Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Grzewlod napisał(a):
26 minut temu, Muski napisał(a):

Grzegorz- to jest FORUM Wędzarniczej Braci

Skoro nikogo nie interesują procesy to o wołowinie napiszę bardzo krótko jest bardzo smaczna. Wnioski pozostawię do naszej wiadomości

 😲 Ja się nie zgadzam by było tylko w 100% o wędzeniu.

To o książkach, serach, wędkowaniu, itd ma nic nie być? 😭

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042709
Udostępnij na innych stronach

7 minut temu, mamuśka napisał(a):

To ja teraz, po raz pierwszy w życiu, robię matkę drożdżową

👍Jakich drożdży użyjesz? 

28 minut temu, BazylWidzew napisał(a):

Mnie zainteresowało bo mam kombuche.

Super ale z tego % nie będzie = lepsza w herbacie. 

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042744
Udostępnij na innych stronach

4 minuty temu, Grzewlod napisał(a):

Super ale z tego % nie będzie = lepsza w herbacie.

 

Procenty to ja robię osobno, kombucha jest jako probiotyk;)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042750
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, BazylWidzew napisał(a):

kombucha jest jako probiotyk;)

Używam probiotyki w innych celach ponieważ nigdy nie odczuwam skutków dnia wcześniejszego 😉

4 minuty temu, BazylWidzew napisał(a):

Procenty to ja robię osobno,

Tak tak widziałem jaki to wreszcie kolor wina? Różowy ??? Szary ??? Inny ??? 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042753
Udostępnij na innych stronach

42 minuty temu, Grzewlod napisał(a):
48 minut temu, mamuśka napisał(a):

To ja teraz, po raz pierwszy w życiu, robię matkę drożdżową

👍Jakich drożdży użyjesz? 

Ocet z ciemnych winogron to matka z drożdży Burgund 38. (Zamojscy).

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042767
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Grzewlod napisał(a):

Skoro nikogo nie interesują procesy to o wołowinie napiszę bardzo krótko jest bardzo smaczna. Wnioski pozostawię do naszej wiadomości😝.

20251019_131946.thumb.jpg.507963d722837127f42e9eda5c093ad0.jpg

Messenger_creation_ADA60E7D-0CFF-478D-B460-DA4D2F69E7C5.thumb.jpeg.7376d22f4576b0bee3e7b29fa86a12e9.jpegMessenger_creation_A4C713BE-110B-4D7B-B101-90BC44D374F8.thumb.jpeg.b0c338fe372db49036839c491fb39644.jpegMessenger_creation_0D154FD1-4E50-4C5B-887C-BBB304E5BF5F.thumb.jpeg.654f5482ac04bb212dd84865ae1b3245.jpegMessenger_creation_4E6CBF1F-1D56-4108-8018-8BB237FC197F.thumb.jpeg.e51a2a56dc648fcf663f61c3b1a3f228.jpegMessenger_creation_7A35CA02-ED56-451C-A3C5-401A5C1EA5DB.thumb.jpeg.06e46a540e1a9af70cd6f80574a7c7d3.jpegMessenger_creation_73F069A2-646B-4C94-BCF0-C9FFE0242E69.thumb.jpeg.63d06538e44d45b22e7f09021a629fe5.jpegMessenger_creation_514C9362-2327-4DC0-AE0D-04A8FCF6040D.thumb.jpeg.cf92362bd3fd42d26114e2349b3bac78.jpeg

 

Dlaczego odkostniłeś i mają możliwość zrobienia tradycyjnie użyłeś grilla gazowego?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042768
Udostępnij na innych stronach

Jak będę robić z jabłek (reneta, własna nie pryskana) to jeden pojemnik pójdzie na drożdżach Tokay (te szlachetne drożdże to przez Waldka), a drugi z jabłkami pójdzie na zwykłych drożdżach piekarskich.

Zobaczę jaka jest różnica między drożdżami.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/68/#findComment-1042769
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.