Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Maxell, to proste: szukając w sieci informacji na temat kominkowych wkładów wędzących jako jeden z pierwszych wyników pojawia się ten temat, a w nim krytyczne opinie.

No i teraz okazuje się, że jak producent umieścił darmową reklamę to było wszystko OK, a jak się pojawiły krytyczne opinie to nagle temat trzeba usunąć :mellow:

 

Swoją droga podoba mi się próba cenzurowania internetu zaproponowana przez tego "prawnika" ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112333
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 185
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Posty przynoszą wiecej szkody niż pożytku nie ukrywam że dużo się nauczyłem z waszego portalu.Zakupy robią tylko klijenci którzy byli u mnie albo widzieli pokaz na targach.Jeśli wpisze się w googlach /kominkowy wkład wędzący/to na drugim miejscu ukazuje wasze wyroby zpodpisanymi postami a to jest idealna antyreklama.
smacznego bogdan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112334
Udostępnij na innych stronach

Posty przynoszą wiecej szkody niż pożytku nie ukrywam że dużo się nauczyłem z waszego portalu.Zakupy robią tylko klijenci którzy byli u mnie albo widzieli pokaz na targach.Jeśli wpisze się w googlach /kominkowy wkład wędzący/to na drugim miejscu ukazuje wasze wyroby zpodpisanymi postami a to jest idealna antyreklama.

Przecież wystarczy popracować nad usprawnieniem urzadzenia, tak jak to robi Borniak i po kłopocie. Naprawdę na naszym forum sa prawdziwi specjaliści: zarówno technolodzy, jak i praktycy i tylko oni moga pomóc w zmianie wizerunku wkładu. Warto nad tym popracować. Chyba nie chcesz wciskac "kitu" ludziom, którzy sie na tym nie znają?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112336
Udostępnij na innych stronach

Gdzieś mam ok. 300 starych patentów wędzarni i udoskonaleń zgłoszonych do niemieckojęzycznych urzędów patentowych, i chyba podobne rozwiązanie tam było. Ale nie jestem pewien. Muszę poszukać
Pozdrawiam
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112346
Udostępnij na innych stronach

Bogdan a nie lepiej wznieść się na wyżyny i przekonać nasze szanowne forum że Twoja kominkowa wędzarnia jest najlepsza w swojej klasie. Bo wędzarni mamy wiele rodzajów i nie każdy ma kominek. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112351
Udostępnij na innych stronach

Może i nie mam pojęcia o wędzeniu jednak wszystkim którzy próbowali i jedzą moje wyroby to bardzo smakuje. Natomiast co do wkładu to działa znakomicie .Dobrze zauważyłeś że to podpatrzone od Niemczech bo oni mieli i mają w kominach ,właśnie taki chciałem zrobic ale u mnie się nie dało i tak główkowałem aż zrobiłem na dodatek nigdzie na świecie nie był opatentowany nawet się nie spodziewałem że w kominkach zamkniętych można tak regulowac i utrzymywac temperaturę przy minimalnym spaleniu podczas wędzenia. Patent mam tylko opłacony na Polskę i Europę bo na więcej nie było mnie stac. Z całym szacunkiem dla waszych ekspertów ale posty negują sam pomysł nie widząc działania, przypomina mi to dywagacje naukowców nad teoriami Darwina. A to już nie jest pomysł ani idea tylko działający fakt. Dlatego wystąpiłem usunięcie ogłoszenia ,jeśli się ze mną nie zgadzacie to przeczytajcie wszystkie posty
smacznego bogdan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112355
Udostępnij na innych stronach

No to może zacznijmy dyskusje od nowa , bez usuwania postów :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112356
Udostępnij na innych stronach

bogdan 1959, Spełniasz warunki własnego patentu i wyrobu, ale czy klienci spełnią normy w swoich domach - kominach. Czy Jesteś pewien wszystkich norm, które mają zostać spełnione podczas wędzenia??? Określ temperaturę spalania drewna i uzyskana temperaturę w komorze wędzarniczej. Określ proporcje wydajności kominków i ciągu komina do temperatury. Opisz jak wędzić na zimno i jak na ciepło. Napisz jakąś instrukcję jak ten patent obsługiwać i oczywiście montować. Napisz, jakie należy zachować parametry i jak je uzyskać w rożnych zabudowach - kominków. :idea:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112357
Udostępnij na innych stronach

witam,

miałem szczeście poznać wędzarnie w domu niemieckim bergisches Fachwerkhaus z 1723 roku. Otworzyłem drzwi i z środka pachniało tak jakby prawie coś uwędzono, choć od 50 lat nikt tam nie wędził :shock:

Tyle mogę powiedzieć, komora nie była bezpośrednio połączona do komina.

