jacekn Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Listopada 2009 W zeszłym tygodniu kupiłem na próbę masło topione i smażyłem na nim ryby wyszły bardzo dobre w smaku. Masło to jest warte polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Listopada 2009 Masło to jest warte polecenia. Wiadomo MLEKOVITA Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Listopada 2009 Wiadomo MLEKOVITA Nie MLEKOVTA - tylko kraina mlekiem płynąca :wink: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Listopada 2009 W zeszłym tygodniu kupiłem na próbę masło topione Takie masło można zrobić we własnym zakresie . Nazywa to się : sklarowaniem masła . Masło sklarowane nadaje się do smażenia . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Listopada 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/Ghi warto poczytać. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Listopada 2009 Na Święta Bożonarodzeniowe zawsze piekę ryby na maśle (klaruje sam, normalne zwykłe masło np. osełkowe) w domu rodzinnym również były tak pieczone ryby. Praktycznie nie wyobrażam sobie ŚBN bez karpia smażonego na maśle.W końcu nie na darmo się mówi – „podsmalić komuś” (to dlaczego nie sobie?) :grin: :wink: Może spróbuje tego tym razem, hmmm ale napewno na małej porcji i masło zwykle będe miał w "pogotowiu" :lol: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Listopada 2009 Masło ghee - po naszemu klarowane, to jeden z najlepszych tłuszczów. Ponieważ pozbawione jest białek więc mogą je konsumować z pożytkiem dla organizmu nawet osoby z ostrymi uczuleniami na produkty mleczne. Co do masła handlowego; osobiście jestem nieufna co do deklarowanego składu. Do takiego wytopu spokojnie można dodać inne tłuszcze. Obym się myliła. jacekn, podaj cenę jednostkową masła, które zakupiłeś. Na Święta Bożonarodzeniowe zawsze piekę ryby na maśle (klaruje sam, normalne zwykłe masłoTo możemy sobie rękę podać :grin: Takie masło ma wysoką temperaturę tzw. dymienia, można na nim i befsztyki smażyć. Wiem z relacji mieszkańców Kaukazu, że jest powszechnie używane do przyrządzania mięs w całym regionie. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Listopada 2009 ...osobiście jestem nieufna co do deklarowanego składu. Do takiego wytopu spokojnie można dodać inne tłuszcze. Obym się myliła.Producent gwarantuje wysoką jakość produktu i zapewnia, iż zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Listopada 2009 „podsmalić komuś” Ja akurat często słyszałem " podmaślić komuś " :lol: pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 13 Listopada 2009 „podsmalić komuś” Ja akurat często słyszałem " podmaślić komuś " :lol: pozdrawiam No niestety, znów edytor "poprawił" :lol: Naturalnie że miało być "podmaślić" Chyba znów zaczne po prostu pisać na "żywca" Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu123 Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam,takie właśnie masło kupowałem w Makro w cenie 17,30 za pojemnik 1kg :smile: Na opakowaniu jest informacja o składzie:99,8% tłuszczu mlecznegoPozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Listopada 2009 EAnna masło to nie jest takie tanie koszt to 18zł za kilogram,też byłem nieufny do pierwszego smażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 14 Listopada 2009 to nie jest takie tanie koszt to 18zł za kilogram Policz ile kosztuje tzw normalne masło za kilogram. To wyjdzie, że to nie jest aż takie drogie. A jakie ma walory. Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 14 Listopada 2009 Policz ile kosztuje tzw normalne masło za kilogram. Ja płacę około 20zł za kg , oczywiście masło extra . Ceny się teraz często zmieniają Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 14 Listopada 2009 Jest to porównanie masła topionego do tłuszczów powszechnie używanych do pieczenia które są o wiele tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 14 Listopada 2009 Jest to porównanie masła topionego do tłuszczów powszechnie używanych do pieczenia które są o wiele tańsze. W tym przypadku wartość odżywcza i jakość tłuszczu ma znaczenie . Masło i jeszcze klarowane jest zdecydowanie wyżej niż margaryny i oleje . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 14 Listopada 2009 wyżej niż margaryny i oleje Zwłaszcza gdy margaryna robiona jest z oleju " po terminie " :sad: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3227-mas%C5%82o-topione/#findComment-87860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.