Maad Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 25 Grudnia 2015 dental floss - nitka dentystyczna ... tylko żeby nie była miętowa lub z dodatkiem trucizny o nazwie fluor Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-465013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 25 Grudnia 2015 I najlepiej nieużywana. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-465021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Trochę ponad pół roku chlebów nie piekłem. Kilka dni temu machnąłem świeży zakwasik, dziś chlebek piekłem.Wyszedł nieźle, znaczy nie zapomniałem jeszcze jak się chlebki piecze Aha, chlebek pszenny na zakwasie żytnim Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jest oki, zakwas działa prawidłowo. Teraz można zabrać się za chlebki bardziej żytnie, bardziej pełnoziarniste Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zbojaszku piekny chlebek i skorka widac ze chrupiaca , a powiesz jak robiles zakwas? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 31 Stycznia 2016 a powiesz jak robiles zakwas? eli, to taki sam zakwas co to go rok temu robiłemhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zbój-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/?p=407787Zakwas dobry, jak się go pilnuje i dokarmia to jest bardzo mocny i chlebki wychodzą jak należy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wyszedł nieźle, znaczy nie zapomniałem jeszcze jak się chlebki piecze Piękny chlebek Zbójaszku. Biorę się za zakwas po raz kolejny. Mam nadzieję, że teraz się uda. Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jest oki, zakwas działa prawidłowo. Teraz można zabrać się za chlebki bardziej żytnie, bardziej pełnoziarniste Chlebuś cudownej urody Wojtku, nie mówiąc o Tobie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Chlebuś cudownej urody Wojtku, Wojtek spodziewa się gości ............... chyba i już ćwiczy coby plamy nie zrobić :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Chlebuś cudownej urody Wojtku, nie mówiąc o Tobie No to Haluśka pojechałaś :laugh: :laugh: i już ćwiczy coby plamy nie zrobić Ćwiczy, nie ćwiczy, ważne coby zakwas był na chodzie. Chleby zakwasowe potrzebne na ostatni łykent Lutego, w Sierpniu się nie udało to może teraz goście posmakują :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zaczyn:zakwas żytni z mąki typ 720 - 100gmąka żytnia 720 - 100gwoda, ilość do uzyskania konsystencji gęstej, ale nie za gęstej śmietany Ciasto:zaczynmąka pszenna 500 - 250gmąka żytnia 720 - 50gmąka żytnia 2000 - 100gsól - 12gwoda, ilość wody taka, aby ciasto było luźne, ale się do rąk nie kleiło Ciasto gmerane w robocie, z robota na stolnicę posypaną mąką, zagniatam je lekko, formuję kulę, przykrywam ściereczką, a na to kładę jakąś dużą reklamówkę żeby ciasto miało więcej wilgoci. Ciasto wyrastało na stolnicy około 1.5 godz. po czym zagniotłem je raz jeszcze(odgazowałem), uformowałem wałek i włożyłem do keksówki dużej, którą posmarowałem olejem i posypałem mąką. Odstawiłem do wyrośnięcia, rosło niecałe 4 godzinki. Piekłem w temp. 220st.C przez 15 min. i 180st.C przez 35 min. Piekarnik i ciasto spryskałem wodą. po zmniejszeniu temp. piekarnika, chleb i piekarnik spryskałem raz jeszcze To czarne co widać po prawej stronie chleba od góry to nie spalone, moja keksówka wychechłana i farbę już puszcza Chleb, półtorej porcji z przepisu. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 1 Lutego 2016 moja keksówka wychechłana i farbę już puszcza oj nie zdrowo a wygląd apetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zapomniałem dopisać, że keksówkę z ciastem włożyłem do dużej reklamówy, zawiązałem i tak wyrastał chlebek oj nie zdrowo Oj tam oj tam, przed pieczeniem nie było widać. ale keksówka już "poszła do wymiany" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 1 Lutego 2016 '@halusia@', dnia 31 Sty 2016 - 09:05, napisał: Chlebuś cudownej urody Wojtku, nie mówiąc o Tobie No to Haluśka pojechałaś :laugh: :laugh: No cooooo :D Wojtku, kolejny chlebuś wyszedł piękny. Co do keksówki to dobrze zrobiłeś Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 1 Lutego 2016 No cooooo :D Dalej mi się z tego chce śmiać :D Co do keksówki to dobrze zrobiłeś Musze coś lepszego zamówić, te keksówki co mam to taka zwykła taniocha, kupione na szybkiego Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 1 Lutego 2016 Jest git Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 1 Lutego 2016 Jest git No to zapamiętaj recepturę . Napiszę jednak , że wypiek nie w korytku dla mojego oka jest bardziej przyjazny No i na urodzinki najlepszego :flowers: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zboju Madeju , kup sobie cos takiegohttp://www.ebay.com.au/itm/Rectangle-Nonstick-Bread-Loaf-Tin-Box-Kitchen-Pastry-Cake-Baking-Pan-Bakeware-/201347871097?hash=item2ee144b179:g:jLgAAOSwBLlVUEVe Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 1 Lutego 2016 wypiek nie w korytku To trza będzie zrobić w koszyku, okrągły lub podłużny z koszyka kup sobie cos takiego Aniu, dziś coś takiego sobie wyszukałem z kwasiaka i się zastanawiam nad kupnem https://www.pomocnicykuchenni.pl/blachy-i-ranty-do-pieczenia,blacha-do-chleba-na-zakwasie-forma-,35,020211115,6301.html Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 1 Lutego 2016 To trza będzie zrobić w koszyku, okrągły lub podłużny z koszyka To już niema większego znaczenia jednak okrągły jest ładny Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 1 Lutego 2016 Ładniusi chlebus....A proponowana kwasówka napewno sie przyda. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-472660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 4 Lutego 2016 eli55 !! eli,, rano już nie miałem czasu odpowiadać na SB, dreptałem przy wątrobiance Myślę, ze wina mąki była, albo za gęsty zakwas zrobiłaś.W Grudniu robiłem zakwas przed świętami i też mi nie wyszedł, szybko pociemniał i zaczął śmierdzieć.Zrobiłem w Styczniu i jest oki To jest filmik, który na forum yogi wstawił i ja z tego filmiku przepis przepisałem, obejrzyj go sobie, może pomoże Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-473219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 4 Lutego 2016 Piekłam chlebki rożne,ale nie na zakwasie. Chyba przyszedł już czas.....Twoje takie apetyczne.... Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-473330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 4 Lutego 2016 Chyba przyszedł już czas Elu, śmiało rób bo warto "D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-473378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zakwas pracuje jak należy, chlebki szybko i ładnie wyrastają w formach i ładnie się pieką.Można by napisać, że powtarzalność produktu jest Dalej będę ćwiczył z chlebkami coby nie zburaczyć, a czasu maluśko zostało Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/25/#findComment-473553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.