Grzewlod Opublikowano 19 Października Autor Zgłoś Udostępnij #1626 Opublikowano 19 Października 18 minut temu, Muski napisał(a): cytuję z zapisków bo nie pamiętam rodzaju sprzed 5 lat/: 18 minut temu, Muski napisał(a): Myślę że nikogo nie intresuje Wystarczy, że mnie interesuje, skoro nie mamy dokładnych danych dlatego trochę prymitywnie ale warto opisać 🙂. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Października Autor Zgłoś Udostępnij #1627 Opublikowano 19 Października (edytowane) 1 godzinę temu, Muski napisał(a): Grzegorz- to jest FORUM Wędzarniczej Braci Skoro nikogo nie interesują procesy to o wołowinie napiszę bardzo krótko jest bardzo smaczna. Wnioski pozostawię do naszej wiadomości😝. Edytowane 19 Października przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 19 Października Zgłoś Udostępnij #1628 Opublikowano 19 Października 1 minutę temu, Grzewlod napisał(a): 26 minut temu, Muski napisał(a): Grzegorz- to jest FORUM Wędzarniczej Braci Skoro nikogo nie interesują procesy to o wołowinie napiszę bardzo krótko jest bardzo smaczna. Wnioski pozostawię do naszej wiadomości 😲 Ja się nie zgadzam by było tylko w 100% o wędzeniu. To o książkach, serach, wędkowaniu, itd ma nic nie być? 😭 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 19 Października Zgłoś Udostępnij #1629 Opublikowano 19 Października To ja teraz, po raz pierwszy w życiu, robię matkę drożdżową - ma być do octu domowego. 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Października Autor Zgłoś Udostępnij #1630 Opublikowano 19 Października (edytowane) 7 minut temu, mamuśka napisał(a): To ja teraz, po raz pierwszy w życiu, robię matkę drożdżową 👍Jakich drożdży użyjesz? 28 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Mnie zainteresowało bo mam kombuche. Super ale z tego % nie będzie = lepsza w herbacie. Edytowane 19 Października przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Października Autor Zgłoś Udostępnij #1631 Opublikowano 19 Października 1 minutę temu, BazylWidzew napisał(a): kombucha jest jako probiotyk Używam probiotyki w innych celach ponieważ nigdy nie odczuwam skutków dnia wcześniejszego 😉. 4 minuty temu, BazylWidzew napisał(a): Procenty to ja robię osobno, Tak tak widziałem jaki to wreszcie kolor wina? Różowy ??? Szary ??? Inny ??? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Października Autor Zgłoś Udostępnij #1632 Opublikowano 19 Października 1 minutę temu, BazylWidzew napisał(a): Się okaże Mam nadzieję, że doczeka 😉. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Października Autor Zgłoś Udostępnij #1633 Opublikowano 19 Października (edytowane) 5 godzin temu, BazylWidzew napisał(a): Co doczeka? Wino w którym nie mogłeś ocenić kolorów? Edytowane 19 Października przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 19 Października Zgłoś Udostępnij #1634 Opublikowano 19 Października 42 minuty temu, Grzewlod napisał(a): 48 minut temu, mamuśka napisał(a): To ja teraz, po raz pierwszy w życiu, robię matkę drożdżową 👍Jakich drożdży użyjesz? Ocet z ciemnych winogron to matka z drożdży Burgund 38. (Zamojscy). Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 19 Października Zgłoś Udostępnij #1635 Opublikowano 19 Października 2 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Skoro nikogo nie interesują procesy to o wołowinie napiszę bardzo krótko jest bardzo smaczna. Wnioski pozostawię do naszej wiadomości😝. Dlaczego odkostniłeś i mają możliwość zrobienia tradycyjnie użyłeś grilla gazowego? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 19 Października Zgłoś Udostępnij #1636 Opublikowano 19 Października Jak będę robić z jabłek (reneta, własna nie pryskana) to jeden pojemnik pójdzie na drożdżach Tokay (te szlachetne drożdże to przez Waldka), a drugi z jabłkami pójdzie na zwykłych drożdżach piekarskich. Zobaczę jaka jest różnica między drożdżami. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Października Autor Zgłoś Udostępnij #1637 Opublikowano 19 Października (edytowane) 5 godzin temu, bilu72 napisał(a): Dlaczego odkostniłeś Z dwóch powodów mianowicie kostki przydadzą się do wywarów oraz nie chciałem spalić kości na palniku IR w trakcie tworzenia crustu. 5 godzin temu, bilu72 napisał(a): mają możliwość zrobienia tradycyjnie użyłeś grilla gazowego? Przez palnik IR (crust) oraz zapewnienie stabilnej temperatury podczas dopiekania steka w strefie temperatury pośredniej. Grille klasyczne węglowe są nie stabilnie temperaturowo. Podczas niesprzyjających warunków zewnętrznych bardzo szybko się wychładzają. Grill gazowy ułatwia pracę dając wygodę połączoną z osiągnięciem odpowiedniego produktu. Jacek nie wytępuje żadna różnica w smaku pomiędzy wysmażenie steka w jednym jak i drugim użądzeniu a wygoda jest nieporównanie lepsza na korzyść grilla gazowego. Edytowane 19 Października przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Października Zgłoś Udostępnij #1638 Opublikowano 19 Października 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): pójdzie na zwykłych drożdżach piekarskich Nie rób tego błędu!! ! , zrób jeden a po 2-5 dniach przelej z niego szklankę do drugiego nastawy - zaszczepisz i będzie klasa. 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Października Autor Zgłoś Udostępnij #1639 Opublikowano 19 Października (edytowane) 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): drożdżach Tokay (te szlachetne drożdże to przez Waldka), Dobry wybór 👍. 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): a drugi z jabłkami pójdzie na zwykłych drożdżach piekarskich. Stanowczo odradzam nie jest to dobry wybór. Zastąp drożdże piekarnicze inny szczepem drożdży aktywnych o zastosowaniu "nisko procentowym" to znaczy np. szczepy do cydrów. Proszę nie pytaj dlaczego nie chcę już pisać elaboratów zaufaj mi a dowodem na to będzie wykonany produkt którego mam nadzieję otrzymać próbkę. Edytowane 19 Października przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Października Zgłoś Udostępnij #1640 Opublikowano 19 Października 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): Zobaczę jaka jest różnica między drożdżami To jak byś chciała zgrzać rurę PP z PE 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Października Autor Zgłoś Udostępnij #1641 Opublikowano 19 Października (edytowane) 2 godziny temu, Muski napisał(a): zrób jeden a po 2-5 dniach przelej z niego szklankę do drugiego nastawy Jeśli zdecydujesz się na takie rozwiązanie warto wtedy przeprowadzić proces z dodaniem pożywki do drugiego nastawu. Ponadto nie wykonuj obu nastawów jednocześnie w tym samym czasie ponieważ podczas oczekiwania 2-5 dniowego nastaw nie posiadający drożdży szlachetnych samoistnie zaszczepi się dzikimi szczepami. Edytowane 19 Października przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Października Autor Zgłoś Udostępnij #1642 Opublikowano 19 Października 7 minut temu, Muski napisał(a): 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): Zobaczę jaka jest różnica między drożdżami To jak byś chciała zgrzać rurę PP z PE Odpowiadając branżowo na bank Dorotka zrozumie no chyba, że zacznie zgrzewać 😉. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1042813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #1643 Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) Bliźniaki 😋. Edytowane 19 godzin temu przez Grzewlod 3 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1045386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1644 Opublikowano 17 godzin temu Jak zawsze klasa sama w sobie... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1045417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi