Grzewlod Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Jeszcze ciepłe Aga się rozkręca. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-745703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Aga się rozkręca. Jest w swoim żywiole Grzesiu,na drugiej fotce to kruche do muszelek?A te apetycznie wyglądające ciasteczka na pierwszej? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-745720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Jest w swoim żywiole Grzesiu, na drugiej fotce to kruche do muszelek? A te apetycznie wyglądające ciasteczka na pierwszej? Aga się wczoraj rozkręciła przez to dziś mam słodki poranek . Reniu na fotkach są gorące ptysie i magdalenki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-745726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 20 Stycznia 2022 (edytowane) @Grzewlod, te na na fotce od dolu to chyba magdalenki ...? u nas sie tak nazywaja i wygladaja identycznie , nie wiem jak smakowo.nie zauwazylam kolejnego wpisu U nas sie obtacza w cukre ze starta skorka z cytryny i wanilja Edytowane 20 Stycznia 2022 przez electra https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-745757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 20 Stycznia 2022 U nas sie obtacza w cukre ze starta skorka z cytryny i wanilja Magdalenki mi smakują ponieważ są lekko słodkie, mają smak kokosowy ponieważ Aga użyła likieru Bali, na wierzchu posypane są cukrem pudrem. P.S Ja ze słodyczy najbardziej lubię śledzie lub golonko . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-745836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Madeleine, Tak jak GRzegorz napisales, malo slodkie ,a lodkie. Niby pochodzenie francuzkie ale tez i polskie, jak sie siega do historii tych ciastek. Francuzi jednak tylko sobie przypisuja prawo do nich, jako pochodzenia. Noo i w ich kuchni sa bardzo popularne, zwlaszcza jako ciastka do sniadania, a wlasciwie porannej kawy. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-746141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Ja ze słodyczy najbardziej lubię śledzie lub golonko To masz gust zbliżony w tych smakach do mojego Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-746144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 22 Stycznia 2022 a wlasciwie porannej kawy. ANNAM masz rację do kawy idealne To masz gust zbliżony w tych smakach do mojego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-746194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Dziś na obiad ugotowałem zupę rybną .Podczas gdy ja walczyłem z rybną Aga wykorzystując pozostałości (ścinki z blatów biszkoptowych) zrobiła kulki mocy do kawy na wzór bajaderki . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-746415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Dziś na obiad ugotowałem zupę rybną Twoja zupa to majstertyk Ale nie miałeś Krystka za pomocnika i mnie za podkuchennego Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-746436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Twoja zupa to majstertyk Dziękuję za miłe słowa , Ale nie miałeś Krystka za pomocnika i mnie za podkuchennego Będziemy musieli to kiedyś powtórzyć dobrze wiesz, że kuchnia ogrodowa zupełnie inaczej smakuje poza tym ma swój unikalny urok. Krystek się odgrażał , że zrobi Halaszle już nie mogę się doczekać bo poprzeczkę zawiesił wysoko ja żeby nie odstawać też upichcę inną zupę rybną . Przepis już mam z tyłu głowy teraz tylko pozostało czekać na lato. P.S. W tak doborowym towarzystwie to nawet woda ma unikalny smak oczywiście dolana do wiesz czego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-746448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Dziś na obiad ugotowałem zupę rybną .rybna1.jpgrybna2.jpgZupa wygląda dobrze poszamałbym choć wspólnie może będzie jeszcze okazja coś ugotować w dobrym towarzystwie z Waldkiem nasze obiecane Halászlé „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-746501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Mandaryn Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-747891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Mandaryn Odwracane ciasto - napotkałam już kiedyś przepis, ale nigdy nie piekłam.Slicznie wygląda ten kwiatkowo- słoneczkowy wzór Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-747902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Mandaryn Szczerze? Nigdy nie trafiłam na taki przepis. Wygląda obłędnie Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-747925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 30 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 30 Stycznia 2022 (edytowane) napotkałam już kiedyś przepis, ale nigdy nie piekłam. Nigdy nie trafiłam na taki przepis. Przepis Doroty "Mandarynkowiec" 2 szklanki mąki3 jajkałyżeczka proszku do pieczeniapłaska łyżeczka sody1 szklanka cukru, ksylitolu lub cukru trzcinowego1 szklanka kefiru1/2 szklanki olejułyżeczka ekstraktu waniliowegokilka mandarynek Mandarynki myjemy, obieramy i kroimy w niezbyt cienkie plastry. Tortownicę (o średnicy 24cm) wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy mandarynki, tak by pokryły całe dno. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i żółtka i miksujemy jeszcze chwilę, odstawiamy mikser. Do ubitych jajek dodajemy pozostałe składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kefir, olej, aromat i mieszamy wszystko delikatnie łopatką by ciasto pozostało puszyste i nie opadło. Ciasto wylewamy na owoce. Pieczemy w 180C grzanie góra dół na jednej z niższych półek piekarnika przez ok 50-60 min do tzw suchego patyczka. Ciasto studzimy, zdejmujemy obręcz tortownicy, na cieście kładziemy duży, płaski talerz i odwracamy je do góry nogami,teraz zdejmujemy denko tortownicy i bardzo delikatnie zdejmujemy papier do pieczenia w ten sposób na górze mamy zapieczone owoce. Radosna twórczość Agi - Bananowiec Dzień rozpoczęty na słodko Edytowane 30 Stycznia 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-747950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Takie odwracane to widzialam tez z ananasem , brzoskiniami , sliwkami https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-748017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Takie odwracane to widzialam tez z ananasem , brzoskiniami , sliwkami MAndarynki, mam pytanie, jako ze to cytrusy. Nie ma tam goryczy po pieczeniu ? Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-748135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Nie ma tam goryczy po pieczeniu ? Powiem szczerze, że po przeczytaniu Twojego pytania poszedłem i spróbowałem kawałek ciasta ponieważ wcześniej nie wyczułem goryczki. Annam masz rację gdzieś głęboko jest wyczuwalny bardzo lekki smak goryczkowaty ale jest to bardzo subtelne jak dla mnie nie wpływające na smak ciasta może dlatego, że mandarynki których użyła Aga były słodkie i dlatego nie nie jest to aż tak wyczuwalne. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-748178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 31 Stycznia 2022 poszedłem i spróbowałem kawałek ciasta No łakomczuszek każdy pretekst jest dobry Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-748180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 31 Stycznia 2022 mandarynki których użyła Aga były słodkie i dlatego nie nie jest to aż tak wyczuwalne. To ze maja gorycz, jest zasluga skorki( tej blony wewnetrznej) cytrusow. Mam przepis na ciasto z pomaranjczy ( cale pomarancze gotuje sie i to dosc dlugo, nastepnie blenduje i z tej ciapy robi sie ciatso). Ale zawsze pozostaje odrobina goryczy.TAka jest uroda cytrusow. CZesto w kuchni ta gorycz jest wykozystywana w potrawach. JAk to sie mowi, bez goryczy nie bedziesz w zyciu znac smaku slodyczy Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-748355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 1 Lutego 2022 @ANNAM, ja lubie koktajle cytrusowe i po zblenderowaniu owocow zawsze przecieram przez sido , wtedy jest mniej tykch skorek , sama gorycz jednak mi nie az tak przeszkadza jak pestki , https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-748456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 1 Lutego 2022 Electra , pestki cytrusowe zwykle tylko stosuje do przetworow i to zapakowane w gaze osobno. Do potraw/napoi zawsze je przed zrobieniem czegokolwiek usuwam. Aga i Grzegorz przepraszam, za "off topic". Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-748564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 1 Lutego 2022 przepraszam, za "off topic Annam nie masz za co przepraszać poruszacie ciekawe tematy więc piszcie sobie dziewczyny, mam okazję się podszkolić . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-748581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda57 Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 1 Lutego 2022 Grzesiu mógłbyś podrzucić przepis na taką kiełbasę śniadaniową do grzania i która np. nadawała by się na grilla. W kiełbasach jeszcze nie mam doświadczenia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/17/#findComment-748615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi