Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

51 minut temu, Dawideo napisał(a):

III klasa i tłuszcz na sitku fi2,7

Błędów jest kilka i kolor mi się nie podoba , ale to efekt mielenia tłuszczu razem z III wp.Jeśli masz galaretkę w kiełbasie krakowskiej czego nie powinno być  to znaczy ,że dałeś za dużo wody albo mięso jej nie trzyma, albo słabo ją wrobiłeś ,ale podstawowy błąd to zmielenie tłuszczu na drobnym sitku.Tłuszcz nic nie klei jak Ci się zapewne wydawało.Jeśli mielisz zelmerkiem to tłuszcz na siatce 8 ,jeśli na wilku to 6.  Oprócz tego słabo wymieszałeś I wp. i nie puściła kleju i słabo wymieszałeś cały farsz.Zmielenia tłuszczu razem z III wp. dało taki efekt ,że nie było kleju.Zanim coś zrobisz to zajrzyj do Akademi Dziadka , albo zapytaj na stronie.Nie będzie wtedy wtopy.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Coś czułem, że jest nie tak. 2 lata temu robiłem krakowską i wyszło super. Ale tam była sama łopatka. No i I wp. była w kostkę, a reszta na sitku fi 8, (nie miałem wtedy drobnych sitek) Teraz robiłem z pozostałości... (a jest to moje drugie podejście do tej kiełbasy).

Wędzę rzadko ( kilka razy do roku), więc również brak doświadczenia robi swoje.

@arkadiusz Dzięki za wskazówki, na pewno je zastosuję. 

 

Edytowane przez Dawideo
1 godzinę temu, Dawideo napisał(a):

i tłuszcz na sitku fi2,7

Wychodzi mazia ..........błąd 

Muskie - to ryba 🙃

  • 5 miesięcy temu...
24 minuty temu, Dawideo napisał(a):

krakowska 2.0. Po kilku uwagach kolegów

Widać, że nauka nie idzie w las.  Brawo.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.