Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, wawaldek11 napisał(a):

I to jest jeden z głównych bohaterów tematu, a nie z wody czy z warzywami ;)

Messenger_creation_7E27C665-21CB-4D7E-9562-1971904A4981.thumb.jpeg.9d156528a2c6797c8cc57cbf71581a7c.jpeg

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Założyłem Wam nowy dział. Tutaj możecie się wykazać. 

• Like 1

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Godzinę temu, Maxell napisał(a):

Założyłem Wam nowy dział. Tutaj możecie się wykazać. 

No no masz rację 👍.  Ja czekam kiedy Dorotka wstawi coś konkretnego w tym temacie a nie tylko doprowadza Zbyszka do cukrzycy 😉.  Prawdziwy facet musi dobrze zjeść i wie co dobre 😋.

Dorotko czy te ciasteczka nie są za matowe, a ziemniaki nie za bardzo owłosione😉🤔.Messenger_creation_7DEA5999-B41F-4A99-A518-C0D74EA4580A.thumb.jpeg.f53bed5aaa4079fe7ebe8b5e8372e3fc.jpeg

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 1
54 minuty temu, Grzewlod napisał(a):

doprowadza Zbyszka do cukrzycy

Hi, hi

Ja mam wyższy cukier i cholesterol niż Zbyszek:facepalm:

57 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Prawdziwy facet musi dobrze zjeść i wie co dobre 

I dlatego żeby Zbysiu mógł dobrze zjeść to ma piguły na zbicie cholesterolu (sama mu to załatwiłam) i nie musi być na samej zielonce jako ten po zawale.

Skórkę mniam, mniam z udek kurzęcych ze smakiem je, ale śmiechy są u nas z golonkami.

Zbysiu za skórką z golonki nie przepada, to ma mięso z dwóch golonek, a ja mam skórki z dwóch golonek.:w00t::frantics:Trzeba umieć korzystać z okazji. 😜

Godzinę temu, Grzewlod napisał(a):

ciasteczka nie są za matowe, a ziemniaki nie za bardzo owłosione

I ciasteczka, i ziemniaczki są tak piękne,😚 że oblizałam monitor. 

• Like 2
59 minut temu, mamuśka napisał(a):

Zbysiu za skórką z golonki nie przepada

Dorotko ty jeszcze nie wiesz, że przepada i to bardzo👍. Jakby mu  młoda świnka goloneczką zaświeciała to chyba nie chcesz wiedzieć co by się działo😉😂. Tak na poważnie to jak się za mocno upiecze skórkę to staje się niejadalna; twarda, sucha i niemożliwa do pogryzienia.

59 minut temu, mamuśka napisał(a):

I dlatego żeby Zbysiu mógł dobrze zjeść to ma piguły na zbicie cholesterolu (sama mu to załatwiłam)

😥Dorotko mężczyzną nie potrzeba żadnych piguł😬. My nie jesteśmy w ogóle wymagający nam w zupełności wystarczy dobrze schłodzona stówka. No może dwie😘.  

Edytowane przez Grzewlod
5 minut temu, szrekPL napisał(a):

Czyżby zaczątek nowego klubu....?:D

Rozumiem, że należysz 🤔.  

7 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Rozumiem, że należysz 

Za Tobą pójdę jak na bal, nie obejrzę się.. ....jak to było w piosence:D

• Like 1

O raju! Tyle apetycznego dobra. I co ja mam teraz powiedzieć lekarzowi, który upiera się, że tego "nie nada"? 

Hmm! Chyba powiem mu,  że na coś trzeba umrzeć.

Dzięki wielkie za ten temat. jutro lecę po golonkę!

• Like 1
10 minut temu, Paweł61 napisał(a):

co ja mam teraz powiedzieć lekarzowi, który upiera się, że tego "nie nada"? 

Golonka ze skórką jest zdrowsza niż zielenina (np:sałata) uprawiana w zimę, w naszym kraju.😚

• Upvote 2
35 minut temu, Paweł61 napisał(a):

I co ja mam teraz powiedzieć lekarzowi, który upiera się, że tego "nie nada"? 

Najlepiej nic 😀. Jak już w ogóle coś to, że nie wiesz z czego ten cholesterol😉.

38 minut temu, Paweł61 napisał(a):

jutro lecę po golonkę!

Czekamy na efekty.

Żebereczka w glazurze z powideł śliwkowych zrobione z nutą 🌶️w sam raz pod dobre whisky😉

939ded1f-b680-46fc-a1dd-415d17b50058.jpg

c281f84e-c66b-478a-ace0-20f4373960c0.jpg

869f9ffc-8599-45fd-a25d-c8d3f4386e68.jpg

c023d80b-b18d-4add-81f1-5ed2c6b39e73.jpg

• Like 1
  • Upvote 2

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

Piękne ci one są i pewnie tak smakują 😋

To moje smaki, czyli żeberka na słodko-kwaśno, ale nie wpadłbym na dodanie powideł 🤔

Podzielisz się przepisem? 😉

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Mam zamrożene żeberka z całego cielaka jelenia.

Mięso jest chude niestety :facepalm:.

Proszę o sugestie jak je zrobić.

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Aniu podobnie jak podałem przepis na wieprzowe żeberka, tylko trzeba wydłużyć czas pieczenia do 1,5 godz. w 180 st.C 

Wcześniej zamarynować na 24 godz.  może być taka marynata: oliwa, miód jaki lubisz, ocet balsamiczny, pozostałe przyprawy utrzeć w moździerzu: kolendra, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy wymieszać i natrzeć żeberka. Glazura w końcowej fazie pieczenia sos sojowy, miód, sok z cytryny, sos Hoisin jak lubisz nutę azjatycką ,jak nie to możesz użyć sosu Worcester

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

Deska szczęścia 😁😋

download.jpg

• Like 3
  • Upvote 1

Deska super lecz czegoś mi tu brakuje😉

Jola i Mariusz

Godzinę temu, MariuszB napisał(a):

Deska super lecz czegoś mi tu brakuje😉

W tym czasie jeszcze się mroziła 😁

To teraz mam pełnię właściwego obrazu 😁

• Like 1
  • Upvote 1

Jola i Mariusz

W dniu 9.01.2026 o 15:59, Tomasz_65 napisał(a):

powideł śliwkowych zrobione z nutą 🌶️

Napisz skład glazury?