Lewin07 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Lutego 2022 Mam pytanie co zrobić żeby osłonka wieprzowa wyglądała na kiełbasce cienkiej tak lśniäco I była taka telikatna .Kupuje osłonki w sklepie z produktami do wyrobów masarskich są już oczyszczone zasolone ale nie mogę osiągnąć takiego efektu jak bym chciał.Przed robieniem kiełbaski myje je i płucze w zimnej wodzie potem dolewam 3 łyżki octu jabłkowego.Co robię źle Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18963-os%C5%82onki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Lutego 2022 Mam pytanie co zrobić żeby osłonka wieprzowa wyglądała na kiełbasce cienkiej tak lśniäco I była taka telikatna .Kupuje osłonki w sklepie z produktami do wyrobów masarskich są już oczyszczone zasolone ale nie mogę osiągnąć takiego efektu jak bym chciał.Przed robieniem kiełbaski myje je i płucze w zimnej wodzie potem dolewam 3 łyżki octu jabłkowego.Co robię źleJak długo je moczysz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18963-os%C5%82onki/#findComment-753113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Lutego 2022 Po co ten ocet. ? . Możesz przetrzeć kiełbasę po wszystkim olejem jadalnym. Ale to tak wilgotnym z oleju ręcznikiem. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18963-os%C5%82onki/#findComment-753114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Lutego 2022 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17144-odcinek-1-jelita-naturalne/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18963-os%C5%82onki/#findComment-753116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Lutego 2022 co zrobić żeby osłonka wieprzowa wyglądała na kiełbasce cienkiej tak lśniäco I była taka telikatna . Odpowiednio wędzić.Brak okopceń daje połysk.Należy unikać też przesuszenia bo skórka twardnieje, przyrasta do mięsa i robi się twarda. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18963-os%C5%82onki/#findComment-753152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Lutego 2022 (edytowane) Mam pytanie co zrobić żeby osłonka wieprzowa wyglądała na kiełbasce cienkiej tak lśniäco I była taka telikatna .Kupuje osłonki w sklepie z produktami do wyrobów masarskich są już oczyszczone zasolone ale nie mogę osiągnąć takiego efektu jak bym chciał.Przed robieniem kiełbaski myje je i płucze w zimnej wodzie potem dolewam 3 łyżki octu jabłkowego.Co robię źleJak długo je moczysz? A jakie to ma znaczenie? Bo ja nie widzę w tym żadnego problemu gdyż mocząc 2h jak 1 dzień czy i 1 miesiąc w wodzie i nie ma to wpływu na efekt końcowy wyrobu gdyż osłona zawsze schodzi idealnie, no chyba że o czymś jeszcze nie wiem [Dodano: 22 lut 2022 - 15:45]Mam pytanie co zrobić żeby osłonka wieprzowa wyglądała na kiełbasce cienkiej tak lśniäco I była taka telikatna .Kupuje osłonki w sklepie z produktami do wyrobów masarskich są już oczyszczone zasolone ale nie mogę osiągnąć takiego efektu jak bym chciał.Przed robieniem kiełbaski myje je i płucze w zimnej wodzie potem dolewam 3 łyżki octu jabłkowego.Co robię źleKiełbasę osuszaj krótko 2h max a wędzisz w temp. 55-65st. do satysfakcjonującego cie koloru około 3h, następnie parzysz w wodzie 80st. do uzyskania odpowiedniej temp wp 68, drób 72st następnie hartujesz w zimnej wodzie i wychładzasz ze 8-12h i skóra pięknie schodzi jest cieniutka.. dla ładnego efektu możesz posmarować olejem jak ci tu już koledzy piszą i kiełbasa się świeci jak psu jajka.. Pamiętaj by temp. ci nie skakała ponad to bo ją za bardzo spieczesz i nie będzie chciała tak ładnie schodzić Edytowane 22 Lutego 2022 przez krystian252 Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18963-os%C5%82onki/#findComment-753211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewin07 Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Lutego 2022 Dziękuję za cenne podpowiedzi.Bardzo się cieszę ,że znalazłem te stronę i mogę uczyć się od was. SUPER. Wielkie dzięki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18963-os%C5%82onki/#findComment-753297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Lutego 2022 (edytowane) że znalazłem te stronę i mogę uczyć się od wasTo Niebezpieczna strona - jeszcze będziesz chciał sie spotykać na zlotach i całkiem wsiąkniesz w to towarzystwo FANTASTYCZNYCH ludzi Edytowane 23 Lutego 2022 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18963-os%C5%82onki/#findComment-753382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.