fantomek Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 I może się podzielić wskazówkami i przepisem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8779-metka-cebulowa-miro/?hl=metka+cebulowa https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/666-metka-cebulowa/?hl=metka+cebulowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 podzielić wskazówkami i przepisem Próbowałeś wyszukiwarki ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 podzielić wskazówkami i przepisem Próbowałeś wyszukiwarki ? :facepalm: !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Wyszukiwarka nadal nie działa w konfiguracji "szukane słowo", autor nieznany.Jeżeli dasz hasło "cebulowa" i autor wpisu "pis67" oraz opcję temat/post to wyskoczy odpowiedź. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 ta wyszukiwarka TU to jest do pupy.trzeba znac cala tresc tematu zeby cos wyszukac. ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Nie jest tak źle. Normalnie wyszukiwarka działa bez zarzutu. Po ostatniej migracji przeprowadzonej przez providera, coś się skićkało. Zgłaszałem temat i z tego co wiem, chodzi o kontakt z naszym adminem, który z kolei jest ostatnio trudno uchwytny. Mam nadzieję, że wkrótce temat zostanie ostatecznie załatwiony.Forum podzielone jest na tematyczne subfora, co ułatwia wyszukiwanie. Trzeba chwilowo poszukiwać w odpowiednich tematach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Wpisać metka cebulowa wędliny domowe w wyszukiwarce Google. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubabuba Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 I może się podzielić wskazówkami i przepisemProszę bardzo , sprawdzony i przetestowany przepis Surowiec :boczek - 1kg, bardziej tłusty niż chudy, kroimy na kawałki, mieszamy z 20g - 22 g peklosoli i odstawiamy na 48 h do lodówki Przyprawy: pieprz biały - 2g cukier-2g cebula- 30g (ilość cebuli zależy od upodobań ) Cebulę mielimy 2x na sitku 4mm, następnie mielimy boczek. Dodajemy pieprz i cukier, dokładnie mieszamy kilka minut. I tu masz dwie opcje :1. włożyć do miseczki i na godzinę do lodówki po czy spożywamy (max w ciągu 1-2 dni) Można wydłużyć przydatność przez zastosowanie boczku uwędzonego i cebuli w postaci suszonej zmielonej w młynku .2. napełnić osłonki białkowe śr. 40 mm i wędzić zimnym dymem przez 8-10 h .ta opcja znacznie wydłuża okres przydatności do spożycia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Hubabuba dziękuję, Bo niektórzy koledzy potrafią tylko pisać:wyszukiwarkaNie potrafią zrozumieć że nie działa poprawnie stąd mój temat i prośba Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Tak jak zauważył qadro555 wpisujemy w googla z dopiskiem wedlinydomowe. Zawsze tak szukam i zawsze znajduję. To niesamowite ile materiału jest pod tym adresem.Czego dusza pragnie. A bardziej ciało Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 @fantomekDałem ci wędkę, a ty nadal chcesz ryby.Wesołych świąt życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 (edytowane) niektórzy koledzy potrafią tylko pisać:wyszukiwarka Jesteś dłuuugo na FORUM i zawsze pytasz o podstawowe elementy by podać Ci na tacy . Naprawdę można poszukać bez problemu, jest przecież wyszukiwarka zaawansowana ,szukająca przez google z pirorytetem Wedlinydomowe.pl. Dałem ci wędkę, a ty nadal chcesz ryby. Dobrze określone. Fantomek , bez obrazy , ja też szukam zanim zapytam Zwróć uwagę , ile założyłeś tematów -pytań na podstawową wiedzę wałkowaną na okrągło , możesz to robić oczywiście jak jest to Ci wygodne . Edytowane 16 Kwietnia 2022 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-763312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Proszę bardzo , sprawdzony i przetestowany przepis Surowiec : boczek - 1kg, bardziej tłusty niż chudy, kroimy na kawałki, mieszamy z 20g - 22 g peklosoli i odstawiamy na 48 h do lodówki Przyprawy: pieprz biały - 2g cukier-2g cebula- 30g (ilość cebuli zależy od upodobań ) Cebulę mielimy 2x na sitku 4mm, następnie mielimy boczek. Dodajemy pieprz i cukier, dokładnie mieszamy kilka minut. I tu masz dwie opcje : 1. włożyć do miseczki i na godzinę do lodówki po czy spożywamy (max w ciągu 1-2 dni) Można wydłużyć przydatność przez zastosowanie boczku uwędzonego i cebuli w postaci suszonej zmielonej w młynku . 2. napełnić osłonki białkowe śr. 40 mm i wędzić zimnym dymem przez 8-10 h .ta opcja znacznie wydłuża okres przydatności do spożyci Jeśli jest to sprawdzony i przetestowany przepis na metkę cebulową, to muszę iść znów do szkoły, powszechnej.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-764224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Muszę się zgodzić z opinią pis67 , jak byłem nastolatkiem młodszym ,a były to czasy braków w dostawach wędlin i mięsa ,funkcjonowały sklepy resortowe obsługujące : wojskowych , milicjantów pracowników komitetów etc. Mój ojciec często robił boczek wędzony w sposób zaproponowany przez kolegę habubę , nie powiem lubiłem tę mielonkę jak kazdy nastolatek gotowy zjeśc " konia z kopytami " b.dobrą metkę jadłem dopiero z wędliniarni GS TURAWA niestety przepisu nie znam , czasem kupuje bo firma dalej istnieje jak prywatna w tym samym miejscu i z tym samym kierownikiem - właścicielem . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19107-kto%C5%9B-przerabia%C5%82-metk%C4%99-cebulow%C4%85/#findComment-764247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.