Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Otrzymałem kilka zapytań w kwestii przebiegu naszego spotkania. Wstępne projekty, w związku z "ogromnym zainteresowaniem?, musiały ulec weryfikacji. Starałem się, aby zmiany były jak najmniejsze. Czy się udało? Zobaczymy.

Jak to będzie przebiegało.

 

Piątek:

- zakwaterowanie w pokojach,

- ok. 16.30 - 17.00 rozpoczęcie spotkania,

- po części oficjalnej, przewidziany jest występ naszego gościa,

- rozpoczynamy uroczystą obiado-kolację,

- cały czas obsługuje nas DJ,

- jak już wspominałem, w zakres imprezy wchodzą trzy dania na gorąco, oraz kilkanaście przystawek,

- w trakcie imprezy zaplanowano występ drugiego gościa,

- do dyspozycji będziecie mieli cały czas bardzo dobrze zaopatrzony stół wiejski (szynki, wędliny wszelkiego rodzaju, garmaż, smalec Grażynki, ogóreczki itp. Będzie także cytrynóweczka,

- planujemy sałatki i jajka w majonezie, oraz śledzie,

- będą ryby i owoce morza przygotowane przez Kolegę Michała, współwłaściciela sklepu rybnego Na Dołku w Zgierzu,

- o napojach gorących i zimnych nie będę już pisał,

- wieczór osłodzą ciasta Joasi,

- pozostaje zabawa do rana.

 

Sobota:

 

- śniadanie,

- po śniadaniu rozpoczynamy pokaz zespołu BORNIAK połączony z degustacją. Mogę zdradzić, iż będą m.in. wędzone żabie udka, owoce itp.,

- ok. południa rusza grupa grillmenów. Będą przez kilka godzin serwowali przysmaki z wołowiny, ale także przygotowywali nam tradycyjna kiełbaskę, kaszankę i karkówkę z grilla,

- będzie także czas na spotkania i rozmowy,

- ok. godz. 16.00 planowane jest rozpoczęcie obiado-kolacji,która tym razem zostanie przygotowana w oparciu o wędliny przygotowane przez otganizatora, jak i te, które przywiozą uczestnicy,

- do dyspozycji będzie dobrze zaopatrzony stół wiejski,

- będą jakieś sałatki, ryby, ciasta, napoje zimne i gorące, oraz pewnie wiele ciekawych smakołyków.

- wieczór będzie uprzyjemniał DJ,

- bawimy się do rana.

 

Niedziela:

 

- śniadanie,

- pożegnalne rozmowy przy kawce,

- podział produktów, które zostaną,

- zakończenie spotkania.

 

Na pewno sporo rzeczy pominąłem, ale tak to będzie mniej więcej wyglądało.

Jeśli chodzi o zakwaterowanie i wykwaterowanie z pokoi, proszę pytać w recepcji.

 

  • Like 2

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-943630
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za info.
Proszę jeszcze o informację w kwestii jaki dress code obowiązywać powinien na lokacji piątkowej.


Wysłane z mojego LM-G900 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-943673
Udostępnij na innych stronach

Przy tej ilości uczestników, to nie bardzo wiem. Jestem jednak za tym, aby w piątkowy wieczór założyć coś wyjściowego. To w końcu jedyny taki wieczór w ciągu 20 lat. Ale to jest moja opinia. Każdy podejdzie do tego tak, jak sam zadecyduje.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-943681
Udostępnij na innych stronach

To Jubileuszowe spotkanie więc wypadało by jak piszesz ubrać się na galowo. Ja biorę garnitur, co prawda będzie jeździł ze mną po górach przez tydzień ale co tam .

Ludzie bierzcie kiecki i gajerki

Wysłane z mojego LM-G900 przy użyciu Tapatalka

  • Like 1
  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-943803
Udostępnij na innych stronach

Będzie zorganizowany kącik z "surowcami" do drinków, zaś stół wiejski, poza cytrynówką Witka, zostanie dodatkowo uzbrojony w porterówkę Wojtka.

 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-944448
Udostępnij na innych stronach

Okazało się, że dojedzie jeszcze jedna ekipa i w sobotę będą wędzone węgorze oraz pstrągi.

  • Like 3

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-944531
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, Maxell napisał(a):

Będzie zorganizowany kącik z "surowcami" do drinków, zaś stół wiejski, poza cytrynówką Witka, zostanie dodatkowo uzbrojony w porterówkę Wojtka.

 

Porterówka z pewnością wyśmienita, cytrynówka Witka zawsze sięga granic absolutu. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-944546
Udostępnij na innych stronach

Bardzo proszę pamiętać, iż ten temat poświęcony jest wyłącznie informacjom dotyczącym spraw związanych z organizacją naszego spotkania.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-944622
Udostępnij na innych stronach

Rozmawiałem właśnie z Michałem. Asortyment ryb, które dostarczy na spotkanie, zapowiada się imponująco.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-944647
Udostępnij na innych stronach

Pytanie do Menagera Hotelu - czy sala w której będziemy, jest klimatyzowana ? bo inaczej w garniturach będzie trochę słabawo ?

Zapowiadają dość ciepło

Edytowane przez Muski
  • Upvote 1

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-944795
Udostępnij na innych stronach

Waldku, oczywiście, że sala jest klimatyzowana. Do tego cała wykonana z drewnianych bali, co dodatkowo tworzy mikroklimat.

  • Upvote 1

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-945245
Udostępnij na innych stronach

Otrzymałem od Szczepana informację, iż produkcja specjałów wędliniarskich i garmażu na nasz wiejski stół, idzie pełną parą. Niestety, mój telefon (prawie tak wiekowy jak ja) nie odbiera MMS;ów, więc zdjęcia będą później.

  • Like 2

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-945247
Udostępnij na innych stronach

Prośba. Jeżeli ktoś z Państwa posiada kamerę i może ją ze sobą zabrać, będziemy wdzięczni. Niestety, zawirowania jakie nastąpiły, nie pozwalają nam na wynajęcie operatora - budżet zlotowy tego by już nie wytrzymał.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-945261
Udostępnij na innych stronach

Kurcze szkoda. Nie jadę z domu mogłem zabrać. Nie pomyślałem 🫢
Można coś tam pofilmować ze smartfona.

Wysłane z mojego LM-G900 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-945341
Udostępnij na innych stronach

Chciałbym dopytać o adres, widziałem w którymś z tematów nazwę hotelu ale nie wiem czy widziałem adres.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-945349
Udostępnij na innych stronach

29 minut temu, paweljack napisał(a):

Chciałbym dopytać o adres, widziałem w którymś z tematów nazwę hotelu ale nie wiem czy widziałem adres.

W komentarzu #142. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-945352
Udostępnij na innych stronach

42 minuty temu, @halusia@ napisał(a):

W komentarzu #142. 

Dziękuję Halinko.

  • Like 1

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-945360
Udostępnij na innych stronach

Ło matko!
Mam dylemat. No bo jak to tak, w garniturze na boso?
Mam dwa buty jeden mogę pożyczyć.
A jak umiesz śpiewać to zaśpiewamy prawy do lewego

Wysłane z mojego LM-G900 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-945423
Udostępnij na innych stronach

23 godziny temu, Maxell napisał(a):

Jeżeli ktoś z Państwa posiada kamerę

No posiadam , ale taśmowa i nie używana z 15 lat😇, nawet nie wiem czy odpali.... ale jak ktoś ma telefon z tzw wyższej półki to zapewne ma tam duuużo lepsze możliwości filmowania. 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-945505
Udostępnij na innych stronach

Zgadza się, ale większość filmików na telefonach robiona jest na potrzeby portali społecznościowych, tzw. rolki. Nie jest to dobry sposób filmowania, gdyż tworza wąski obraz, trudny do oglądania przez dłuższy czas. Filmując telefonem, trzeba tworzyć obraz horyzontalny, a nie wertykalny.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20106-xv-olzwb-informacje/page/7/#findComment-945512
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.