Gość ChefPaul Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 23 Września 2006 jak się wygramolisz z tej "wanny" to spróbuj nałożyć Dobrze ,że cytrynówka dymka musi dochodzić kilka tygodni. Mam troszkę czasu na retuszowanie zdjęcia paszportowego. Może się zdecyduję na to zdjęcie ze zlotu w kasku, zawsze trochę "naturalniejszy wyraz twarzy' (chociaż po 3 -dniówce) :tongue: :blush:... to "w kasku" jest bardzo dobre ... dostaniesz bez problemu wizę na Kubę i do Mongolii :lol: :lol: :lol: pzdr Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Września 2006 A tak swoja droge na gdzie i jak sie starac o wize na Kube? Wiecie cos? Moja jest tylko racja i to święta racja, bo jeżeli nawet jest i twoja, to moja jest mojsza niż twojsza i zaprawdę powiadam wam, że to właśnie moja racja jest najmojsza! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 23 Września 2006 Dymek czy na forum jest gdzies przepis na cytrynówkę Twojego autorstwa ? A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 23 Września 2006 Raulo - Cytrynówka podawała, ale podam jeszcze raz 6 cytryn 1,5 szkl. cukru 0,5 l. spirytusu 0,5 i. przegotowanej wody [ostudzonej] Z 3 cytryn zetrzeć zewnętrzna skórkę (tylko żółte!!!), z wszystkich cytryn wycisnąć sok, *połączyć skórkę z sokiem *cukier rozpuścić w wodzie, dodać spirytus * roztworem zalać skórki z sokiem Pozostawić w szczelnie zamkniętym naczyniu na 24 godz. *Przefiltrować i rozlać do butelek{najlepsza gaza} powodzenia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Września 2006 Z 3 cytryn zetrzeć zewnętrzna skórkę (tylko żółte!!!)Nigdy tego nie robiłem - do tego celu używasz jakiejś tarki ? A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Września 2006 Tak, zwykła bardzo drobna tarka :grin: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Września 2006 Na przykład tarka do ziemiaków :!: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 24 Września 2006 Tarkę opłucz wodą używaną do procesu, tak aby wypłukać resztki zalegające między szczelinami. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 24 Września 2006 Po wielu próbach z cytrynówką :grin: doszedłem do tego że nie daje już skórki z cytryny tylko sam sok.Robie tak ponieważ po dłuższym leżakowaniu cytrynówki ze skórkami tak śmierdziała chemiąże nie dało jej się pić.Zrobiłem tez z miodem ale przy ciemnym miodzie smak był niekorzystny natomiast przy miodzie o jasnej barwie cytrynówka jest o wiele lepsza niż na bazie cukru. Zrobiłem też na podobnych proporcjach "pomarańczówke" ale BEZ skórki.Zamiast 6 cytryn użyłem 3 pomarańcze.Moja żonka twierdzi że jest o wiele lepsza od cytrynówki ale to rzecz gustu.Mi smakuje i cytrynówka i pomarańczówka tyle tylko że czasami zajeżdża malizną ... :grin: :grin: :grin: www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 24 Września 2006 Miro - dziękuję za zaproszenie do Twojego sklepu Sprawy tak się mają że co tydzień jest targ i przyjeżdza dwoch dostawców których znam i kitu mnie nie wciśną a mieszkam od placu targowego ok 200m.Pozdrawiam i życzę żeby na chwilę nie zamykały się drzwi a komputer grzał się od zamówień Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 24 Września 2006 Jak mogę coś podpowiedzieć - osobiście wypróbowane Porterówka Składniki Przepis 1 litr spirytusu 2 butelki piwa karmi 2 butelki piwa porter 2 łyżki cukru do dużego garnka wlać piwa dodac cukier pożądnie wymieszać tak aby cukier sie rozpuścił, następnie wlać spirytus znowu wymieszać ,przelać wszystko do duzej butelki. Za 2..3 dni tankujemy Imbirówka Składniki: 500 ml spirytusu, 500 ml wody, 10 dkg cukru, 0.5 dkg imbiru, szafran. Sposób przyrządzenia: Wodę zagotować z cukrem, dodać zmielony imbir, pozostawić na 24 godziny. Następnie przelać przez lejek z watą, połączyć ze spirytusem i barwnikiem, przelać do butelki, zakorkować i pozostawić na 3-4 dni. beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 25 Września 2006 A tak swoja droge na gdzie i jak sie starac o wize na Kube? Wiecie