Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W kupie nie w kupie i tak znajdą się w ........żołądku.

A czy Ty widziałeś kogoś , by w pojedynkę mielił ozorem ? :wink:

 

Gdybym się miał doczepić , to ja bym te ozory pokroił na mniejsze kawałki.Ale to jest pierwszy i nie ostatni salcesonik. :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-138619
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 783
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gdybym się miał doczepić

A kto tu się czepia :shock: :grin: .Ja też bym pokroił drobniej.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-138620
Udostępnij na innych stronach

Ale to jest pierwszy i nie ostatni salcesonik.

Na pewno nie ostatni :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Może rzeczywiscie te ozory drobniej nastepnym razem pokroję.... a może nie :tongue:

Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Każdy z nich wie jak, żaden nie potrafi....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-138627
Udostępnij na innych stronach

Może rzeczywiscie te ozory drobniej

Ja widzę jeden ozór, a ile ich było. Chyba też kubki smakowe na ozorach zostały? :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-138632
Udostępnij na innych stronach

Ja widzę jeden ozór, a ile ich było

Na 9 kg salcesonu było 8 ozorów, 6 serc, 4 nerki, głowizna, golonka, nóżki...
Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Każdy z nich wie jak, żaden nie potrafi....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-138759
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Do cwaniaczków dołączyła jeszcze szynkowa

:thumbsup:

:clap:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142082
Udostępnij na innych stronach

Wszystko bardzo ładne.Na drugi raz zwróć uwagę na peklowanie ozorków :thumbsup: :clap:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142097
Udostępnij na innych stronach

Wosiu a drugą połówkę salcesonu do mnie schowałeś??? :thumbsup:

 

Taki biały salceson chciała bym zrobić .

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142103
Udostępnij na innych stronach

Halusia salceson to bardzo prosta sprawa tylko trzeba zacząć więc się zbieraj i rób.Ale to nie znaczy że nie mogę Ci tej drugiej byłej :grin: połówki podesłać.

 

Arkadiusz

ozorki w salcesonie czarnym nie były peklowane w ogóle i to było zamierzone, w białym były i to widać.

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142105
Udostępnij na innych stronach

Z żołądków czy z kątnic część soli dostaje się do wody w której parzy się salceson więc robi się go troszkę przesolonego a przez osłonkę nic się nie wydostanie więc trzeba zrobić tak akurat na słoność.
Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142114
Udostępnij na innych stronach

Jędrek ty mnie tylko nie podpuszczaj :thumbsup: :grin:

 

Wosiu Twój salceson jest zapewne smaczny , ja jednak daję więcej krojonego :thumbsup: i może trochę więcej krwi :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142188
Udostępnij na innych stronach

Wiem Andrzeju ten czarny salceson nie zmieścił mi się do żołądka i wcisnąłem go do małej kątnicy a że była to końcówka więc tego "grubego" było już cieniutko zostało samo wypełnienie ale żal było wyrzucić :tongue:

 

[ Dodano: Pon 17 Sty, 2011 15:58 ]

EAnno proszę usuń moje nie potrzebne posty zapomniałem o wygaszaniu

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-142189
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Wczoraj znalazłem w zamrażarce - super - z uchem w środku . :thumbsup: :smile:

 

 

Pozdrawiam

 

 

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-145915
Udostępnij na innych stronach

Ucho jest najsmaczniejsze.

Andrzej wie co dobre.

Zgadzam się w 100% .

Andrzej mnie nauczył,żeby dawać ucho do salcesonu i teraz tylko tak robię :thumbsup:

Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.”
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-145934
Udostępnij na innych stronach

Andrzej mnie nauczył,żeby dawać ucho i teraz tylko tak robię

Do salcesonu??? :lol:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-145938
Udostępnij na innych stronach

A ja jestem przeciwnikiem ucha, oka, ucha środkowego, warg, tarczki ryjowej, przegród nosowych, ślinianek, tarczycy, nerek i innych dodatków tego typu w salcesonie. Takie to jadałem w PRL-u z GS-u. :cool: To jest moje zdanie w temacie i nikt n ie musi się z nim zgadzać, bo tak sobie napisałem, czego nie dodaję do tego wyrobu. :cool: l
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-145964
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Kurcze, zebym ja byl tak fotogeniczny...... i ucho malo klapiate......

Cudenko :thumbsup:

 

A odnosnie PRL i GS. Mialem prawdziwa przyjemnosc pracowac w malej GS-owskiej masarni w Warcie obok Sieradza. To co robil nieodzalowany kierownik Pan Luczak, to bylo mistrzostwo swiata. Czarne, salcesony i specjalnie dla Ojcow Franciszkanow czarny salceson, kielbasy- szynkowa, torunska :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21-salcesony/page/21/#findComment-152136
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.