnie zainteresowało bo mam kombuche. Super ale z tego % nie będzie = lepsza w herbacie. Edytowane 5 godzin temu przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1680 Opublikowano 4 godziny temu 4 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Super ale z tego % nie będzie = lepsza w herbacie. Procenty to ja robię osobno, kombucha jest jako probiotyk TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1681 Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, BazylWidzew napisał(a): kombucha jest jako probiotyk Używam probiotyki w innych celach ponieważ nigdy nie odczuwam skutków dnia wcześniejszego 😉. 4 minuty temu, BazylWidzew napisał(a): Procenty to ja robię osobno, Tak tak widziałem jaki to wreszcie kolor wina? Różowy ??? Szary ??? Inny ??? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1682 Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, Grzewlod napisał(a): Tak tak widziałem jaki to wreszcie kolor wina? Różowy ??? Szary ??? Inny ??? Się okaże TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1683 Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, BazylWidzew napisał(a): Się okaże Mam nadzieję, że doczeka 😉. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1684 Opublikowano 4 godziny temu Teraz, Grzewlod napisał(a): Mam nadzieję, że doczeka Co doczeka? TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1685 Opublikowano 4 godziny temu 9 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Co doczeka? Wino w którym nie mogłeś ocenić koloro? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1686 Opublikowano 4 godziny temu 42 minuty temu, Grzewlod napisał(a): 48 minut temu, mamuśka napisał(a): To ja teraz, po raz pierwszy w życiu, robię matkę drożdżową 👍Jakich drożdży użyjesz? Ocet z ciemnych winogron to matka z drożdży Burgund 38. (Zamojscy). Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1687 Opublikowano 4 godziny temu 2 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Skoro nikogo nie interesują procesy to o wołowinie napiszę bardzo krótko jest bardzo smaczna. Wnioski pozostawię do naszej wiadomości😝. Dlaczego odkostniłeś i mają możliwość zrobienia tradycyjnie użyłeś grilla gazowego? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1688 Opublikowano 4 godziny temu Jak będę robić z jabłek (reneta, własna nie pryskana) to jeden pojemnik pójdzie na drożdżach Tokay (te szlachetne drożdże to przez Waldka), a drugi z jabłkami pójdzie na zwykłych drożdżach piekarskich. Zobaczę jaka jest różnica między drożdżami. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1689 Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, bilu72 napisał(a): Dlaczego odkostniłeś Z dwóch przyczyn mianowicie kostki przydadzą się do wywarów oraz nie chciałem spalić kości na palniku IR w trakcie tworzenia crustu. 2 godziny temu, bilu72 napisał(a): mają możliwość zrobienia tradycyjnie użyłeś grilla gazowego? Przez palnik IR (crust) oraz zapewnienie stabilnej temperatury podczas dopiekania steka w strefie temperatury pośredniej. Grille klasyczne węglowe są nie stabilnie temperaturowo. Podczas niesprzyjających warunków zewnętrznych bardzo szybko się wychładzają. Grill gazowy ułatwia pracę dając wygodę połączoną z osiągnięciem odpowiedniego produktu. Jacek nie wytępuje żadna różnica w smaku pomiędzy wysmażenie steka w jednym jak i drugim użądzeniu a wygoda jest nieporównanie lepsza na korzyść grilla gazowego. Edytowane 2 godziny temu przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij #1690 Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): pójdzie na zwykłych drożdżach piekarskich Nie rób tego błędu!! ! , zrób jeden a po 2-5 dniach przelej z niego szklankę do drugiego nastawy - zaszczepisz i będzie klasa. 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 godzinę temu Autor Zgłoś Udostępnij #1691 Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): drożdżach Tokay (te szlachetne drożdże to przez Waldka), Dobry wybór 👍. 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): a drugi z jabłkami pójdzie na zwykłych drożdżach piekarskich. Stanowczo odradzam nie jest to dobry wybór. Zastąp drożdże piekarnicze inny szczepem drożdży aktywnych o zastosowaniu "nisko procentowym" to znaczy np. szczepy do cydrów. Proszę nie pytaj dlaczego nie chcę już pisać elaboratów zaufaj mi a dowodem na to będzie wykonany produkt którego mam nadzieję otrzymać próbkę. Edytowane 1 godzinę temu przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij #1692 Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): Zobaczę jaka jest różnica między drożdżami To jak byś chciała zgrzać rurę PP z PE 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 godzinę temu Autor Zgłoś Udostępnij #1693 Opublikowano 1 godzinę temu 17 minut temu, Muski napisał(a): zrób jeden a po 2-5 dniach przelej z niego szklankę do drugiego nastawy Jeśli zdecydujesz się na takie rozwiązanie to warto wtedy przeprowadzić proces z dodaniem pożywki do drugiego nastawu. Ponadto nie wykonuj obu nastawów jednocześnie w tym samym czasie ponieważ podczas oczekiwania 2-5 dniowego nastaw nie posiadający drożdży szlachetnych samoistnie zaszczepi się dzikimi szczepami. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 godzinę temu Autor Zgłoś Udostępnij #1694 Opublikowano 1 godzinę temu 7 minut temu, Muski napisał(a): 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): Zobaczę jaka jest różnica między drożdżami To jak byś chciała zgrzać rurę PP z PE Odpowiadając branżowo na bank Dorotka zrozumie no chyba, że zacznie zgrzewać 😉. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi