mamuśka Opublikowano Niedziela o 12:48 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano Niedziela o 12:48 Dziękuję Karolu za pochwałę. 😚 Drugi raz w życiu robiłam Pavlovą. Fajny, ciekawy deser, ale ta słodycz od bezy nas powaliła. Pora stanąć w szranki z ciastem francuskim. Sklepowe mi coś nie pasuje, to spróbuję sama je zrobić od początku. Może ktoś robił ciasto francuskie od początku i ma jakieś wskazówki, to ja jestem na nie chętna.😚 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19826-s%C5%82odko%C5%9Bci-mamu%C5%9Bki/page/3/#findComment-1028266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano Niedziela o 13:14 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano Niedziela o 13:14 Ja do pavlowej daje na bitą śmietanę owoce typu borówki czy truskawki by przełamać słodycz. A ja dziś dla odmiany zrobiłam ciasto cytrynowe z cukinią i borówkami . 2 1 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19826-s%C5%82odko%C5%9Bci-mamu%C5%9Bki/page/3/#findComment-1028272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano Niedziela o 13:20 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano Niedziela o 13:20 Olgo, ciasto mniam, mniam. 😚 Tak nieśmiało poproszę o przepis. Z góry dziękuję. ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19826-s%C5%82odko%C5%9Bci-mamu%C5%9Bki/page/3/#findComment-1028274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano Niedziela o 21:15 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano Niedziela o 21:15 Przepis zaczerpnięty z internetu ( tu jest oryginalny przepis na którym sie wzorowałam https://www.youtube.com/watch?v=Anw3FAcgOA8 ) 300 g tartej cukinii ( dałam z 350 g) 200 ml oleju 200-220 g cukru ( dałam 210 g i było dobrze słodkie mimo dodatku jeszcze borówek) 15 ml soku z cytryny ( dałam trochę więcej) skórka otarta z 2 cytryn 1 łyżeczka proszku do pieczenia i sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki soli ekstrakt waniliowy 3 duże jajka 450 g mąki Forma 13x30 cm Z tym ,że ja dodałam jeszcze borówki i piekłam w sumie godzinę i 20 minut i Ponadto okazało się ,że nie miałam sody więc dałam chyba z 5 łyżeczek proszku do pieczenia . Cukinii nie obierałam 1 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19826-s%C5%82odko%C5%9Bci-mamu%C5%9Bki/page/3/#findComment-1028348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano Poniedziałek o 02:44 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano Poniedziałek o 02:44 Dziękuję bardzo Olgo za przepis.😚 Ukłony za wskazówkę o cukrze. Jak będę robić to ciasto, to zrobię próbę palcem, ile cukru dla nas. Tak myślę o wyjściu z progu 170 g cukru, jak coś to dosypię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19826-s%C5%82odko%C5%9Bci-mamu%C5%9Bki/page/3/#findComment-1028354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.