cos?u] Kilka lat temu była za darmo a teraz kosztuje ok.25 "kubańskich $ " ale szczególy znajdżna stronie " Ambasada Kuby" Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-3847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 12 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 12 Października 2006 Dymek!Jest mały problem z "cytrynówką " Wszystko zrobiłem w/g Twojego przepisu. Ale miało to stać 24 godz., a stoi prawie 4 tygodnie! :devil: Wywieść to na poligon do detonacji, czy samemu otworzyć? :devil: fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 12 Października 2006 Otwieraj i podziel się :grin: :grin: :grin:Na zdrowie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 12 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 12 Października 2006 Przed chwilą otworzyłem wielki słój z doświadczalną nalewką - "cytrynówka dymka"Przecholowałem z czasem podanym przez Dymka - 24h- a było 4 tygodnie :blush: Pierwsze smaki- rewelka Drugie smaki- żadnej goryczki Trzecie smaki - rewelka Czwarte smaki - lekko słodkie - akurat! Piąte smaki - rewelka Szuste smaki- cytrynkę lekko czuć siudme smaki - rewelka Ósme smaki - ............................................... do jutra :grin: fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 12 Października 2006 no to jutro z Fentelem nie pogadamy... :wink: Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 12 Października 2006 To zależy, jak słój był duży to i do niedzieli już nic nie skrobnie :grin: :grin: :grin: Na szczęście w niedzielę wyjeżdżam i wracam w grudniu i nie byęde musiał wysłuchiwać gościa na kacu :grin: :wink: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 13 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 13 Października 2006 Melduję się cały i zdrowy. :grin: Bez paniki ! Degustacja polegała na przysłowiowym " naparsteczku " Muszę przyznać, że nalewka wyszła super.Będzie przeznaczona na jakąś specjalną okazję :wink: Teraz myślę gdzie ją zakopać !? :???: fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 13 Października 2006 Fentel...niech "babujaga" zakopie...bo Ty "PRZYPADKOWO " bedziesz chodził do ogrodu niby to na pielenie...ale faktycznie za krzaczorem bedziesz imprezował :grin: "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 13 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 13 Października 2006 ...niech "babujaga" zakopie... Jak babujaga zakopie to prawnuki nawet nie znajdą po 50 latach :devil: fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 13 Października 2006 To wystaw butelczyny na aukcję.(Propozycja do Maxella-może otworzy Dom Aukcyjny?).Zarobisz ! :wink: "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek52 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 13 Października 2006 Fentel,może zakopiesz u mnie na ogrodzie? :lol: :lol: :lol: :tongue: :tongue: :tongue: żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 13 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 13 Października 2006 Fentel,może zakopiesz u mnie na ogrodzie?Jurek52 - dobry pomysł :grin: Ja zakopię w Poznaniu, Ty w Radomsku, Maxell w Szczecinie, Małgoś w Zawierciu, MirekB w Poraju itd...itp. Co roku zamiast "Zlotu" zrobimy imprezę wędrowniczo-krajoznawczą pod nazwą np. " WIELKIE WYKOPKI " :wink: chłe chłe :grin: fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 14 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 14 Października 2006 OGŁOSZENIE !!! Posiadam do zakopania również " nalewkę śliwkową " w/g przepisu MirkaB. Jakiś stresujący przepis, bo sześć miesięcy trzeba czekać :???: fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 15 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 15 Października 2006 Nigdy, ale to nigdy nie robi się nalewek większym stężeniem a jeżeli 60 % !!!!A ja zrobiłem "cytrynówkę dymkową " 80% chłe,chłe. :devil: fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/322-ble-ble/page/2/#findComment-4340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi