Tomuś Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 17 Listopada 2008 jaki adres tej galeriiiFamful wejdż w profil Eli .............i wszystko jasne :wink: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 17 Listopada 2008 jaki adres tej galeriiiFamful wejdż w profil Eli .............i wszystko jasne :wink: Oj Tomuś, Tomuś ale Ci się marzy, profil Eli :grin: Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam!Droga koleżanko Elu Mam takie pytanko odnośnie tych zwierzątek.Jak długo trzeba hodować aby warchlaki osiągnęły masę około 20-25 kg. :question: Z góry dziękuję za odpowiedź :wink: pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam drogi kolego spec202 Moje grylki urodziły się 15 lipca i w tej chwili je bijemy.Maja taką wagę 20-25 kg. Wszystko zależy czy miot był duzy i były "konkretne", a także od sposobu żywienia.Zimą napewno będą rosły dłużej.Pozdrawiam :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Listopada 2008 Jeszcze raz dzięki za błyskawiczną odpowiedź :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posudziej Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Listopada 2008 A ja myślałem że tych świnek się nie jada. W telewizorze pokazywali je raczej jako maskotki hodowane w mieszkaniach Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Listopada 2008 Może chodziło o ......... świnki morskie :rolleyes: :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 18 Listopada 2008 Świnki morskie też gdzie nie gdzie się jada. :grin: :grin: Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
famful Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 18 Listopada 2008 Witam drogi kolego spec202 Moje grylki urodziły się 15 lipca i w tej chwili je bijemy.Maja taką wagę 20-25 kg. Wszystko zależy czy miot był duzy i były "konkretne", a także od sposobu żywienia.Zimą napewno będą rosły dłużej. Pozdrawiam :lol: ja przy kupnie nie spytałem o wiek, ale były wielkości YORKA, mam je dokładnie od 15.10.2008r. i myślę że do świąt wielkanocnych trzeba będzie potrzymać, dzisiaj spróbuje zrobić dokładniejszy pomiar Cytuj Pozdrawiam Famful "życie jest jak impreza, nie pamiętasz początku, w najlepszym momencie kończy ci się kasa, a na koniec zgon"____________________https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 18 Listopada 2008 W domu to ja trzymam męża :lol: .Swinki raczej niekoniecznie,choć bardzo kocham wszystkie zwierzaki.Dziś u nas rzeź brrrr,wieczorem będą zdjęcia.Famful, ja także myślę,że Twoje "Yorki" maja spokojnie czas do Wielkanocy. :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
famful Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 18 Listopada 2008 A co myślisz na temat żywienia chlebem, zamiast otręków Cytuj Pozdrawiam Famful "życie jest jak impreza, nie pamiętasz początku, w najlepszym momencie kończy ci się kasa, a na koniec zgon"____________________https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 18 Listopada 2008 Moje też dostają chleb,zalewany wodą bądz serwatką.Sądzę ,że na dłuższą metę będą poprostu chude.Otręby są chyba bardziej kaloryczne.chleb-który też bardzo lubią nie może być podstawą.Ale to oczywiście moje zdanie i moje obserwacje. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
famful Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 18 Listopada 2008 w takim razie dodatkowo wprowadzę do ich żywienia otręby pszenne i może trochę śrutu kukurydzianej lub innej Cytuj Pozdrawiam Famful "życie jest jak impreza, nie pamiętasz początku, w najlepszym momencie kończy ci się kasa, a na koniec zgon"____________________https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 18 Listopada 2008 Myślę ,że tak będzie lepiej.Tym bardziej,że to zima i muszą trochę tłuszczyku dla ochrony wytworzyć. