Muski Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Lipca 2023 W przepisach są konkretne wytyczne , ale czasami inne przyprawy zmieniają smak. Chętnie poznam Wasze dodatki do białej w ramach wymiany doświadczeń Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19973-nasze-przyprawy-do-bia%C5%82ej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Marca 2024 (edytowane) Dla miłośników smaku umami - proponuję dodać do farszu na 1 kg farszu 3-4 g granulatu lub sproszkowanego korzenia lubczyku. Prostszą metodą jest dodanie bulionu gotowanego z kilkoma łodygami lubczyku - nie przesadzić. Edytowane 6 Marca 2024 przez Muski 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19973-nasze-przyprawy-do-bia%C5%82ej/#findComment-908075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Marca 2024 28 minut temu, Muski napisał(a): Prostszą metodą jest dodanie bulionu gotowanego z kilkoma łodygami lubczyku - nie przesadzić. To ja znam jeszcze bardziej prostą.Wystarczy dolać maggi.A tak na marginesie nasuwa się pytanie czy ten zestaw przypraw to jeszcze "biała" a czy już tylko zwykła kiełbasa. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19973-nasze-przyprawy-do-bia%C5%82ej/#findComment-908082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Marca 2024 1 minutę temu, arkadiusz napisał(a): Wystarczy dolać maggi. Maggi ma gluta fee.., już 1g lubczyka "robi robotę" w wyrobie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19973-nasze-przyprawy-do-bia%C5%82ej/#findComment-908085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Marca 2024 Hm...nigdy nie dodawałem lubczyka więc bardzo chętnie wypróbuję zwłaszcza że nadchodzi święto białej kiełbasy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19973-nasze-przyprawy-do-bia%C5%82ej/#findComment-908090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Marca 2024 38 minut temu, szrekPL napisał(a): Hm...nigdy nie dodawałem lubczyka więc bardzo chętnie wypróbuję zwłaszcza że nadchodzi święto białej kiełbasy Lubczyk nie tylko w białej się sprawdza ostatnio dodałem np. do kaszanki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19973-nasze-przyprawy-do-bia%C5%82ej/#findComment-908103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Marca 2024 Ciekawe, ciekawe... dużo jeszcze mam przed sobą z tego co widzę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19973-nasze-przyprawy-do-bia%C5%82ej/#findComment-908104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Marca 2024 11 godzin temu, arkadiusz napisał(a): czy ten zestaw przypraw to jeszcze "biała" Arku , jeszcze biała tyle że trochę inna w smaku. Biała kiełbasa z żurku też ma inny smak a dalej mówimy biała 😁 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19973-nasze-przyprawy-do-bia%C5%82ej/#findComment-908152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 7 Marca 2024 9 godzin temu, Muski napisał(a): Biała kiełbasa z żurku też ma inny smak a dalej mówimy biała 😁 Zmieniła kolor😁 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19973-nasze-przyprawy-do-bia%C5%82ej/#findComment-908271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi