Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć hej i czołem :)

Jako nowy użytkownik forum serdecznie wszystkich witam :)

 

Zwracam się do Was z prośba o pomoc i radę.

Mieszkając w Niemczech moim częstym zakupem był gotowy już kassler.

Od dłuższego czasu poszukuje opcji aby przyrządzić ta potrawę w Polsce, jednak nie mam możliwości podwędzenia mięsa ( mieszkam w bloku ???? ).

Może ktorys z kolegow bądź koleżanek ma na to jakiś sposób ? Zastanawiałem się nad zakupem baleronu i jego obróbce w warzywach jednak czy nie będzie on za suchy?

 

Może ktoś ze Śląska sprzedaje podwędzoną karkówkę ? Szukam po sklepach jednak tam patrzą na mnie jak na wariata ????

 

Dzięki za wszelkie rady :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18729-niemiecki-kassler/
Udostępnij na innych stronach

Cześć.Użyj dymy u wędzarniczego w płynie. Na stronie masz jak to zrobić.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16488-dym-w%C4%99dzarniczy-w-p%C5%82ynie-czy-to-chemia/

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18729-niemiecki-kassler/#findComment-735532
Udostępnij na innych stronach

 

 

Może ktorys z kolegow bądź koleżanek ma na to jakiś sposób ?
  Najłatwiej dogadać sie z wędzarnikami z Twojego regionu - myślę, że zawsze ktoś Ci pozwoli podwędzić u siebie , lub w tym pomoże.

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18729-niemiecki-kassler/#findComment-735591
Udostępnij na innych stronach

Zastanawiałem się nad zakupem baleronu i jego obróbce

 

Kolego, Kasseler w Niemczech nie tylko jest z karkówki.

Jest również z innch części mięs wieprzowych. Tu masz dokładnie wytłumaczone z jakich i jak można zrobić.

https://de.wikipedia.org/wiki/Kasseler

https://www.springlane.de/magazin/rezeptideen/kassler-zubereiten/

Edytowane przez witt

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18729-niemiecki-kassler/#findComment-735597
Udostępnij na innych stronach

Kasler u nas tez jest ale nigdy  nie spotkalam z karkowki , czasem bywa z czesci pochodzacej miedzy karkowka a schabem , , Ja "wedzilam" poledwice plynem wedzarniczym z zaskakujaco dobrym rezultatem,

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18729-niemiecki-kassler/#findComment-735672
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.