Były tam szybery i kanały. I stosowano ją nie tylko do wędzenia,ale też do suszenia.

Nazwa takiej komory do suszenia> Doerkammer

Nie wiem jak praktycznie wędzono taką komorą.

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112364
Udostępnij na innych stronach

Posty przynoszą wiecej szkody niż pożytku nie ukrywam że dużo się nauczyłem z waszego portalu.

Pozwól że nie zgodzę się z Twoją opinią.

Sam coś tam produkuję i wymyślam, ale to forum i Ci ludzie na forum są moją wyrocznią.

Zapytasz dlaczego ? Dla tego że wiedzą co testują, znają się na tym i tylko temu mogą wydać wiarygodny "wyrok"

Koledzy piszą co powinieneś poprawić co usprawnić i wystarczy że to zrobisz a wtedy reklama zrobi się sama.

To że kupują Twój wyrób osoby które były na miejscu i są zadowolone oznacza że albo nie jest tak "źle" jak my to widzimy albo nie mają zielonego pojęcia co kupują.

Może wykorzystaj wiedzę jaką chcą Ci przekazać ?

Może się okazać że po wprowadzeniu niezbędnych poprawek nie będziesz mógł nadążyć z produkcją.Może warto zaryzykować ?

 

Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112365
Udostępnij na innych stronach

Opisana instrukcja na stronie www.kominkiww.pl według mnie jest całkowicie wystarczająca.Czy kupując rower jest instrukcja jak się na niego wsiada i jak utrzymac równowagę albo laskę jak się nią posługiwac? Nie widzę potrzeby by wchodzic w dyskusję nad metodami wędzenia zimnego, ciepłego czy pieczonego bo to są indywidualne preferencje każdego użytkownika. Rozkład temperatury w kominie to jest temat na pracę doktorską i dywagacje naukowe, najważniejsze jest że we komorze wędzącej jestem w stanie utrzymac żądaną temperaturę przez kilka godzin na dodatek ułamkiem tego paliwa co spalałem w wolnostojącej.
smacznego bogdan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112376
Udostępnij na innych stronach

Przecież wystarczy popracować nad usprawnieniem urzadzenia, tak jak to robi Borniak i po kłopocie. Naprawdę na naszym forum sa prawdziwi specjaliści: zarówno technolodzy, jak i praktycy i tylko oni moga pomóc w zmianie wizerunku wkładu. Warto nad tym popracować.

Pisze Ci Maxell piszą inni piszę i ja a Ty dalej swoje.

No cóż wynika z tego że największe w Polsce forum nie jest Ci przychylne bo Ty wiesz lepiej.

Wiesz Twój biznes Twoja sprawa, ale nie dziw się że obecnie jak ktoś coś cokolwiek chce kupić wykorzystuje internet i opinie ludzi na temat produktu.

Można to olać ale można również wykorzystać.

Zrobisz jak uważasz.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112382
Udostępnij na innych stronach

miałem szczeście poznać wędzarnie w domu niemieckim bergisches Fachwerkhaus z 1723 roku. Otworzyłem drzwi i z środka pachniało tak jakby prawie coś uwędzono, choć od 50 lat nikt tam nie wędził :shock:

Hallo!!!

 

Moze dasz adres , chetnie bym tez zobaczy i powachall!??

pozdrowienia Olek.P
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112384
Udostępnij na innych stronach

"Nie widzę potrzeby by wchodzic w dyskusję nad metodami wędzenia zimnego, ciepłego czy pieczonego bo to są indywidualne preferencje każdego użytkownika". Ja nie widzę potrzeby wchodzenia w dyskusję i reklamowania i polecania tej konstrukcji. Nie widzę też potrzeby stosowania wkładu kominkowego. Jest tyle piękniejszych i smaczniejszych trucizn osiąganych znacznie mniejszymi kosztami. bogdan 1959 smacznego! i zapraszam do czytania forum, a zresztą miałeś od tamtej pory tyle czasu i nie wykorzystałeś żadnej informacji i wiedzy. Chcesz produkować coś, co nie rozumiesz. Ja nie rozumiem Twoich zamiarów pod względem Tej strony. Rób forsę na "Totku" zdrowiej. Ja jestem na NIE.

Po przeglądnięciu strony www.kominkiww.pl planów i instrukcji w typie

"Poprzez utrzymywanie odpowiedniej temperatury nastąpi proces wędzenia.

Czas wędzenia zależy od jakości i gatunku mięsa. Tak np. żeberka wędzimy ok. 5 godz w

temp. 90C." Trzykrotnie piszę NIE NIE NIE Nic się nie zmieniło, a reklama jest

plagiatem i fotomontażem. Twoje zdjęcie na stronie głównej jest z zaczadzonym i okopconym kawałkiem mięsa, nic nie mającym wspólnego z wędzeniem. Lepiej zrób

wypożyczalnie cukierków miętowych, przynajmniej nie szkodzi!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112386
Udostępnij na innych stronach

Może i warto popracowac ale uwagi typu

miałem szczeście poznać wędzarnie w domu niemieckim bergisches Fachwerkhaus z 1723 roku. Otworzyłem drzwi i z środka pachniało tak jakby prawie coś uwędzono, choć od 50 lat nikt tam nie wędził

są rzeczywiście pouczające ,w piecu czy w kominku jak wciśniesz nos do paleniska wygaszonego to też nieprzyjemnie pachnie ale tam nosa się nie wkłada /nie ma takiej potrzeby /a na pomieszczenie i tak zapachy się nie wydostają
smacznego bogdan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112387
Udostępnij na innych stronach

Moze dasz adres , chetnie bym tez zobaczy i powachal

mogę ci dać ale czy Cię wpuszczą :question:

Jest to w dzielnicy Imbach :grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112390
Udostępnij na innych stronach

Moze dasz adres , chetnie bym tez zobaczy i powachall!??

Taką wędzarnię możesz zobaczyć w domu rodzinnym mojego ojca, wybudowany pod koniec XIX wieku. Wędzarnia sprawna i używana do dziś, na końcu sierpnia jadę na 90 urodziny babci to porobię trochę zdjęć.

Nie jem po to by żyć, lecz żyję po to by jeść

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=89386#89386

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112398
Udostępnij na innych stronach

A gdzie takie cacko Twojego taty jest?

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112400
Udostępnij na innych stronach

bogdan 1959

 

Wierz mi ja wiem jak się przydziela nagrody i na czym polegają targi.

Byłem na wielu i nic nie zdziałałem poza bólem głowy.

Jak piszesz na swojej stronie, cytuję:

Tak np. żeberka wędzimy ok. 5 godz w

temp. 90C.

to nie mam już nic do napisania.

Może i Twój dziadek tak wędzi, w co wątpię, a może Ty źle zapamiętałeś ?

Prosty przykład z Twojej strony.

Zdjęcie mówi samo za siebie.

Widzimy na tym zdjęciu piękne stroje ludowe,roześmiane twarze, wszystko super ładnie tylko ta osmolona wędzonka ?

Może i dla laika jest to rarytas ale dla mnie koszmar.

 

Nie wiem czy wiesz ale ja piszę i "marnuję" swój czas żeby Ci pomóc ale jak widzę nie potrzebnie to robię.

Napiszę po raz kolejny Ty wiesz lepiej i to wyłącznie Twoja sprawa ale nie licz na to że opinie tego forum będą przychylne.

Nie chcesz dać sobie pomóc Twoja sprawa i Twój wybór.

Ja słucham opinii klientów Ty słuchasz tylko siebie.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112401
Udostępnij na innych stronach

A gdzie takie cacko Twojego taty jest?

Teraz to już nie mojego taty, w tym domu został młodszy brat ojca, jest to miejscowość Karniszewo ok 15 km od Gniezna.

 

[ Dodano: Pią 21 Maj, 2010 23:17 ]

przemo73, Foty podaj, foty!

Będą zrobione na końcu sierpnia, już o te foty mnie kilku męczyło.

Nie jem po to by żyć, lecz żyję po to by jeść

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=89386#89386

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112403
Udostępnij na innych stronach

przemo73, Foty podaj, foty!

to znalazłem na szybko

http://www.forumromanum.de/member/forum/entry_ubb.user_319192.1109367310.1109033781.1109033781.1.haus_vergessenen_raeucherofen_gefunden-raeucherforum_online_mit.html

facet opisuje tu że odkrył po 30tu latach wędzarnie w swoim starym domu

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2391-kominkowy-wk%C5%82ad-w%C4%99dzacy/page/4/#findComment-112406
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.