Henio Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 21 Grudnia 2010 W kupie nie w kupie i tak znajdą się w ........żołądku.A czy Ty widziałeś kogoś , by w pojedynkę mielił ozorem ? :wink: Gdybym się miał doczepić , to ja bym te ozory pokroił na mniejsze kawałki.Ale to jest pierwszy i nie ostatni salcesonik. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-138619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Gdybym się miał doczepić A kto tu się czepia :shock: :grin: .Ja też bym pokroił drobniej. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-138620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackOnion Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ale to jest pierwszy i nie ostatni salcesonik.Na pewno nie ostatni :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Może rzeczywiscie te ozory drobniej nastepnym razem pokroję.... a może nie :tongue: Cytuj Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Każdy z nich wie jak, żaden nie potrafi.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-138627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Może rzeczywiscie te ozory drobniej Ja widzę jeden ozór, a ile ich było. Chyba też kubki smakowe na ozorach zostały? :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-138632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackOnion Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ja widzę jeden ozór, a ile ich byłoNa 9 kg salcesonu było 8 ozorów, 6 serc, 4 nerki, głowizna, golonka, nóżki... Cytuj Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Każdy z nich wie jak, żaden nie potrafi.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-138759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Do cwaniaczków dołączyła jeszcze szynkowa :thumbsup: Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Do cwaniaczków dołączyła jeszcze szynkowa :thumbsup: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Wszystko bardzo ładne.Na drugi raz zwróć uwagę na peklowanie ozorków :thumbsup: :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Wosiu a drugą połówkę salcesonu do mnie schowałeś??? :thumbsup: Taki biały salceson chciała bym zrobić . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Halusia salceson to bardzo prosta sprawa tylko trzeba zacząć więc się zbieraj i rób.Ale to nie znaczy że nie mogę Ci tej drugiej byłej :grin: połówki podesłać. Arkadiusz ozorki w salcesonie czarnym nie były peklowane w ogóle i to było zamierzone, w białym były i to widać. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 16 Stycznia 2011 witam Was...zamierzam się do salcesonu bo trochę materiału mam ale mam pytanie czy zamiast żołądka można zastosować coś innego? Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Pewnie że można ten mój czarny jest w kątnicy można też w osłonkach sztucznych tylko tu trzeba uważać z solą. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 16 Stycznia 2011 chodzi mi o te sztuczne..... czemu uważać z solą? Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Z żołądków czy z kątnic część soli dostaje się do wody w której parzy się salceson więc robi się go troszkę przesolonego a przez osłonkę nic się nie wydostanie więc trzeba zrobić tak akurat na słoność. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 16 Stycznia 2011 ok dziekiznalazłem specjalne osłonki w sklepie miro.....na salcesonto będzie to....dzięki Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Jędrek ty mnie tylko nie podpuszczaj :thumbsup: :grin: Wosiu Twój salceson jest zapewne smaczny , ja jednak daję więcej krojonego :thumbsup: i może trochę więcej krwi :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Wiem Andrzeju ten czarny salceson nie zmieścił mi się do żołądka i wcisnąłem go do małej kątnicy a że była to końcówka więc tego "grubego" było już cieniutko zostało samo wypełnienie ale żal było wyrzucić :tongue: [ Dodano: Pon 17 Sty, 2011 15:58 ] EAnno proszę usuń moje nie potrzebne posty zapomniałem o wygaszaniu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 10 Lutego 2011 Wczoraj znalazłem w zamrażarce - super - z uchem w środku . :thumbsup: :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-145915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posudziej Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 10 Lutego 2011 Mistrzostwo świata!!!. Z uchem nawet Dziadek nie robi :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-145919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 10 Lutego 2011 Ucho jest najsmaczniejsze.Andrzej wie co dobre. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-145922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 10 Lutego 2011 Ucho jest najsmaczniejsze.Andrzej wie co dobre.Zgadzam się w 100% . Andrzej mnie nauczył,żeby dawać ucho do salcesonu i teraz tylko tak robię :thumbsup: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-145934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 10 Lutego 2011 Andrzej mnie nauczył,żeby dawać ucho i teraz tylko tak robięDo salcesonu??? :lol: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-145938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 10 Lutego 2011 Tak, dzięki ,już poprawiłam :lol: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-145940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 10 Lutego 2011 A ja jestem przeciwnikiem ucha, oka, ucha środkowego, warg, tarczki ryjowej, przegród nosowych, ślinianek, tarczycy, nerek i innych dodatków tego typu w salcesonie. Takie to jadałem w PRL-u z GS-u. To jest moje zdanie w temacie i nikt n ie musi się z nim zgadzać, bo tak sobie napisałem, czego nie dodaję do tego wyrobu. l Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-145964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinerno1 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 15 Marca 2011 Kurcze, zebym ja byl tak fotogeniczny...... i ucho malo klapiate......Cudenko :thumbsup: A odnosnie PRL i GS. Mialem prawdziwa przyjemnosc pracowac w malej GS-owskiej masarni w Warcie obok Sieradza. To co robil nieodzalowany kierownik Pan Luczak, to bylo mistrzostwo swiata. Czarne, salcesony i specjalnie dla Ojcow Franciszkanow czarny salceson, kielbasy- szynkowa, torunska :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-152136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.