mamuśka Opublikowano 9 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 9 Lutego No i nie wytrzymałam i temu mniejszemu obcięłam dupkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-989992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 9 Lutego Jak na tak młodym zakwasie to super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-989994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 9 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 9 Lutego 1 minutę temu, L.Przemek napisał(a): Woda z mąką. Nie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-989995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 9 Lutego Jajko? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-989996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 9 Lutego woda z miodem lub mleko ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-989997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 9 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 9 Lutego 2 minuty temu, L.Przemek napisał(a): Jajko? Nie 2 minuty temu, chudziak napisał(a): woda z miodem lub mleko Nie Ps. Dać Wam jeszcze szansę, czy napisać co to było? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-989999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 9 Lutego Smaruje się jeszcze roztworem mąki kartoflanej ale przed pieczeniem a piszesz ,że smarowałaś już po - to ja się poddaję Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 9 Lutego 2 minuty temu, mamuśka napisał(a): napisać co to było Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 9 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 9 Lutego Smarowałam plasterkiem uwędzonej słoniny 😄(przepis na słoninkę - MariuszB, dziękuję). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 9 Lutego 1 minutę temu, mamuśka napisał(a): Smarowałam plasterkiem uwędzonej słoniny 😄(przepis na słoninkę - MariuszB, dziękuję). Ależ proszę bardzo 😉 ..... a chlebki są rewelacyjne, a jak jeszcze mają odpowiedni smak to więcej chleba w sklepie nie kupisz 👍 😁 1 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 9 Lutego 1 minutę temu, mamuśka napisał(a): Smarowałam plasterkiem uwędzonej słoniny Nietypowo ale jak jest połysk znaczy jest dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 10 Lutego 8 godzin temu, mamuśka napisał(a): Oto moje prototypy.😃 Piękne. Czekałam na ten moment pierwszego wypieku. 7 godzin temu, mamuśka napisał(a): No i nie wytrzymałam i temu mniejszemu obcięłam dupkę Ja bym to samo zrobila 🙈 1 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 10 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 10 Lutego Godzinę temu, @halusia@ napisał(a): Piękne Dziękuję. Od Ciebie Halinko pochwała to jak szóstka w totka.😄 Chlebki ostygły. Teraz mogę spokojnie ocenić. Chlebki bardzo dobre (do powtórki), ale dla mnie minimalnie takie gumowate (gliniaste). Macie pomysł co poprawić, czego to wina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 10 Lutego Piękne chlebki👍😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 10 Lutego Godzinę temu, mamuśka napisał(a): Dziękuję. Od Ciebie Halinko pochwała to jak szóstka w totka.😄 Chlebki ostygły. Teraz mogę spokojnie ocenić. Chlebki bardzo dobre (do powtórki), ale dla mnie minimalnie takie gumowate (gliniaste). Macie pomysł co poprawić, czego to wina? Jaka mąka? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 10 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 10 Lutego Dziękuję Wam Kochani. 😚 Nóżkami już tupię, bo bym spróbowała chlebka z koszyka, ale muszę tego na zakwasie powtórzyć. Tak dla pewności wolę spytać. - 8:00 dokarmiam zakwas - 18:00 zakwas ma dużo bąbelków i go mieszam - następnego dnia o 8:00 mam go dokarmić, ale muszę trochę ubrać to mam poczekać jak trochę opadnie, wtedy ubraća to co zostanie dokarmić. Dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 10 Lutego Dobra robota, może kiedyś dorosnę i do chleba... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 10 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 10 Lutego 10 minut temu, quadro555 napisał(a): Jaka mąka? Do zakwasu 2000 żytnia razowa. Do ciasta chlebowego 580 żytnia i 650 pszenna chlebowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 10 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 10 Lutego 4 minuty temu, szrekPL napisał(a): może kiedyś dorosnę i do chleba. Dorośniesz szybciej niż myślisz. 😚 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 10 Lutego 4 minuty temu, BazylWidzew napisał(a): to chleba nie dasz rady Robiłem już z Twojego przepisu taki w naczyniu żaroodpornym() ale na zakwasie to już trochę wyższy level... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 10 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 10 Lutego 2 minuty temu, szrekPL napisał(a): na zakwasie to już trochę wyższy level... E tam. Najwyżej zrobisz zakwas tak jak ja, zdechlak (który jednak żył). 😜 U mnie wyszło (metodą prób i błędów)zakwas najlepiej rósł opatulony kocykiem i przykryty podusią. Dasz radę. 😚 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 10 Lutego Zrobienie chleba to taka sama zagwozdka jak reszta wszelkich wyrobów, wędlin czy też ciast, trening czyni mistrza... trzeba tylko zdobyć się na odwagę, wszystko przygotować i zrobić, a później zdziwienie że to było takie łatwe. 1 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 10 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 10 Lutego Mariusz jeszcze raz muszę Ci podziękować za przepis na słoninkę podpiekaną w wędzarni.😚 Dzięki tej słonince chlebek ma po posmarowaniu gorącej skórki piękny zapach wędzonki. Ps. Jak słoninka podpiekała się w wędzarni to aż szklista się zrobiła i delikatnie z niej kapał tłuszczyk. Parę plasterków takiej słoninki z ogórkiem kiszonym na chlebek trafiło i mniam. Ps. Świeżutkie, jeszcze cieplutkie wyniki medyczne mam, to mogę cholesterol wciągać nosem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 10 Lutego 9 minut temu, mamuśka napisał(a): Mariusz jeszcze raz muszę Ci podziękować za przepis na słoninkę podpiekaną w wędzarni.😚 Dzięki tej słonince chlebek ma po posmarowaniu gorącej skórki piękny zapach wędzonki. Ps. Jak słoninka podpiekała się w wędzarni to aż szklista się zrobiła i delikatnie z niej kapał tłuszczyk. Parę plasterków takiej słoninki z ogórkiem kiszonym na chlebek trafiło i mniam. Ps. Świeżutkie, jeszcze cieplutkie wyniki medyczne mam, to mogę cholesterol wciągać nosem. Cieszę się że słonina trafiła w wasze gusta, widzę że masz już w "jednym paluszku" przepis, i co ważne robisz to właściwie, a efekty jak widzisz są powalające 🙂 moja rodzina i znajomi zamawiają..... wędzoną słoninę, i to w zatrważających ilościach, na bok idą inne wyroby bo słonina jest the best 😉 PS. Wędziłaś ze skórą? Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawaldek11 Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 10 Lutego Gdzie kupujesz słoninę? Gruba jest? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.