Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim

Dzisiaj chciałbym pokazać i poddać Waszej ocenie moje wczorajsze wyroby, szynkowa wołowa robiłem pierwszy raz i chociaż wygląda dobrze to moim zdaniem jest trochę twardawa, parzona była do 69 st temperatura parzenia 80 do 85 st przepis z PW21 (na zdjęciu po prawej) Wędzona pierś z indyka (zdjęcie po lewej) robiłem już wielokrotnie i jak zawsze wychodzi bardzo smaczna. Oraz moja wariacja ponieważ kupiłem niezbyt duży kawałek schabu z tłuszczem a po obróbce niewiele by z niego zostało więc postanowiłem uwędzić go w całości moim zdaniem również wyszedł całkiem smaczny

IMG_20240623_081432.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20960-sobotnia-produkcja-w%C4%99dlin/
Udostępnij na innych stronach

32 minuty temu, slawekr napisał(a):

szynkowa wołowa robiłem pierwszy raz i chociaż wygląda dobrze to moim zdaniem jest trochę twardawa

Wyroby ładniusie i apetyczne 👏. Wołowina, albo rare albo szarpanka klasycznie parzona zawsze będzie twarda (budowa włókien itd.).

Na przyszłość wołowego dodaj do sklejenia farszu, dodawanie dużych kawałków nie ma sensu. Teraz pozostało bardzo cienko kroić do konsumpcji wtedy twardość nie będzie tak wyczuwalna.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20960-sobotnia-produkcja-w%C4%99dlin/#findComment-932848
Udostępnij na innych stronach

W dniu 23.06.2024 o 09:19, BazylWidzew napisał(a):

Slawekr trochę czekałeś żeby pochwalić się swoimi wyrobami, drobne 15 lat:D A wyroby super:thumbsup::clap:

Jak to mówią "co nagle to po diable"😉

No i żeby ktoś nie zrozumiał nieopatrznie te wędliny nie mają 15 lat😘

Edytowane przez slawekr
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20960-sobotnia-produkcja-w%C4%99dlin/#findComment-933148
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, szrekPL napisał(a):

Bardzo fajny ten schabik

A gdzie Ty tam widzisz schabik.?🤔

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20960-sobotnia-produkcja-w%C4%99dlin/#findComment-933222
Udostępnij na innych stronach

Teraz, arkadiusz napisał(a):

A gdzie Ty tam widzisz schabik.?🤔

Tak masz rację popełniłem błąd...polędwica przecież, zmylił mnie tym wpisem o schabie bez obróbki....:facepalm:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20960-sobotnia-produkcja-w%C4%99dlin/#findComment-933223
Udostępnij na innych stronach

Jak widać nauka szreka nie idzie w las, czasami tylko malutkie potknięcie, ale chłop potrafi się do błędu przyznać... brawo 👍😉

  • Like 1

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20960-sobotnia-produkcja-w%C4%99dlin/#findComment-933287
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.