Muski Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #1376 Opublikowano 26 Października 2017 Chyba jutro siekiery machnę jestem pod wrażeniem ja siekiery ostrzę diaksem sporadycznie szlifierką stołową - no ale siekierę to do ciężkich prac - bo do drewna do kominków to łuparka Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-572684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1377 Opublikowano 26 Października 2017 Zaczynam szykować moje narzędzia tnące Szykuj szykuj Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-572693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #1378 Opublikowano 26 Października 2017 Dziś jeszcze 6 noży naostrzyłem Widziałem, pięknie chodzi, dzięki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-572711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1379 Opublikowano 19 Listopada 2017 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-576240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1380 Opublikowano 27 Listopada 2017 Sery Pilos „Styl włoski”. Solanka:Woda – 1LSól – 8 dag Solanki robię tyle, żeby pokryła sery w pojemniku. Sery w solance trzymam 12-15 godz.Po wyjęciu z solanki wykładam serki na kratkę do ocieknięcia na +/- godzinkę.Następnie sery posypuję z ręki przyprawami, wkładam do siatki, wieszam na kiju i wiszą sobie tak kilka godz. w temp. pokojowej.Serki idą do wędzarni, w której osuszają się tak długo, aż obeschną.W zależności od temp. jaką serki złapały podczas wiszenia w temp. pokojowej, osuszanie w wędzarni może trwać od 2-3.5 godz.Temp. osuszania 45-50st.C.Jak serki obeschną to zapodaję dym i w tym dymie wiszą tak długo aż mi kolorek będzie odpowiadał, przeważnie jest to 3 godzinki.Temp wędzenia 50-55st.C.Podczas osuszania i dymienia, mniej więcej w połowie czasu, przekładam kije w wędzarni, coby bardziej równo się odymiły Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-577232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #1381 Opublikowano 27 Listopada 2017 Serki wyglądają apetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-577235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #1382 Opublikowano 27 Listopada 2017 Piękne serki Zbójaszku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-577243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski152 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #1383 Opublikowano 27 Listopada 2017 Serki super.... Wiekie brawa. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-577255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #1384 Opublikowano 27 Listopada 2017 Sery Pilos „Styl włoski”. Wojtek pewnie nawet nie wiesz ........ urodził nam się serowar . :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-577284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #1385 Opublikowano 28 Listopada 2017 Super wykonanie "Zbójaszku",serki półtłuste czy tłuste? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-577350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1386 Opublikowano 28 Listopada 2017 tłuste? Tłuste Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-577366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #1387 Opublikowano 28 Listopada 2017 tłuste?Tłuste Z biedronki?Bo ja lubie takie co sie nie kruszą.Kiedyś robiłem ale zapomniałem jak się nazywały. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-577377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #1388 Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Zbóju super Ci wyszły Z biedronki?Bo ja lubie takie co sie nie kruszą.Kiedyś robiłem ale zapomniałem jak się nazywały.Zapewne z Lidla. Ja tam kupowałem. Chyba "typu Greckiego". Edytowane 28 Listopada 2017 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-577379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1389 Opublikowano 28 Listopada 2017 Z biedronki? Z Lidla.Tylko takie biorę do dymienia, kiedyś nazywały się "typu włoskiego" a teraz "styl włoski". Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-577381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1390 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Tak jakby zaszła pilna potrzeba na szybkie i nagłe peklowanie. 1 polędwica (schab b/k), 2 boczki, 3 szynki, 1 karkóweczka i 1/3 boczku. 3 dni peklowania wg Szczepana Mięsa nie obrabiałem dziś nożem przed peklowaniem, nie chciało się, obróbka będzie po peklowaniu. W sumie dla mnie to żadna różnica przed czy po peklowaniu nożykiem chlasnąć tu i tam Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-580076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1391 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Towar w siatkach, na sznurkach i na haku, właściwie to już wisi na kijach, czeka na jutrzejsze dymienie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-580607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1392 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Towar w siatkach, na sznurkach i na haku, Wojtek ... widać nową metodę wiązania ..... czyli klipsowanie Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-580615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1393 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Wojtek ... widać nową metodę wiązania ..... czyli klipsowanie Jest dobrze Andrzejku, ta metoda wiązania zdała egzamin jak należy, gotowe kupione pętelki też są bardzo oki towar wisi, znaczy przez noc nic nie pospadało :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-580621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1394 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Wojtku to milego zadymiania!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-580622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1395 Opublikowano 20 Grudnia 2017 czeka na jutrzejsze dymienie Czy miłość do zadymiania - to u Ciebie z miłości do wędzonek czy do parowozów ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-580631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1396 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Wojtku to milego zadymiania!!! Dzięki Karolu :D Czy miłość do zadymiania - to u Ciebie z miłości do wędzonek czy do parowozów ? Waldziu, jedno i drugie :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-580634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1397 Opublikowano 20 Grudnia 2017 jedno i drugie Qurcze - szczęściarz z Ciebie Kumulacja Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-580635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1398 Opublikowano 20 Grudnia 2017 szczęściarz z Ciebie Kumulacja Tak jakby :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-580641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1399 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Towar po dymieniu i parzeniu Polędwica i pasek boczku jeszcze w Borniaku I to już chyba koniec mięsnego dymienia przedświątecznego Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-580706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1400 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Matki są dumne z Synka Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/56/#findComment-580722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.