Gość vtec Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 21 Maja 2010 Maxell, to proste: szukając w sieci informacji na temat kominkowych wkładów wędzących jako jeden z pierwszych wyników pojawia się ten temat, a w nim krytyczne opinie. No i teraz okazuje się, że jak producent umieścił darmową reklamę to było wszystko OK, a jak się pojawiły krytyczne opinie to nagle temat trzeba usunąć :mellow: Swoją droga podoba mi się próba cenzurowania internetu zaproponowana przez tego "prawnika" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan 1959 Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 21 Maja 2010 Posty przynoszą wiecej szkody niż pożytku nie ukrywam że dużo się nauczyłem z waszego portalu.Zakupy robią tylko klijenci którzy byli u mnie albo widzieli pokaz na targach.Jeśli wpisze się w googlach /kominkowy wkład wędzący/to na drugim miejscu ukazuje wasze wyroby zpodpisanymi postami a to jest idealna antyreklama. smacznego bogdan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 21 Maja 2010 bogdan 1959, tak działa internet :mellow: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 21 Maja 2010 Posty przynoszą wiecej szkody niż pożytku nie ukrywam że dużo się nauczyłem z waszego portalu.Zakupy robią tylko klijenci którzy byli u mnie albo widzieli pokaz na targach.Jeśli wpisze się w googlach /kominkowy wkład wędzący/to na drugim miejscu ukazuje wasze wyroby zpodpisanymi postami a to jest idealna antyreklama.Przecież wystarczy popracować nad usprawnieniem urzadzenia, tak jak to robi Borniak i po kłopocie. Naprawdę na naszym forum sa prawdziwi specjaliści: zarówno technolodzy, jak i praktycy i tylko oni moga pomóc w zmianie wizerunku wkładu. Warto nad tym popracować. Chyba nie chcesz wciskac "kitu" ludziom, którzy sie na tym nie znają? „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 21 Maja 2010 Gdzieś mam ok. 300 starych patentów wędzarni i udoskonaleń zgłoszonych do niemieckojęzycznych urzędów patentowych, i chyba podobne rozwiązanie tam było. Ale nie jestem pewien. Muszę poszukać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 21 Maja 2010 Bogdan a nie lepiej wznieść się na wyżyny i przekonać nasze szanowne forum że Twoja kominkowa wędzarnia jest najlepsza w swojej klasie. Bo wędzarni mamy wiele rodzajów i nie każdy ma kominek. Pozdrawiam Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan 1959 Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 21 Maja 2010 Może i nie mam pojęcia o wędzeniu jednak wszystkim którzy próbowali i jedzą moje wyroby to bardzo smakuje. Natomiast co do wkładu to działa znakomicie .Dobrze zauważyłeś że to podpatrzone od Niemczech bo oni mieli i mają w kominach ,właśnie taki chciałem zrobic ale u mnie się nie dało i tak główkowałem aż zrobiłem na dodatek nigdzie na świecie nie był opatentowany nawet się nie spodziewałem że w kominkach zamkniętych można tak regulowac i utrzymywac temperaturę przy minimalnym spaleniu podczas wędzenia. Patent mam tylko opłacony na Polskę i Europę bo na więcej nie było mnie stac. Z całym szacunkiem dla waszych ekspertów ale posty negują sam pomysł nie widząc działania, przypomina mi to dywagacje naukowców nad teoriami Darwina. A to już nie jest pomysł ani idea tylko działający fakt. Dlatego wystąpiłem usunięcie ogłoszenia ,jeśli się ze mną nie zgadzacie to przeczytajcie wszystkie posty smacznego bogdan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 21 Maja 2010 No to może zacznijmy dyskusje od nowa , bez usuwania postów Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 21 Maja 2010 bogdan 1959, Spełniasz warunki własnego patentu i wyrobu, ale czy klienci spełnią normy w swoich domach - kominach. Czy Jesteś pewien wszystkich norm, które mają zostać spełnione podczas wędzenia??? Określ temperaturę spalania drewna i uzyskana temperaturę w komorze wędzarniczej. Określ proporcje wydajności kominków i ciągu komina do temperatury. Opisz jak wędzić na zimno i jak na ciepło. Napisz jakąś instrukcję jak ten patent obsługiwać i oczywiście montować. Napisz, jakie należy zachować parametry i jak je uzyskać w rożnych zabudowach - kominków. :idea: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 21 Maja 2010 witam,miałem szczeście poznać wędzarnie w domu niemieckim bergisches Fachwerkhaus z 1723 roku. Otworzyłem drzwi i z środka pachniało tak jakby prawie coś uwędzono, choć od 50 lat nikt tam nie wędził :shock:Tyle mogę powiedzieć, komora nie była bezpośrednio połączona do komina. Były tam szybery i kanały. I stosowano ją nie tylko do wędzenia,ale też do suszenia.Nazwa takiej komory do suszenia> DoerkammerNie wiem jak praktycznie wędzono taką komorą. :grin: http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 21 Maja 2010 Posty przynoszą wiecej szkody niż pożytku nie ukrywam że dużo się nauczyłem z waszego portalu. Pozwól że nie zgodzę się z Twoją opinią. Sam coś tam produkuję i wymyślam, ale to forum i Ci ludzie na forum są moją wyrocznią. Zapytasz dlaczego ? Dla tego że wiedzą co testują, znają się na tym i tylko temu mogą wydać wiarygodny "wyrok" Koledzy piszą co powinieneś poprawić co usprawnić i wystarczy że to zrobisz a wtedy reklama zrobi się sama. To że kupują Twój wyrób osoby które były na miejscu i są zadowolone oznacza że albo nie jest tak "źle" jak my to widzimy albo nie mają zielonego pojęcia co kupują. Może wykorzystaj wiedzę jaką chcą Ci przekazać ? Może się okazać że po wprowadzeniu niezbędnych poprawek nie będziesz mógł nadążyć z produkcją.Może warto zaryzykować ? Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów. www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan 1959 Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 21 Maja 2010 Opisana instrukcja na stronie www.kominkiww.pl według mnie jest całkowicie wystarczająca.Czy kupując rower jest instrukcja jak się na niego wsiada i jak utrzymac równowagę albo laskę jak się nią posługiwac? Nie widzę potrzeby by wchodzic w dyskusję nad metodami wędzenia zimnego, ciepłego czy pieczonego bo to są indywidualne preferencje każdego użytkownika. Rozkład temperatury w kominie to jest temat na pracę doktorską i dywagacje naukowe, najważniejsze jest że we komorze wędzącej jestem w stanie utrzymac żądaną temperaturę przez kilka godzin na dodatek ułamkiem tego paliwa co spalałem w wolnostojącej. smacznego bogdan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 21 Maja 2010 Przecież wystarczy popracować nad usprawnieniem urzadzenia, tak jak to robi Borniak i po kłopocie. Naprawdę na naszym forum sa prawdziwi specjaliści: zarówno technolodzy, jak i praktycy i tylko oni moga pomóc w zmianie wizerunku wkładu. Warto nad tym popracować.Pisze Ci Maxell piszą inni piszę i ja a Ty dalej swoje. No cóż wynika z tego że największe w Polsce forum nie jest Ci przychylne bo Ty wiesz lepiej. Wiesz Twój biznes Twoja sprawa, ale nie dziw się że obecnie jak ktoś coś cokolwiek chce kupić wykorzystuje internet i opinie ludzi na temat produktu. Można to olać ale można również wykorzystać. Zrobisz jak uważasz. www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 21 Maja 2010 miałem szczeście poznać wędzarnie w domu niemieckim bergisches Fachwerkhaus z 1723 roku. Otworzyłem drzwi i z środka pachniało tak jakby prawie coś uwędzono, choć od 50 lat nikt tam nie wędził :shock:Hallo!!! Moze dasz adres , chetnie bym tez zobaczy i powachall!?? pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 21 Maja 2010 "Nie widzę potrzeby by wchodzic w dyskusję nad metodami wędzenia zimnego, ciepłego czy pieczonego bo to są indywidualne preferencje każdego użytkownika". Ja nie widzę potrzeby wchodzenia w dyskusję i reklamowania i polecania tej konstrukcji. Nie widzę też potrzeby stosowania wkładu kominkowego. Jest tyle piękniejszych i smaczniejszych trucizn osiąganych znacznie mniejszymi kosztami. bogdan 1959 smacznego! i zapraszam do czytania forum, a zresztą miałeś od tamtej pory tyle czasu i nie wykorzystałeś żadnej informacji i wiedzy. Chcesz produkować coś, co nie rozumiesz. Ja nie rozumiem Twoich zamiarów pod względem Tej strony. Rób forsę na "Totku" zdrowiej. Ja jestem na NIE. Po przeglądnięciu strony www.kominkiww.pl planów i instrukcji w typie "Poprzez utrzymywanie odpowiedniej temperatury nastąpi proces wędzenia. Czas wędzenia zależy od jakości i gatunku mięsa. Tak np. żeberka wędzimy ok. 5 godz w temp. 90C." Trzykrotnie piszę NIE NIE NIE Nic się nie zmieniło, a reklama jest plagiatem i fotomontażem. Twoje zdjęcie na stronie głównej jest z zaczadzonym i okopconym kawałkiem mięsa, nic nie mającym wspólnego z wędzeniem. Lepiej zrób wypożyczalnie cukierków miętowych, przynajmniej nie szkodzi! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan 1959 Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 21 Maja 2010 Może i warto popracowac ale uwagi typu miałem szczeście poznać wędzarnie w domu niemieckim bergisches Fachwerkhaus z 1723 roku. Otworzyłem drzwi i z środka pachniało tak jakby prawie coś uwędzono, choć od 50 lat nikt tam nie wędził są rzeczywiście pouczające ,w piecu czy w kominku jak wciśniesz nos do paleniska wygaszonego to też nieprzyjemnie pachnie ale tam nosa się nie wkłada /nie ma takiej potrzeby /a na pomieszczenie i tak zapachy się nie wydostają smacznego bogdan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 21 Maja 2010 Moze dasz adres , chetnie bym tez zobaczy i powachalmogę ci dać ale czy Cię wpuszczą :question: Jest to w dzielnicy Imbach :grin: http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan 1959 Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 21 Maja 2010 miro szkoda że nie byłeś na targach budowlanych w Bielsku-Białej inaczej byś teraz pisał smacznego bogdan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 21 Maja 2010 Imbach, to chyba obok Wiednia ???Gadanego to ja mam , to dam sobie rade???? pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo73 Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 21 Maja 2010 Moze dasz adres , chetnie bym tez zobaczy i powachall!?? Taką wędzarnię możesz zobaczyć w domu rodzinnym mojego ojca, wybudowany pod koniec XIX wieku. Wędzarnia sprawna i używana do dziś, na końcu sierpnia jadę na 90 urodziny babci to porobię trochę zdjęć. Nie jem po to by żyć, lecz żyję po to by jeść https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=89386#89386 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 21 Maja 2010 A gdzie takie cacko Twojego taty jest? http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 21 Maja 2010 bogdan 1959 Wierz mi ja wiem jak się przydziela nagrody i na czym polegają targi. Byłem na wielu i nic nie zdziałałem poza bólem głowy. Jak piszesz na swojej stronie, cytuję:Tak np. żeberka wędzimy ok. 5 godz w temp. 90C.to nie mam już nic do napisania. Może i Twój dziadek tak wędzi, w co wątpię, a może Ty źle zapamiętałeś ? Prosty przykład z Twojej strony. Zdjęcie mówi samo za siebie. Widzimy na tym zdjęciu piękne stroje ludowe,roześmiane twarze, wszystko super ładnie tylko ta osmolona wędzonka ? Może i dla laika jest to rarytas ale dla mnie koszmar. Nie wiem czy wiesz ale ja piszę i "marnuję" swój czas żeby Ci pomóc ale jak widzę nie potrzebnie to robię. Napiszę po raz kolejny Ty wiesz lepiej i to wyłącznie Twoja sprawa ale nie licz na to że opinie tego forum będą przychylne. Nie chcesz dać sobie pomóc Twoja sprawa i Twój wybór. Ja słucham opinii klientów Ty słuchasz tylko siebie. www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 21 Maja 2010 przemo73, Foty podaj, foty! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo73 Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 21 Maja 2010 A gdzie takie cacko Twojego taty jest?Teraz to już nie mojego taty, w tym domu został młodszy brat ojca, jest to miejscowość Karniszewo ok 15 km od Gniezna. [ Dodano: Pią 21 Maj, 2010 23:17 ] przemo73, Foty podaj, foty!Będą zrobione na końcu sierpnia, już o te foty mnie kilku męczyło. Nie jem po to by żyć, lecz żyję po to by jeść https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=89386#89386 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 21 Maja 2010 przemo73, Foty podaj, foty!to znalazłem na szybko http://www.forumromanum.de/member/forum/entry_ubb.user_319192.1109367310.1109033781.1109033781.1.haus_vergessenen_raeucherofen_gefunden-raeucherforum_online_mit.html facet opisuje tu że odkrył po 30tu latach wędzarnie w swoim starym domu http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi