Rybak Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Lutego znalazłem film na YT gdzie autor produkuje własne puszki z mielonką. Duże kawałki mięsa są peklowane przez 24h a użyte jest 16 gramów peklosoli. Wyrób jest poddany tyndalizacji. ile można przechowywać taki wyrób w lodówce i poza lodówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Lutego Spytaj się autora filmu z YT ile taki wyrób można przechowywać w lodówce i poza lodówką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/#findComment-989818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Lutego 41 minut temu, mamuśka napisał(a): Spytaj się autora filmu z YT ile taki wyrób można przechowywać w lodówce i poza lodówką. Może i pytał ale autor filmu nie odpowie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/#findComment-989833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Lutego Dobrze przeprowadzona tyndalizacja to pół roku produkty postoją w temperaturze pokojowej. Co do peklowania z przepisu YT to proponuję jednak 48 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/#findComment-989842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybak Opublikowano 9 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Lutego (edytowane) uważam że to forum jest odpowiedniejsze na takie pytania, gdyż są tu ludzie z ogromną wiedzą i doświadczeniem. Edytowane 9 Lutego przez Rybak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/#findComment-989843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybak Opublikowano 9 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Lutego 1 minutę temu, quadro555 napisał(a): Dobrze przeprowadzona tyndalizacja to pół roku produkty postoją w temperaturze pokojowej. Co do peklowania z przepisu YT to proponuję jednak 48 godzin. dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/#findComment-989844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Lutego To po kiego... oglądasz jekiegoś lepiorza na YT skoro tu są fachowcy... Są gotowe receptury na dodatek co ciekawsze dobrze opisane i wykonywane... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/#findComment-989845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Lutego 6 minut temu, szrekPL napisał(a): To po kiego... oglądasz jekiegoś lepiorza na YT skoro tu są fachowcy... Są gotowe receptury na dodatek co ciekawsze dobrze opisane i wykonywane... Nie nadymaj się szreku 😁 Przecież kolega zadał pytanie na naszym forum. Jakąś odpowiedź dostał. Co zrobi to jego sprawa. Szukać inspiracji można wszędzie. Dobrze jest też sprawdzić czy przepisy są zgodne ze sztuką. Myślę że gdyby kolega @Rybak inaczej zadał pytanie, nie powołując się na przepis z YouTube inaczej byś zareagował. 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/#findComment-989850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Lutego Spokojnie Pany, Rybak musi jeszcze sporo ogarnąć i dużo zrozumieć że na YT to w 90% ściema i trucie ludzi. 1 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/#findComment-989851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Lutego Godzinę temu, BazylWidzew napisał(a): Może i pytał ale autor filmu nie odpowie bo może siedzi w WC. Cały czas drapię się po głowie, jak ludzie bardzo wierzą we wszystkie "kwiatki" z przepisami z YT. Jak brak odpowiedzi nie daje do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/#findComment-989855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Lutego 34 minuty temu, quadro555 napisał(a): Nie nadymaj się szreku Absolutnie nieee...ło matko ja nie na źle...pytanie retoryczne... W puszkach sam jestem jeszcze cieniutki ale czytam czytam, pytam i mam już pierwsze za sobą dlatego dziwię się że bywalec nie nowy pyta o YT... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/#findComment-989857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 9 Lutego 17 minut temu, mamuśka napisał(a): Cały czas drapię się po głowie, jak ludzie bardzo wierzą Dorota tak jak kolega quadro555 napisał ,,inspiracje szukać wszędzie" ale tu na forum jest wszystko co potrzeba więc może rzeczywiście gdyby zadał inaczej pytanie.... nie ma co bić piany Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22603-film-na-yt-produkcja-w%C5%82asnej-mielonki-w-puszkach/#findComment-989861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.