Tomasz Majchrzak Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Października 2022 Witam. Wytłumaczy mi ktoś skąd takie różnice w strukturze mięsa i kolorze ? Dwie te same wędliny. Jedna obstawiam domowy sposób druga masowy. Jest możliwość uzyskać w domu taki efekt jak ta masowa wędlina ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19365-r%C3%B3%C5%BCnice-z-strukturze-w%C4%99dlin/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Października 2022 1. Masowane mogą być obydwa wyroby.2. Współczesne przemysłowe nadziewarki posiadają pompę próżniowa, która usuwa powietrze z farszu.3. Kolor mięsa zależy od cech ich fizjologicznych mięśni czyli jak często pracują oraz rodzaju mięsa (wołowina, dziczyzna). Mięśnie pracujące kolor ciemniejszy.Mięso ze sztuk młodych kolor jasny. Aby było ciekawiej kolor mięśni zależy od wartości pH mięsa. Przy odrobinie chęci oraz doświadczeniu można wykonać w warunkach domowych kiełbasę jak z drugiego zdjęcia. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19365-r%C3%B3%C5%BCnice-z-strukturze-w%C4%99dlin/#findComment-790097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Majchrzak Opublikowano 3 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Października 2022 Nie wiem co mógłbym już zrobić żeby uzyskać taki efekt. Można liczyć na jakieś podpowiedzi ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19365-r%C3%B3%C5%BCnice-z-strukturze-w%C4%99dlin/#findComment-790098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Października 2022 Pierwsze pytanie. Po co ? Jeżeli komercyjne to jak Ci napisała eAnna reasumując trzeba zainwestować. Jak dla siebie czy to ma takie znaczenie. ?. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19365-r%C3%B3%C5%BCnice-z-strukturze-w%C4%99dlin/#findComment-790105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Majchrzak Opublikowano 3 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Października 2022 Dla mnie nie ma. Ale niektórzy jedzą oczami z moich bliskich. Nie mam na to wpływu. Nie jedna walkę już o to stoczyłem ze produkt w smaku jest taki sam. Na nic było moje gadanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19365-r%C3%B3%C5%BCnice-z-strukturze-w%C4%99dlin/#findComment-790112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Października 2022 (edytowane) Dla mnie nie ma. Ale niektórzy jedzą oczami z moich bliskich. Nie mam na to wpływu. Nie jedna walkę już o to stoczyłem ze produkt w smaku jest taki sam. Na nic było moje gadanie Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA no jeśli przekonujesz że Twoje wyroby są takie same jak w sklepie to nie dziwota że nie chcą jeść Mają rację One muszą być lepsze!!! Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Października 2022 przez Bossky Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19365-r%C3%B3%C5%BCnice-z-strukturze-w%C4%99dlin/#findComment-790117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Majchrzak Opublikowano 3 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Października 2022 Do momentu kiedy nie będzie w takiej sytuacji nie zrozumiecie o co chodzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19365-r%C3%B3%C5%BCnice-z-strukturze-w%C4%99dlin/#findComment-790123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Października 2022 Jest możliwość uzyskać w domu taki efekt jak ta masowa wędlina ? Przy odrobinie chęci oraz doświadczeniu można wykonać w warunkach domowych kiełbasę jak z drugiego zdjęcia. Widzę trzy rzeczy, na których powinieneś sie skupić:Pstrokaty kolor na przekroju Dziurki Wyrobienie farszuO tym wszystkim napisał kol. @Bagno,nasz gł. technolog.WYbierz na kielbasę te same, jasne mięśnie, czyli np. z szynki mięśnie półbłoniaste.Zmielony farsz możesz odpowietrzać porcjami w pakowarce komorowej i po tym zabiegu ubij farsz w nadziewarce.Składniki kiełbasy powinny być wczześniej starannie uplastycznione, najlepiej w mieszarce. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19365-r%C3%B3%C5%BCnice-z-strukturze-w%C4%99dlin/#findComment-790137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Października 2022 Tomasz,zauważyłem, że zdjęcia różnią się.To drugie jest więcej oświetlone.Przestań marudzić kiełbasy są O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19365-r%C3%B3%C5%BCnice-z-strukturze-w%C4%99dlin/#findComment-790248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.