Skocz do zawartości

Dziadek robi parówki na nowym sprzęcie - Ninja 800 BN 800EU

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem temat i zdecydowałem się na wersję Ninja BN 750EU, moc i wielkość pojemnika taka sama.

Tylko trochę mniej bajerów, ale chyba nie o nie tu chodzi..

W euro promocja i cena 499 zł.

Kurczę i nie wiem czy dobry, bo ma chyba inny nóż..

Wczoraj o mało nie spaliłem blendera ręcznego przy robieniu pasztetu więc przyda się nie tylko do parówek :)

Edytowane przez kooalla
  • Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wersja BN 750 EU Nie posiada misy malaksera i noży do siekania. W tej misie z użyciem tych noży miksuję - kutruję masę na parówki 

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

Już dopatrzyłem i zrezygnowałem z zakupu, w zamian zamówiłem BN682EU2.

Co prawda powystawowy, ale jeśli będzie ok to go sobie zostawię.

A jak będzie kiepski to odeślę i zamówię BN800EU.

Dzięki za szybką odpowiedź.

Edytowane przez kooalla

Już dopatrzyłem i zrezygnowałem z zakupu, w zamian zamówiłem BN682EU2.

:D:thumbsup::clap:  !!!

Parówki Grube

Widać rękę mistrza :thumbsup:  :clap: . Dziękuję Dziadku za dokładne rozpisanie produkcji domowej, parówki grubej, ninją. 

Serdeczne pozdrowienia.

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Koserwa  - Pasztet Luksusowy

Rozdrobnienie maszynką przez siatkę 2.5 mm ,następnie miksowanie - kutrowanie blenderem Ninja 800 EU. Słoiki odpowietrzane zamykarką próżniową w puszce do tego celu przystosowaną, jednorazowo po 2 słoiki . Następnie sterylizacja i chłodzenie .post-39869-0-25994500-1637929775_thumb.jpgpost-39869-0-66111400-1637929796_thumb.jpgpost-39869-0-37628600-1637929809_thumb.jpgpost-39869-0-15137900-1637929853_thumb.jpg 

Blender w promocji  https://www.euro.com.pl/roboty-wieloczynnosciowe/ninja-bn800eu.bhtml?from=gta&p=799.00&utm_source=facebook.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=KP_pDPA_prospecting_CPA_EURO-LAYOUTY&utm_content=KP_pDPA_prospecting_CPA_EURO-LAYOUT_PL_All_18-65_CAROUSEL&utm_term=GT&fbclid=IwAR0s4Fx6N12GXMd_lyFKz10xsCsicO4rjc4Xw1-xrlRz6Q1FJydj1iz_OMo 

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

post-39869-0-18016900-1637932529_thumb.jpgOdpowietrzanie

Ten z lewej z metalowymi ostrzamy , ten z prawej do ciasta.

Cena atrakcyjna , jednak paru detali brakuje.

W zestawie brakblendera kielichowego, 2 butelek z pokrywką oraz noża 4 ostrzowego.

emka

"NNJA" już "poszła do ludzi"  :D . Jest jednak następna, tak jak by chciał kol. emka24, "pełen wypas", tyle że cena też taka, hmm, nieco bardziej wypasiona :D.  Ale co tam cena, jeżeli chce się mieć ten najmocniejszy model, 1500 watt z pełnym zestawem oprzyrządowania, tooo, "Kto bogatemu zabroni" :Dhttps://allegro.pl/oferta/robot-kuchenny-ninja-bl682eu2-1500-w-3-w-1-11323385691

Tą pierwszą aukcję kupiłem Ja, za te pieniądze będą części zapasowe do Mojej Ninja.

Druga aukcja, nie polecam Ja zrezygnowałem z zakupu.

Kielich używany do parówek i nie tylko, mocno poharatany przez ostrze.

Grozi popękaniem, a z zamiennikami problem i koszt spory.

Nie za tą kasę, max 450 zł warty..

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Cześć,

zaciekawiony postem kupiłem Ninja BL642EU - 1500 W, ale mikser, nie malakser.

Robiłem wczoraj pasztet słoikowy dla psa - puściłem tryb puree i byłem w lekkim szoku. Ninja zrobiła masakrę wewnątrz, inne miksery jakich próbowałem użyć nawet nie mogły tego uciągnąć.

Gładziusieńka masa :-)

Masę na pasztet/parówki robicie tylko w malakserze (czy tam tym elemencie do surówek) czy w mikserze też?

pozdrawiam,

Tomek

post-61723-0-68694200-1673078182_thumb.jpg

Mam taką NINJę z pełnym wyposażeniem, ale ze względu na wygodę używam głównie tego tego niższego i szerszego pojemnika czyli malaksera, choć wiem że w tym wysokim pojemniku do koktajli też można to samo zrobić, jednak znacznie wygodniej jest mi w tym niższym i szerszym, a 1500w mocy robi robotę, to fakt :D:thumbsup:.

• 2 miesiące temu...

Siemka  :)  Już zapomnieliście jak w 2018r. jako pierwszy polecałem wam ninje i pokazywałem efekty, Dziadek tyle lat musiało minąć.

Pozdrawiam wszystkich po latach.  :clap: