Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Ile ma być 4-5?
Zwykle jest termostat w lodówce - 3-4 to optimum ,7 st to świetna temperatura do chłodzenia wina 

Muskie - to ryba 🙃

Jeszcze kwestia w którym miejscu w lodówce masz te 7 stopni. W najcieplejszym czy najzimniejszym? 

Jak mówią temp 7 stopni nie urywa ale.

-peklowanie na peklosóli 100 %

-zachowany pośpiech i ciąg chłodniczy w sklep, transport w lodówce turystycznej z chodzikami, szybka klasyfikacja i do lodówki.

-peklowanie 24 h góra 36 h ( dziś wieczorem kupno klasyfikacja pojutrze rano mielenie, nabijanie ). Krótkie osadzanie a tak z 1 h temp tak z 20 stopni a osuszanie już w nagrzanej wędzarni (duży przepływ powietrza, jak najmniej powietrza) to nic się nie powinno stać. No i pilnować aby nigdzie much nie było. Coś takiego praktykowałem i wpadek nie miałem.

No a jak istnieje możliwość obniżenia temperatury to obniżyć. Ale teraz w lecie pospiech, ciąg chłodniczy i walka z muchami jest wskazany przy każdej temp.

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.