chudziak Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Marca 2009 Chcę Cię ( i innych forumowiczów ) spytać o te czerwone siatki ,kiedyś takie ( przynajmniej na zdjęciu są podobne) zakupiłam i zapakowałam w nie faszerowany boczek do pieczenia . W trakcie degustacji okazało się ,że boczek jest gorzkawy ( a był to wyrób na świąteczny stół ) i poprzez analizę poszczególnych składników i dosłownie żucie każdego z nich okazało się ,że gorzka była siatka .I stąd moje pytanie (bo Pani w hurtowni nie potrafiła mi na to odpowiedzieć ) czy te siatki czerwone są przeznaczone do jakiś określonych temperatur ?Mam je do dzisiaj bo boję się do czegokolwiek użyć. http://img8.imageshack.us/img8/8128/p3070605.jpg Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Marca 2009 chudziak, pewnie miro Ci wkrótce odpowie na ten temat, ale pisał kiedyś, że siatki dostępne w jego sklepie nie nadają się do pieczenia. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Marca 2009 siatki dostępne w jego sklepie nie nadają się do pieczenia Dłuższy czas chyba już nieaktualne, bo http://www.wyroby-domowe.pl/s050-siatka-wedliniarska-pieczenia-5mb-p-221.html Pozdrawiam Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Marca 2009 Faktycznie w sklepie pojawił się nowy asortyment, co zresztą bardzo mnie cieszy.Uwielbiam roladę pieczoną z boczku. Dzięki frapio! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Marca 2009 Chudziak Standardowe siatki nie nadają się do pieczenia jedynie do wędzenia.Do pieczenia jest specjalna siatka która wytrzymuje do ok 240-250 C http://www.wyroby-domowe.pl/s050-siatka-wedliniarska-pieczenia-5mb-p-221.html Czy gorzkawy smak jest również na siatce której nie poddałaś pieczeniu ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Marca 2009 Czy gorzkawy smak jest również na siatce której nie poddałaś pieczeniu ?Niestety wbrew temu co napisałam, siatki już nie mam (chciałam ją własnie odnależć) bo okazało się ,że mój małżonek ją jakiś czas temu po prostu wyrzucił .Ale wydaje nam się ,że próbowaliśmy ją i gorzka była też "na surowo". Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Marca 2009 Czego się nie robi dla kobiety. :grin: Chudziak pogryzłem sobie moją siatkę :grin: i żadnych obcych, złych, przykrych itp zapachów nie odczuwam.Lekki posmak gumki + bawełna, całkiem fajne. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Marca 2009 miro, Witam Potwierdzam co pisała Olga też kiedyś trafiłem siatkę o smaku gorzkim. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Marca 2009 Lekki posmak gumki + bawełna, całkiem fajneMoże nie wyraziłam się jasno .Ta gorzkość była tylko w tej czerwonej siatce ,białe są "smaczne" :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Marca 2009 W takim razie pójdę posmakować siatkę czerwoną :-) Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Marca 2009 Trochę dziwnie na mnie patrzą w pracy nie wiecie czemu ? Czerwona oki całkiem smaczna. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 9 Marca 2009 Ja rozumiem że co niektórzy są przeciwnikami dodatków takich czy innych, ale żeby rąbać same dodatki, a dokładniej mówiąc tylko opakowania, to już trochę przesada. :grin: :wink: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 9 Marca 2009 Również pożułem nieco czerwoną siatkę, nawet sobie glutaminianu sypnąłem celem wzmocnienia smaku i zapachu i nic! :smile: Chudziak, a może po prostu wyrób w siatce podczas wędzenia był mniej wysuszony? Mięso w siatce z racji większej ilości materiału jest nieco trudniej wysuszyć, niż zasznurowane. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 9 Marca 2009 Chudziak, jak siatki kupowałaś tam gdzie ja myślę, to one mogły być uświnione jakimś dziadostwem w postaci proszku. Dobrze, że nie widziałaś ich magazynów bo na pewno byś już tam nic nie kupiła. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Marca 2009 Chudziak, a może po prostu wyrób w siatce podczas wędzenia był mniej wysuszony?Tak jak napisałam w pierwszym poście użyłam tej siatki do pieczenia a nie do wędzenia a potem ze względu ,że naprawdę była gorzka ( w stanie surowym także ) nie używałam jej już do niczego .Sprawa miała miejsce dwa lata temu przed Wielkanocą.Rozumiem,że było to jakieś niewytłumaczalne odstępstwo od standardu i z braku dowodu (siatki) nie da się tego już ustalić .Chociaż Smorodina potwierdził,że jemu też się taka gorzka siatka przytrafiła. P.S To zdjęcie z tymi szynkami nie jest moje i może to Cię zmyliło ale przecież sam mi je wkleiłeś :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Marca 2009 W grę wchodzą dwa składniki guma lub czerwona farba, stawiam na gumę. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Marca 2009 stawiam na gumę.Lub jakiś obcy dodatek, o którym wspomniał Paplunia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 9 Marca 2009 EAnno a co ten "obcy" dodatek tam robił :devil: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 9 Marca 2009 EAnno a co ten "obcy" dodatek tam robiłOdniosłam się do poniższej wypowiedzi kol. Papli: Chudziak, jak siatki kupowałaś tam gdzie ja myślę, to one mogły być uświnione jakimś dziadostwem w postaci proszku. Dobrze, że nie widziałaś ich magazynów Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2359-czy-te-siatki-nadaj%C4%85-si%C4%99-do-pieczenia/#findComment-60322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.