kompas Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam.czy są jakies orientacyjne normy zużycia przypraw na założoną ilość farszu do kiełbas?Chodzi mi o pieprz, majeranek, czosnek, sól itp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2849-normy-przypraw/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=21 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2849-normy-przypraw/#findComment-77937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 kompas, przy recepturach zawsze masz podane są ilości przypraw i dodatków. Uzależnione jest to od rodzaju wyrobu. Może to Ci pomoże trochę? http://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/nasze/ostroscprzyprawtabela.htm http://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/nasze/dziadek/tabelamieszanekpeklujacych.htm Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2849-normy-przypraw/#findComment-77938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompas Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 OK. Serdeczne dzieki, bo o to mi chodziło. A jeżeli chodzi o podawanie ilości przypraw w przepisach, to jak zauważyłem, wygląda różnie. Zdarzyło się, że podane ilości sa dziesięć razy większe, pewnie błąd przecinka, ale trochę dezorientuje. Albo podawane jest "do smaku", to tak jak szybkość bezpieczna w kodeksie drogowym :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2849-normy-przypraw/#findComment-77948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.