El komendante Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Witam, Jakiego tłuszczu używacie do smażenia steków z mięsa wołowego? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19500-steki-z-wo%C5%82owiny-na-jakim-t%C5%82uszczu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Jakiego tłuszczu używacie do smażenia steków z mięsa wołowego? Żadnego.Dno bardzo grubej patelni smaruję cieniutko masłem klarowanym lub smalcem.Smażenie praktycznie odbywa sie na sucho. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19500-steki-z-wo%C5%82owiny-na-jakim-t%C5%82uszczu/#findComment-802004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Smażenie praktycznie odbywa sie na sucho. Nic, wysoka temperatura. Masło po usmażeniu już w trakcie odpoczywania Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19500-steki-z-wo%C5%82owiny-na-jakim-t%C5%82uszczu/#findComment-802027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Witam, Od dłuższego już czasu wołowe steki smażę na tłuszczu wytopionym z tego: Problemy są dwa: Pierwszy to duże trudności z pozyskaniem , nie wiem jak nazwać surowiec, pochodzi z okolic wołowej polędwicy. Niedostępny w handlu.Drugi to mozolne usuwanie bardzo wielu błon, krwawych zanieczyszczeń i sam proces wytapiania.Tylko w najniższej temperaturze, smalczyk, po wystudzeniu musi być śnieżno-biały, odcienie żółtego koloru oznaczają pogorszenie jakości.Smażyć można już w wysokich temperaturachSteki na nim smażone są wyborne w smaku.Polecam. Do tego masełko czosnkowo ziołowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19500-steki-z-wo%C5%82owiny-na-jakim-t%C5%82uszczu/#findComment-802069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Grudnia 2022 nie wiem jak nazwać surowiec Wygląda jak łój wołowy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19500-steki-z-wo%C5%82owiny-na-jakim-t%C5%82uszczu/#findComment-802073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Bo to jest łój wołowy. Najlepszy tłuszcz do smażenia, gdyż ma wysoką temperaturę topnienia. Używa się go do wszelkiego rodzaju frytur. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19500-steki-z-wo%C5%82owiny-na-jakim-t%C5%82uszczu/#findComment-802075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Do kołdunów jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19500-steki-z-wo%C5%82owiny-na-jakim-t%C5%82uszczu/#findComment-802150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Ja wytapiam go w slowcooker ( wolnowar ?). Proces jest dlugi, ale wart zabawy. Co najciekawsze. Po tak wolnym wytopieniu i niskiej temperatury nie ma typowego zwierzecego zapachu. No i u mnie ma zastosowanie w robieniu mydla. Do stekow zas, po usmazeniu, "pedzluje" je ( znaczy steki ) ojejem z truflami. Niego w gebie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19500-steki-z-wo%C5%82owiny-na-jakim-t%C5%82uszczu/#findComment-802521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.