Grzewlod Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) Aga, do tego zrob jeszcze krem na dynii przeloz to ciasto. Wtedy "niebo w gebie". @ANNAM masz rację, wczoraj Aga rozmawiała z córką właśnie o tym, że mogła zrobić jeszcze krem. Myślę, że następnego dyniowca Aga zrobi z kremem, jeszcze sporo dyni zostało, Teraz Aga planuje zrobić kilka słoików dyni w occie oraz zupę krem. Dziś od rana działa przy ptysiach. Ptysie gotowe.Teraz Aga zapiekła dynię na jakieś cisto, ja zapisałem się w kolejce do piekarnika . Sok z kiszonych buraków i 10%jablek Ciekawe połączenie smaków . Edytowane 7 Listopada 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-730823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 7 Listopada 2021 Ptysie gotowe. Piękne i apetyczne ptysie Tylko podziwiać te różnorodności w Waszej kuchni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-730841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 7 Listopada 2021 No to milo tak przy Niedzieli do kawusi! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-730846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 7 Listopada 2021 Piękne i apetyczne ptysie Tylko podziwiać te różnorodności w Waszej kuchni Dziękuję za miłe słowa słodkości to domena Agi robi to z pasją , ja coś tam czasami upichcę.No to milo tak przy Niedzieli do kawusi!Słodkości do kawy jak znalazł ,Dziś w planie miałem upiec kurczaka na ognisku ale bardzo wieje i trochę miałem lenia, poszedłem na łatwiznę i wrzuciłem na rożen w piecyku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-730898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 7 Listopada 2021 bardzo wieje To prawda i u nas gąska zamiast na grillu wylądowała w piekarniku Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-730903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 7 Listopada 2021 Dyniowiec gotowy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-730930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 7 Listopada 2021 Dyniowiec gotowy. Cała Aga Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-730932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 7 Listopada 2021 Teraz Aga zapiekła dynię na jakieś cisto, Prawidlowe przygotowanie dyni do ciast. Wiele osob gotuje w wodzie lub na parze. Do ciast nalezy piec i przecierac. Pieczeny dlatego aby pozbyc sie wilgoci jaka posiada dynia. Dyniowiec gotowy. Czy moge prosic o skladniki w kremie do ciasta? Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-730954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) Czy moge prosic o skladniki w kremie do ciasta?Krem :Dynia pieczona i zrobione puree 500 gMleko 1,4lMąka pszenna i ziemniaczana po 6 łyżekCukier 5 łyżekŻółtka 4 szt.Masło 500 gSok z połowy cytrynyOtarta skórka z jednej pomarańczyJeszcze sugestia Agi nie zapomnij nasączyć ciasta z dyni jakimś syropem, ciasto z kremem potrzebuje nasączenia i czasu żeby zmiękło. Edytowane 7 Listopada 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-730981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 8 Listopada 2021 Czyli krem budyniowy. Po;lecam sprobowac maslowy krem na bazie bezy wloskiejz dynia. Przekladane bardzo cienkimi warstwami tak aby bylo okolo 4-5 warstw ciasta. Czym nasacza Aga? Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-731042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) Przekladane bardzo cienkimi warstwami W przypadku tego ciasta o którym piszemy nie było możliwości pociąć na cienkie warstwy ponieważ dodane były orzechy włoskie grubo siekane (ciasto podczas cienkiego krojenia kruszy się, orzech zatrzymuje się na nożu i "jedzie z całym ciastem" wiesz o czym piszę.) Żeby cienko pokroić warstwy ciasta trzeba cienko posiekać orzechy. Czym nasacza Aga? Spód poncz kawowy : zaparzona kawa górny blat, poncz pomarańczowy : woda, skórka pomarańczy, cukier i wódka. Kilka słoików o smaku pomarańczy, Edytowane 8 Listopada 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-731151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 8 Listopada 2021 Waga połówki 12,85kg . To duża dynia Ja zaprzestałam upraw takich wielkoowocowych odomian bo po pierwsze te mniejsze mają smaczniejszy miąższ i są łatwiejsze w zagospodarowaniu . Miałam dynie nawet po 70-80 kg sztuka - wywiezione zostały do lasu dla zwierzyny . "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-731226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 9 Listopada 2021 Dawno tu nie zaglądałam , a tu tyle pyszności Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-731441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 27 Listopada 2021 (edytowane) Ja zaprzestałam upraw takich wielkoowocowych odomian bo po pierwsze te mniejsze mają smaczniejszy miąższ i są łatwiejsze w zagospodarowaniu Nie wiem co to była za odmiana ale miąższ był lekko słodki, natomiast łatwiej jest zagospodarować te mniejsze. Dawno tu nie zaglądałam , a tu tyle pyszności Dziękuję, dziś u mnie akcja ryba .SurowiecRyba przygotowana do dalszej obróbki.Uwędzone Edytowane 27 Listopada 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 27 Listopada 2021 U mnie nie tak na bogato jak u Ciebie ale też się dzisiaj troszkę dymi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 27 Listopada 2021 (edytowane) U mnie nie tak na bogato jak u Ciebie Nie na bogato tylko mały zapas zrobiony przynajmniej nie będą już dziewczyny mi głowy suszyć bo mają rybę do Susi.ale też się dzisiaj troszkę dymi.Pozdrawiam Serki mniam.... i Makrela , super materiał do pasty lub paprykarzu. Edytowane 27 Listopada 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 27 Listopada 2021 (edytowane) Planowałem dziś po akcji ryba wykorzystać spady (głowy i kręgosłupy) do ugotowania zupy rybnej w kociołku na ognisku, niestety pogoda mi na to nie pozwoliła więc upichciłem w domu.Surowiec na 3 porcie wywaru po 4l Warzywa i filety do zupyZupa Wywar Edytowane 27 Listopada 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 28 Listopada 2021 Wywar z lutego? Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 28 Listopada 2021 u mnie akcja ryba Wyjątkowo smaczne , idealna słoność i konsystencja - DZIĘKI za możliwość degustacji Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 28 Listopada 2021 (edytowane) Wywar z lutego?Przyznam, że nie rozumiem dlaczego miałby być z lutego ? Wywar rybny ugotowałem wczoraj i dwie paczki po 3l zamroziłem, teraz pozostało tylko zagotować dosmaczyć dodać warzyw oraz fileta i masz gotową zupę. Wyjątkowo smaczne , idealna słoność i konsystencja - DZIĘKI za możliwość degustacjiCieszę się, że smakowało główną zasługę ma tu Japończyk również dziękuję za mile towarzystwo. P.S. Smak Kimchi = Mistrzostwo Świata Edytowane 28 Listopada 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 28 Listopada 2021 wróbel75, dnia 28 List 2021 - 18:51, napisał: Wywar z lutego? Przyznam, że nie rozumiem dlaczego miałby być z lutego ? Wywar rybny ugotowałem wczoraj i dwie paczki po 3l zamroziłem, teraz pozostało tylko zagotować dosmaczyć dodać warzyw oraz fileta i masz gotową zupę. Bo te oznaczenia na woreczkach na pierwszy rzut oka wyglądają jak II czyli luty "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 28 Listopada 2021 na pierwszy rzut oka wyglądają jak II czyli luty no tak te moje hieroglify Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 28 Listopada 2021 Bo te oznaczenia na woreczkach na pierwszy rzut oka wyglądają jak II czyli luty Dokładnie no tak te moje hieroglify Spokojnie, też miałem być lekarzem, a tylko pismo wzorem z recept mi pozostało Zupka wygląda fajnie Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 29 Listopada 2021 na pierwszy rzut oka wyglądają jak II czyli luty no tak te moje hieroglify Często się zapomina (sama też to robię ) ,że w zapisie daty, gdy miesiąc jest rzymskimi nie stawia się kropek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 29 Listopada 2021 (edytowane) Często się zapomina (sama też to robię ) , że w zapisie daty, gdy miesiąc jest rzymskimi nie stawia się kropek.Ja o niczym nie zapomniałem ani się nie pomyliłem, zapisałem datę cyframi Arabskimi a to, że tak zapisałem cyfrę jeden bez ogonka w tym przypadku to ten typ już tak ma . Edytowane 29 Listopada 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/14/#findComment-734600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi