Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, L.Przemek napisał(a):

Jajko?

Nie

 

2 minuty temu, chudziak napisał(a):

woda z miodem  lub mleko

Nie

 

Ps. Dać Wam jeszcze szansę, czy napisać co to było?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-989999
Udostępnij na innych stronach

Smaruje się jeszcze roztworem mąki kartoflanej ale przed pieczeniem a piszesz ,że smarowałaś już po - to ja się poddaję 

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990000
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, mamuśka napisał(a):

Smarowałam plasterkiem uwędzonej słoniny 😄(przepis na słoninkę - MariuszB, dziękuję).

Ależ proszę bardzo 😉

 

..... a chlebki są rewelacyjne, a jak jeszcze mają odpowiedni smak to więcej chleba w sklepie nie kupisz 👍 😁

  • Like 1

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990003
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, mamuśka napisał(a):

Oto moje prototypy.😃

Piękne. Czekałam na ten moment pierwszego wypieku. 

7 godzin temu, mamuśka napisał(a):

No i nie wytrzymałam :facepalm: i temu mniejszemu obcięłam dupkę

Ja bym to samo zrobila 🙈

  • Like 1

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990053
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, @halusia@ napisał(a):

Piękne

Dziękuję. Od Ciebie Halinko pochwała to jak szóstka w totka.😄

 

Chlebki ostygły. 

Teraz mogę spokojnie ocenić. 

Chlebki bardzo dobre (do powtórki), ale dla mnie minimalnie takie gumowate (gliniaste).

Macie pomysł co poprawić, czego to wina?

 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990077
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, mamuśka napisał(a):

Dziękuję. Od Ciebie Halinko pochwała to jak szóstka w totka.😄

 

Chlebki ostygły. 

Teraz mogę spokojnie ocenić. 

Chlebki bardzo dobre (do powtórki), ale dla mnie minimalnie takie gumowate (gliniaste).

Macie pomysł co poprawić, czego to wina?

 

Jaka mąka?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990090
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję Wam Kochani. 😚

Nóżkami już tupię, bo bym spróbowała chlebka z koszyka, ale muszę tego na zakwasie powtórzyć.

 

Tak dla pewności wolę spytać.

- 8:00 dokarmiam zakwas

- 18:00 zakwas ma dużo bąbelków i go mieszam

- następnego dnia o 8:00 mam go dokarmić, ale muszę trochę ubrać to mam poczekać jak trochę opadnie, wtedy ubraća to co zostanie dokarmić.

Dobrze myślę?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990091
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, szrekPL napisał(a):

na zakwasie to już trochę wyższy level...

E tam. Najwyżej zrobisz zakwas tak jak ja, zdechlak (który jednak żył). 😜

U mnie wyszło (metodą prób i błędów)zakwas najlepiej rósł opatulony kocykiem i przykryty podusią.

Dasz radę. 😚

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990112
Udostępnij na innych stronach

Zrobienie chleba to taka sama zagwozdka jak reszta wszelkich wyrobów, wędlin czy też ciast, trening czyni mistrza... trzeba tylko zdobyć się na odwagę, wszystko przygotować i zrobić, a później zdziwienie że to było takie łatwe.

  • Upvote 1

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990123
Udostępnij na innych stronach

Mariusz jeszcze raz muszę Ci podziękować za przepis na słoninkę podpiekaną w wędzarni.😚

Dzięki tej słonince chlebek ma po posmarowaniu gorącej skórki piękny zapach wędzonki.:frantics:

 

Ps. Jak słoninka podpiekała się w wędzarni to aż szklista się zrobiła i delikatnie z niej kapał tłuszczyk. :frantics: Parę plasterków takiej słoninki z ogórkiem kiszonym na chlebek trafiło i mniam.

 

Ps. Świeżutkie, jeszcze cieplutkie wyniki medyczne mam, to mogę cholesterol wciągać nosem. :frantics:

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990132
Udostępnij na innych stronach

9 minut temu, mamuśka napisał(a):

Mariusz jeszcze raz muszę Ci podziękować za przepis na słoninkę podpiekaną w wędzarni.😚

Dzięki tej słonince chlebek ma po posmarowaniu gorącej skórki piękny zapach wędzonki.:frantics:

 

Ps. Jak słoninka podpiekała się w wędzarni to aż szklista się zrobiła i delikatnie z niej kapał tłuszczyk. :frantics: Parę plasterków takiej słoninki z ogórkiem kiszonym na chlebek trafiło i mniam.

 

Ps. Świeżutkie, jeszcze cieplutkie wyniki medyczne mam, to mogę cholesterol wciągać nosem. :frantics:

Cieszę się że słonina trafiła w wasze gusta, widzę że masz już w "jednym paluszku" przepis, i co ważne robisz to właściwie, a efekty jak widzisz są powalające 🙂 moja rodzina i znajomi  zamawiają..... wędzoną słoninę, i to w zatrważających ilościach, na bok idą inne wyroby bo słonina jest the best 😉 

 

PS. Wędziłaś ze skórą?

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20818-piec-chlebowy/page/18/#findComment-990139
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.