@halusia@ Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 27 Sierpnia 3 godziny temu, Staszek7 napisał(a): Ale kroiłem go z plasterków bo taki miałem. Dlatego go nie widać, ale kiełbasa bardzo ładnie wygląda w przekroju. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22875-moje-co-nieco/page/3/#findComment-1031386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek7 Opublikowano Niedziela o 10:43 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano Niedziela o 10:43 (edytowane) Kiełbaski z wczorajszego wędzenia. Skład: 2 kg polędwica 1.5 kg szynka kulka 4 kg boczek tłusty 5-7% wody Farsz bardzo lekko wyrobiony. Edytowane Niedziela o 10:47 przez Staszek7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22875-moje-co-nieco/page/3/#findComment-1033480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano Niedziela o 11:17 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano Niedziela o 11:17 Tłuściutka.Taka lubię.👍 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22875-moje-co-nieco/page/3/#findComment-1033489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek7 Opublikowano Niedziela o 17:34 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano Niedziela o 17:34 6 godzin temu, arkadiusz napisał(a): Tłuściutka.Taka lubię.👍 Ja również👍 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22875-moje-co-nieco/page/3/#findComment-1033553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano Niedziela o 18:51 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano Niedziela o 18:51 8 godzin temu, Staszek7 napisał(a): Kiełbaski z wczorajszego wędzenia. A to zielone, to co to? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22875-moje-co-nieco/page/3/#findComment-1033563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek7 Opublikowano Niedziela o 20:24 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano Niedziela o 20:24 1 godzinę temu, sobol napisał(a): A to zielone, to co to? Do kiełbasy dodałem czosnek niedźwiedzi, suszony.🤠 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22875-moje-co-nieco/page/3/#findComment-1033582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 19 godzin temu W dniu 7.09.2025 o 12:43, Staszek7 napisał(a): Kiełbaski z wczorajszego wędzenia. Tłuściutkie, zapewne kruche i delikatne. W dodatku piękne kolorystycznie na przekroju Podaj proszę rozdrobnienie poszczególnych mięs. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22875-moje-co-nieco/page/3/#findComment-1033763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek7 Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 16 godzin temu, EAnna napisał(a): Tłuściutkie, zapewne kruche i delikatne. W dodatku piękne kolorystycznie na przekroju Podaj proszę rozdrobnienie poszczególnych mięs. Podaję rozdrobnienie. Do mielenia wykorzystałem nową maszynkę Smapp nr. 8 1. Polędwicę mieliłem na SZARPAKU. 2. Szynkę kulkę również na SZARPAKU. 3. Boczek na sitku nr. 12 4. Wszystkie okrawki od polędwicy i szynki na sitku nr. 4 (dobrze wyrobiłem z dodatkiem wody) Pozostałe mięso było lekko wyrobione, tak aby nie rozetrzeć tych grubszych kawałków, szczególnie tłustego boczku. Edytowane 2 godziny temu przez Staszek7 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22875-moje-co-nieco/page/3/#findComment-1033891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek7 Opublikowano 57 minut temu Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 57 minut temu Zrobiłem też taką: To samo mięso inne przyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22875-moje-co-nieco/page/3/#findComment-1033911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.