fantomek Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Lipca 2021 Teraz w czasie upałów zauważyłem że mam 7st temp. Czy jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18440-jak-temperatura-w-lod%C3%B3wce-do-peklowania-na-kie%C5%82base/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Lipca 2021 Czy jest ok? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18440-jak-temperatura-w-lod%C3%B3wce-do-peklowania-na-kie%C5%82base/#findComment-715516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Lipca 2021 Ile ma być 4-5? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18440-jak-temperatura-w-lod%C3%B3wce-do-peklowania-na-kie%C5%82base/#findComment-715517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Lipca 2021 Ile ma być 4-5? Zwykle jest termostat w lodówce - 3-4 to optimum ,7 st to świetna temperatura do chłodzenia wina Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18440-jak-temperatura-w-lod%C3%B3wce-do-peklowania-na-kie%C5%82base/#findComment-715520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grim_reefer Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Lipca 2021 Jeszcze kwestia w którym miejscu w lodówce masz te 7 stopni. W najcieplejszym czy najzimniejszym? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18440-jak-temperatura-w-lod%C3%B3wce-do-peklowania-na-kie%C5%82base/#findComment-715574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Lipca 2021 (edytowane) Jak mówią temp 7 stopni nie urywa ale.-peklowanie na peklosóli 100 %-zachowany pośpiech i ciąg chłodniczy w sklep, transport w lodówce turystycznej z chodzikami, szybka klasyfikacja i do lodówki.-peklowanie 24 h góra 36 h ( dziś wieczorem kupno klasyfikacja pojutrze rano mielenie, nabijanie ). Krótkie osadzanie a tak z 1 h temp tak z 20 stopni a osuszanie już w nagrzanej wędzarni (duży przepływ powietrza, jak najmniej powietrza) to nic się nie powinno stać. No i pilnować aby nigdzie much nie było. Coś takiego praktykowałem i wpadek nie miałem.No a jak istnieje możliwość obniżenia temperatury to obniżyć. Ale teraz w lecie pospiech, ciąg chłodniczy i walka z muchami jest wskazany przy każdej temp. Edytowane 22 Lipca 2021 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18440-jak-temperatura-w-lod%C3%B3wce-do-peklowania-na-kie%C5%82base/#findComment-715593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.