jacekckm Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Listopada 2021 Pytanko ,jak w temacie czy robicie kaszankę z podrobów z baranka ?.Głównie chodzi o płuca ,serduszka ozorek wątroba . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18656-kaszanka-z-jagni%C4%99ciny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Listopada 2021 Nie robiłem,ale bez problemu bym zrobił. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18656-kaszanka-z-jagni%C4%99ciny/#findComment-732211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekckm Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Listopada 2021 Zastanawia mnie czy może ,nie ma jakiś przeciwskazań lub innych zabobonów :} do podrobów z baranka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18656-kaszanka-z-jagni%C4%99ciny/#findComment-732212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Listopada 2021 (edytowane) czy robicie kaszankę z podrobów z baranka ?.Głównie chodzi o płuca ,serduszka ozorek wątroba . bez problemu bym zrobił.Ja również !!!Robię kaszankę z dziczyzny i jest wyborna.Oczywiście z dodatkiem krwi wp.,skórek i ew. tłuszczu wieprzowego.Nie radziłabym dodawać do Twojej kaszanki tłuszczu baraniego, ze względu na specyficzny zapach.Natomiast wszystkie mięsa z obgotowanych kości + podroby - jak najbardziej.Uważaj jednak na staranne wycięcie łojówek aby nie "aromatyzowały" wyrobu.Są to gruczoły w pachwinach szynkowych i łopatkowych.Czyli mięsa i kości do gotowania starannie oglądamy a nie wrzucamy do garnka hurtem Edytowane 14 Listopada 2021 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18656-kaszanka-z-jagni%C4%99ciny/#findComment-732220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.