Kruszynka Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #951 Opublikowano 19 Stycznia 2015 No i ślicznie Zbójaszku Madeju Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-397953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #952 Opublikowano 19 Stycznia 2015 A kiedy przesyłka dotrze do Wro? Bo którym wjazdem to się domyślam Ojj będzie napad jak na filmach o dzikim zachodzie Pieknie wędzonki wyglądają. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-398023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #953 Opublikowano 26 Stycznia 2015 W Piątek dymiłem polędwice, zapomniałem fotkę pyknąć po dymieniu, w Sobotę pakowałem, teraz się przypomniało. Wiadomo gdzie towar pojedzie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-399951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #954 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Wiadomo gdzie towar pojedzie Do Wrocka co wygrałem? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-399954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #955 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Do Wrocka co wygrałem? W nagrodę otrzymujesz :rolleyes: gratulacje od Zbója :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-399959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #956 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Kuuurcze zostałem wyprzedzony. Wiadomo że do Wrocka. Zbójaszku w końcu sie doigrasz Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-399964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #957 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zbójaszku w końcu sie doigrasz Oj tam oj tam :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-399970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #958 Opublikowano 26 Stycznia 2015 A widać ilu wędzarzy tyle rodzajów tych samych wyrobów ja akurat polędwice pozbawiam warkocza i oczywiście mizdry i w ten sposób pekluję i wędzę:-) a u Ciebie jest i z jednym i drugim:grin: będę musiał sobie taką kiedyś zrobić dla testów! Piękna robota i bardzo ładne włdzonki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-399973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #959 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ja też zawsze usuwam warkocz , który to używam do mielonek a mizdrę wyrzucam a czyściutką polędwicę wędzę. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-399981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #960 Opublikowano 26 Stycznia 2015 ja akurat polędwice pozbawiam warkocza i oczywiście mizdry Ja też zawsze usuwam warkocz Za dużo roboty, nie widzę konieczności odcinania tych "dodatków", chyba że trafię w sklepie na szeroką polędwicę to warkocz odcinam, ale raczej staram sie kupować polędwicę od strony karku, mięsko mięciuchne i wąskie to i odcinać szkoda. Co do mizdry to odcinałem ją kiedyś, dawno, teraz nie odcinam Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-399987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #961 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Każdy ma swoje upodobania i smaki. Wykrawając warkocz widzę w nim sporo twardych "ścięgien", tak samo mizdra Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-399998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #962 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zbóju, taka mizdra to pewnie całe dziesięć minut roboty ... wraz z warkoczem ;D Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-400005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #963 Opublikowano 26 Stycznia 2015 @myth,a co tu robić aż 10 minut ? Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-400008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #964 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Wyciąć warkocz, ściąć mizdrę, trzasnąć browara i odnieść butelkę do sklepu, zamienić na pełną itd. itd. Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-400012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #965 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Wiadomo gdzie towar pojedzie Ale siostrzyczka ma dobrze z Tobą . Ja też nie" pucuję" polędwicy , nawet jeszcze do wędzenia sznuruję . Zawsze trochę więcej soków w niej po wędzeniu zostanie Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-400021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #966 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Każdy ma swoje upodobania i smaki. Wykrawając warkocz widzę w nim sporo twardych "ścięgien", tak samo mizdra Ścinając mizdrę z każdej polędwicy robisz chyba błąd ponieważ usuwasz naturalną osłonę jak by nie było powstrzymującą wypływanie soków z produktu podczas obróbki cieplnej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-400077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #967 Opublikowano 5 Lutego 2015 Miałem w zamrażarce kilka niedymionych jałowcowych, ale mało jak na Borniaka więc kupiłem 4 spacerówki drobiowe i była okazja na próbę udek wędzonych/parzonych, zawsze robiłem na odwrót. Nierówne odymienie, mało osuszone, ale nie chciałem dłużej osuszać bo kiełbaski były już suche więc puściłem dym, ale kolor najmniej ważny dla mnie, o smak i konsystencje sie rozchodzi. Wsio dymione w temp. 45-50st.C. Udka parzyłem 90 min. w temp. 77-80st.C.W smaku bardzo oki, soczyste, dobrze sparzone, skórka tyćko twardawa, ale jadalna. Mogłem i z 10 min. dłużej parzyć, też by były oki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-402663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #968 Opublikowano 7 Lutego 2015 Boczki, a raczej pachwinoboczki po dymieniu, teraz się parzą.Szybkie peklowanie, tak wyszło, na kg mięsa 1L wody i 12g p-soli, 5 dni w solance. Jak w smaku to jutro sie dowiem W Borniaczku jeszcze 6 polędwic sie dymi, zejdzie jeszcze tak do 20-tej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-403289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #969 Opublikowano 7 Lutego 2015 Boczki, a raczej pachwinoboczki po dymieniu, Wojtek , na 30 jajów do poniedziałku kury dostały już zlecenie :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-403291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #970 Opublikowano 7 Lutego 2015 Szybkie peklowanie, tak wyszło, na kg mięsa 1L wody i 12g p-soli, 5 dni w solance Wcale nie będą słone te "pachwinobrzuchoboczki" Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-403294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #971 Opublikowano 7 Lutego 2015 na 30 jajów do poniedziałku kury dostały już zlecenie :D Cieszy mnie to bardzo bo u mnie z jajami ciężko. Trza by tym kurom jakąś szklankę ziarna wykombinować czy cuś :D Wcale nie będą słone te "pachwinobrzuchoboczki" Krzyś jutro się dowiem czy prawdę napisałeś :D Po parzeniu. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-403308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #972 Opublikowano 7 Lutego 2015 Taki boczuc i jaja to na prawde wyjsciowe sniadanie http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-403324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #973 Opublikowano 7 Lutego 2015 Polędwice gotowe Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-403325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #974 Opublikowano 8 Lutego 2015 Wcale nie będą słone Gonzo, posmakowałem plasterek i jednak są deczko słone, ale oczywiście jadalne, myślę, że 110g p-soli załatwi sprawę Co do ogólnego smaku mięsa, dla mnie zbyt słabo odczuwalna "głębia" smaku mięsa w mięsie, nie wiem jak to nazwać . Mięsa peklowane conajmniej 10-11 dni mają ten smak mięsa w mięsie bardziej głębszy, nie mniej jednak 5 dni peklowania bez nastrzyku też jest ogólnie oki Jak już wcześniej pisałem, zbierzę się komisja i oceni Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-403450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #975 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zbóju ja się odniosłem do tych proporcji Szybkie peklowanie, tak wyszło, na kg mięsa 1L wody i 12g p-soli, 5 dni w solance Co do tych, to ja na 1 l dałbym 100g / na 5 dni Gonzo, posmakowałem plasterek i jednak są deczko słone, ale oczywiście jadalne, myślę, że 110g p-soli załatwi sprawę Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/39/#findComment-403482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.