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 18 Listopada 2008 Witam Moje też dostają chleb,zalewany wodą bądz serwatką.Sądzę ,że na dłuższą metę będą poprostu chude.Otręby są chyba bardziej kaloryczne. Świnek w chwili obecnej nie hoduję ale domowe zwierzęta hodowało się dawno temu . Żaden chleb nie dorówna otrębom . Najważniejsze witaminy i minerały są w łupince ziarna i jak najbliżej tej łupinki . Chlebem to się karmiło z czystej przyzwoitości do chleba , bo nie wolno chleba wyrzucać na śmieci . Pomimo że ja pieczywa nie jem ale zbieram i daję sąsiadowi do karmienia kurek . Mąka ma dużo węglowodanów i brzuszki świnką ładnie obrastają tłuszczykiem tak jak człowiekowi . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 19 Listopada 2008 To fotki z bicia "wietnamki" Chodziło mi o uchwycenie wielkości i ściągania z niej skóry.Miała jakieś 18-20 kg. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 19 Listopada 2008 Ładna sztuka, ma troche tłuszczyku; jak myślę o wyrobach, to ślinka mi cieknie.Szkoda Elu, że nie mieszkam w Twoich okolicach, niewątpliwie molestowałabym Cię o sprzedaż jednej sztuki. Jednak jazda przez cały kraj po 20kg mięska (choćby najlepszego) jest nieopłacalna. (Chyba, że prowadzisz sprzedaż wysyłkową :question: )Zazdroszczę Ci tej świnki.Jakie wyroby planujesz zrobić? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam ednak jazda przez cały kraj po 20kg mięska (choćby najlepszego) jest nieopłacalna. Przy tak chłodnej pogodzie kurierem dało by radę . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 19 Listopada 2008 Mnie zastanawia jeden fakt: dlaczego, przy uboju świnek wietnamskich nie stosuje się usunięcia szczeciny za pomocą wody lub opalania? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 19 Listopada 2008 zastanawia jeden fakt: dlaczego, przy uboju świnek wietnamskich nie stosuje się usunięcia szczeciny za pomocą wody lub opalaniaA czy w ogóle ich skórę się konsumuje? W Wietnamie chyba tak. Tam wszystko jedzą. Kol. Ligawa opowiadał mi, że nie może nabyć żołądków lub kątnic wieprzowych, ze względu na ich zaporową cenę. Przyczyną jest ogromny popyt ze strony populacji azjatyckiej mieszkającej w Kanadzie. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 19 Listopada 2008 Odpowiadając na kolejne pytania :lol: sprzedaży wysyłkowej nie planujemy,ale niewątpliwie jest to dobry pretekst żeby się poznać bliżej. Serdecznie zapraszam,drzwi u nas zawsze otwarte.Tym razem będzie świnka porcjowana i tylko szyneczki upiekę reszta idzie na sobotę, na urodziny dziedzica-czyli naszego czterolatka.Jeśli chodzi o tradycyjne usuwanie szczeciny-to wyjaśniam.Jest to dość ciężko, bo one dość małe i nie ma się gdzie rozpędzić.Polewanie wrzątkiem powoduje, iż skóra dość delikatna, przy stosowaniu skrobaka się "rozłazi" Robiliśmy tak z poprzednimi,ale to bardzo pracochłonne.A wyniki po skórowaniu, o wiele lepsze. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 19 Listopada 2008 Polewanie wrzątkiem powoduje, iż skóra dość delikatna, przy stosowaniu skrobaka się "rozłazi"Powinna być w zakresie 60-65 C lub do 60 C. Zalecana przy oparzaniu trzody. W ten sposób zrobiliście zaparzenie, skutkujące nie możliwością usunięcia szczeciny. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 19 Listopada 2008 Tak, wiem,lenistwo przeważyło :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 20 Listopada 2008 Powinna być w zakresie 60-65 C lub do 60 C. Zalecana przy oparzaniu trzody.Sposób oparzania dyktuje temperaturę wody duże znaczenie ma również wiek trzody, jak również warunki pogodowe . Przy polewaniu temperatura wody jest znacznie wyższa a przy maciorach to naprawdę wysoka . .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
famful Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 20 Listopada 2008 Elu dzięki za fotoreportarz ze sprawiania świnek, będzie pomocny jak sie zajme moimi. Mam jeszcze pytanko ile wyszło mięsa na czysto po rozebraniu? Cytuj Pozdrawiam Famful "życie jest jak impreza, nie pamiętasz początku, w najlepszym momencie kończy ci się kasa, a na koniec zgon"____________________https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1977-%C5%9Bwinki-wietnamskie/page/2/#findComment-46500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.