Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, BazylWidzew napisał(a):

Co to za kiełbaska taka czerwona ?

To kiełbasa z jeleniny, Aparat w tel. trochę przekłamał. Na żywo nie jest taka czerwona, jest taka bardzo ciemna.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22341-w%C4%99dzonki-r%C3%B3%C5%BCne/page/2/#findComment-970124
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
27 minut temu, szrekPL napisał(a):

Wieprzowina

Jeleń

Golonka

słonina

Żywiecka a już na pewno smaczna:D

Jest

Jest

Nie ma

Jest

Nie

:D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22341-w%C4%99dzonki-r%C3%B3%C5%BCne/page/2/#findComment-974177
Udostępnij na innych stronach

12 minut temu, Muski napisał(a):

jest jelonek

Tak

12 minut temu, Muski napisał(a):

wieprzuś

Tak

12 minut temu, Muski napisał(a):

dziczek 

Nie

:D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22341-w%C4%99dzonki-r%C3%B3%C5%BCne/page/2/#findComment-974202
Udostępnij na innych stronach

22 godziny temu, Todek napisał(a):

Co to za kiełbasę zrobiłem.:D

No to tak:

jeleń I - 50, sitko szarpak i nóż dwuskrzydłowy

Wp II - 30, sitko 13 mm. (można dać dzika II)

Jeleń III - 10, sitko 6 i 3 mm

Słonina - 10, kostka 5x5 mm lub sitko 10 mm.

Peklo. 18-20 g

Czosnek - 2 g

Pieprz - 1.5 g

Jałowiec - 0.7 g

Kolendra - 0.5 g

A'la krakowska z jeleniną.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22341-w%C4%99dzonki-r%C3%B3%C5%BCne/page/2/#findComment-974554
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.