mar33cki Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Września 2023 teść wyciachał spory winogron (ten najpopularniejszy, polski, drobny) i zastanawiam się czy nie zachować drewna (ok 5cm średnicy, 2mb) do wędzenia, jakie macie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20160-drewno-z-winoro%C5%9Bli/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Września 2023 Jak najbardziej , drewno to daje duzo dymu i bardzo lagodny "owocowy " smak. Jak mam, to dodaje do wedzenia ryb,poledwiczek lub tez drobiu jak ges,kaczka czy kurczak Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20160-drewno-z-winoro%C5%9Bli/#findComment-861913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Września 2023 26 minut temu, mar33cki napisał(a): ...spory winogron ....zastanawiam się czy nie zachować drewna (ok 5cm średnicy, 2mb) do wędzenia, .... Wartościowe, aromatyczne. Podobie gałęzie malin. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20160-drewno-z-winoro%C5%9Bli/#findComment-861920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Września 2023 Znajomy Gruzin twierdzi że tylko takie drewno do pieczenia szaszłyków się nadaje. Co do wędzenia dodawałem pół na pół z olchą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20160-drewno-z-winoro%C5%9Bli/#findComment-862079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Września 2023 11 godzin temu, EAnna napisał(a): Wartościowe, aromatyczne. Podobie gałęzie malin. Idealne do serków - złoty kolor i piękny aromat 😚 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20160-drewno-z-winoro%C5%9Bli/#findComment-862082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Września 2023 W dniu 14.09.2023 o 09:05, mar33cki napisał(a): teść wyciachał spory winogron (ten najpopularniejszy, polski, drobny) i zastanawiam się czy nie zachować drewna (ok 5cm średnicy, 2mb) do wędzenia, jakie macie doświadczenia? Doskonałe 👍dające dużo aromatycznego dymu, używam od lat Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20160-drewno-z-winoro%C5%9Bli/#findComment-862584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar33cki Opublikowano 18 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Września 2023 super! Dzięki! Maliny też mam i niedługo będę wycinał tegoroczne pędy, to je też zachowam. Mam rozdrabniarkę do gałęzi, to przepuszczę przez nią A macie jakiś sposób na suszenie zrębek? Tak, żeby nie pleśniały i nie zajmowały miejsca? Mogę np. powiesić w domku ogrodowym w workach Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20160-drewno-z-winoro%C5%9Bli/#findComment-862831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Września 2023 Najlepiej na zewnątrz pod zadaszeniem i w workach na warzywa siatkowych.Ja składuje w starej stodole u sąsiada. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20160-drewno-z-winoro%C5%9Bli/#findComment-862909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.