AleksanderWie Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Cześć hej i czołem Jako nowy użytkownik forum serdecznie wszystkich witam Zwracam się do Was z prośba o pomoc i radę. Mieszkając w Niemczech moim częstym zakupem był gotowy już kassler. Od dłuższego czasu poszukuje opcji aby przyrządzić ta potrawę w Polsce, jednak nie mam możliwości podwędzenia mięsa ( mieszkam w bloku ???? ). Może ktorys z kolegow bądź koleżanek ma na to jakiś sposób ? Zastanawiałem się nad zakupem baleronu i jego obróbce w warzywach jednak czy nie będzie on za suchy? Może ktoś ze Śląska sprzedaje podwędzoną karkówkę ? Szukam po sklepach jednak tam patrzą na mnie jak na wariata ???? Dzięki za wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18729-niemiecki-kassler/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Cześć.Użyj dymy u wędzarniczego w płynie. Na stronie masz jak to zrobić.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16488-dym-w%C4%99dzarniczy-w-p%C5%82ynie-czy-to-chemia/ Edytowane 4 Grudnia 2021 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18729-niemiecki-kassler/#findComment-735532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Może ktorys z kolegow bądź koleżanek ma na to jakiś sposób ? Najłatwiej dogadać sie z wędzarnikami z Twojego regionu - myślę, że zawsze ktoś Ci pozwoli podwędzić u siebie , lub w tym pomoże. Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18729-niemiecki-kassler/#findComment-735591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Zastanawiałem się nad zakupem baleronu i jego obróbce Kolego, Kasseler w Niemczech nie tylko jest z karkówki.Jest również z innch części mięs wieprzowych. Tu masz dokładnie wytłumaczone z jakich i jak można zrobić.https://de.wikipedia.org/wiki/Kasselerhttps://www.springlane.de/magazin/rezeptideen/kassler-zubereiten/ Edytowane 4 Grudnia 2021 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18729-niemiecki-kassler/#findComment-735597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Grudnia 2021 (edytowane) Kasler u nas tez jest ale nigdy nie spotkalam z karkowki , czasem bywa z czesci pochodzacej miedzy karkowka a schabem , , Ja "wedzilam" poledwice plynem wedzarniczym z zaskakujaco dobrym rezultatem, Edytowane 5 Grudnia 2021 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18729-niemiecki-kassler/#findComment-735672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 5 Grudnia 2021 (edytowane) Od 27 minuty. Jest Kassler. https://www.facebook.com/catering.smok/ https://www.facebook.com/spizarnia.smok/ Edytowane 5 Grudnia 2021 przez arkdom Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18729-niemiecki-kassler/#findComment-735780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.