Filiip10 Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Stycznia Witajcie, Szukam przepisu na kiełbasę hutnicką. Pamiętam, że miałem go w jakiejś książce, ale teraz nie mogę jej znaleźć. Czy ktoś z Was przypadkiem nie ma tego przepisu lub nie wie, z jakiej książki może pochodzić? Będę bardzo wdzięczny za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Stycznia W tym zbiorze jest przepis na kiełbasę hutnicką 1 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-986761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip10 Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Stycznia Nie pokazuje mi, nie mam do niej uprawnień. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-986859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Stycznia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-986873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 28 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Stycznia Och boże dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-986965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-986978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 29 Stycznia 12 godzin temu, Filiip10 napisał(a): Och boże dzięki To nie Bóg, to tytan58. To zdjęcie powyżej to jakaś podróba. W sumie to mógłbym zrobić z 10 kg na próbę zgodnie z recepturą, tylko ta II peklowana w recepturze, to muszę rozkminić jaka ma być , 20 kg z produkcji eksportowej, to widzę a reszta jaka? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-987034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 29 Stycznia 50 minut temu, pis67 napisał(a): ta II peklowana w recepturze, to muszę rozkminić jaka ma być Na filmiku zastosowano karkówkę w całości. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-987045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 29 Stycznia Na filmie nie była podsuszana. Maszyna przemysłowa a dziur więcej niż u mnie przy ręcznej robocie. Będę musiał to wykonać. Tylko co to za wołowina. O ile świnkę jakoś sklasyfikuję to z krówką trudno. Czy tzw gulaszowe wołowe byłoby odpowiednie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-987059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Wołowina moim zdaniem służy tu jako klej. Najlepsza w takim przypadku była by pręga. Edytowane 29 Stycznia przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-987074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 29 Stycznia 11 minut temu, arkadiusz napisał(a): Wołowina moim zdaniem służy tu jako klej. Najlepsza w takim przypadku była by pręga. Dzięki. Pręgę mogę kupić bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-987077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 29 Stycznia .Ja na klej kupuję II wołową 80/20 w makro i taka jest na filmie Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-987082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Stycznia 4 godziny temu, EAnna napisał(a): Na filmiku zastosowano karkówkę w całości. Na filmiku kiełbasa na winie, dlatego pierwszy raz chcę zrobić zgodnie z recepturą i procesem technologicznym, tak będzie. Jeszcze poszperam odnośnie tej dwójki... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-987101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 29 Stycznia Przepis zaczerpnięty z PW 21 rok 1964. Wieprzowina kl II- zawartość tłuszczu 40% ana;lityczna zaw. <35%. Wieprzowina kl II z prod. eksportowej to przyjąłbym jako chudsza od wieprzowiny 60/40- 40% tłuszczu. Wołowina kl II (wg wymagań jakościowych dla mięs drobnych) - ścięgniste i nieścięgniste ze sztuk dorosłych. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-987170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 27 Lutego Dziś robię , zrobię foty, filmu nie nagrywam, relacja wkrótce. Oczywiście trochę na Zlot do Zakopanego pojedzie.... 1 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-995972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Lutego Gotowa prawie, teraz podsuszyć zgodnie z protokołem ... 2 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-996071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 27 Lutego W dniu 29.01.2025 o 13:29, pis67 napisał(a): Jeszcze poszperam odnośnie tej dwójki... I co znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-996084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Lutego 22 godziny temu, quadro555 napisał(a): I co znalazłeś? Ja nie, Andrzej znalazł. W dniu 29.01.2025 o 19:31, Bagno napisał(a): Przepis zaczerpnięty z PW 21 rok 1964. Wieprzowina kl II- zawartość tłuszczu 40% ana;lityczna zaw. <35%. Wieprzowina kl II z prod. eksportowej to przyjąłbym jako chudsza od wieprzowiny 60/40- 40% tłuszczu. Wołowina kl II (wg wymagań jakościowych dla mięs drobnych) - ścięgniste i nieścięgniste ze sztuk dorosłych. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-996329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 28 Lutego Świetnie. A tak dla zwykłego zjadacza kiełbasy to konkretna część z blondynki? Nie obrabiam całych tusz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-996424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Marca Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 1 Marca 10 godzin temu, quadro555 napisał(a): . A tak dla zwykłego zjadacza kiełbasy to konkretna część z blondynki? Nie obrabiam całych tusz. Zdjęcia zrobiłem, reszta spisana , degustacja komisyjna Zakopanem , potem, w wolnej chwili wszystko wstawię na forum . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-996535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 31 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 31 Marca (edytowane) W dniu 27.02.2025 o 16:51, pis67 napisał(a): Gotowa prawie, teraz podsuszyć zgodnie z protokołem ... Ale pięknie wygląda 😮 Edytowane 31 Marca przez Filiip10 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-1004067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 1 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 1 Kwietnia W dniu 1.03.2025 o 11:32, pis67 napisał(a): Zdjęcia zrobiłem, reszta spisana , degustacja komisyjna Zakopanem , potem, w wolnej chwili wszystko wstawię na forum . A kutrowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-1004350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 2 Kwietnia 13 godzin temu, Filiip10 napisał(a): A kutrowałeś ? Mieliłem na porządnym wilku -2mm . 1 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22594-kie%C5%82basa-hutnicka/#findComment-1004485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.