pokemon15 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Bardzo ładnie "nadziana" ściśle Popróbujemy na zlocie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Popróbujemy na zlocie Weź coś do popicia to popróbujemy :P Właśnie dałem na spróbowanie mojej mamie, powiedziała, że bardzo smaczna :clap: czyli do ludzi można wieźć Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaxxii Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 jelita wołowe prosteJuż zakupione na allegro 10mb 20zł Jak dojdą to coś w nie nabijemy z GP :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Już zakupioneJelita namocz chwilę w wodzie, wypłucz, wodę z zebraną na dnie solą wylej, zalej jeszcze raz i mocz godzinkę w wodzie do 30st.C, po godzinie wodę wylej i jeszcze raz nalej i mocz kilka godzin, najlepiej całą noc, ja moczę przez noc w spiżarni, miska z jelitami stoi na podłodze Po otwarciu torebki z jelitami nie wystrasz się smrodu nieźle capi, ale wołowe tak mają Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Myślę że oprócz moczenia jelit , w fazie końcowej należy jelita przelać pod bieżącą wodą . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 w fazie końcowej należy jelita przelać pod bieżącą wodą . :smile:Można przelać, ale ja jakoś z :blush: lenistwa nigdy nie przelewam :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaxxii Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Po otwarciu torebki z jelitami nie wystrasz się smrodu nieźle capi, ale wołowe tak mają Zbóju jeszcze bardziej niż jelita wieprzowe proste :grin: :question: Takie daje do wątrobianki :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zbóju jeszcze bardziej niż jelita wieprzowe proste :grin:A no bardziej :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Po wczorajszym drugi wędzeniu, a pierwszym na ciepło, wędziłem jakieś 4 godzinki, kolorek coraz ładniejszy, w rzeczywistości są ciut ciemniejsze. Teraz leżakują w lodówce, a wieczornie jeszcze raz je ciepłym dymkiem W końcu spróbowałem dziś kawałek wędzono/parzonej z przedwczoraj, do kieliszka chleba jak znalazł :thumbsup: :thumbsup: Po wczorajszym ciepłym dymieniu nie próbowałem, jutro posmakuję Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Widzę ,że coraz bardziej się starasz :clap: .Chyba nie z powodu zlotu :tongue: :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Chyba nie z powodu zlotu :tongue: :grin:A tam zaraz takie trudne pytanie zadajesz :lol: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Kiełbaski po wędzeniu właściwym, parzeniu i dymieniu na ciepło, na ciepło było jakieś 8 godz. dymienia na dwie raty :grin: Teraz po nocnym wiszeniu w spiżarni jest chłodzenie w lodówce, smakowanie i fotki z przekroju wieczorkiem chyba Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg7 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Wygląda pięknie Smakuje, zapewne, jeszcze lepiej Pozytywnie, zazdroszczę pasji i wiedzy I tych klimatów Jak, one dawno były ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 zazdroszczę pasji i wiedzyPasja jest, co do wiedzy to cały czas się uczę, a cała wiedza i nauka jest na forum i stronie głównej I tych klimatów Jak, one dawno były )))))No to czas na powrót do tych klimatów Smakuje, zapewne, jeszcze lepiej Smak poznam później, na razie wychładza się w lodówce Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg7 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Cenię skromność, ale bez przesady. Przypominają mi się, te chwile, ponad 20 lat temu. Moja kiełbasa, nie była poparta taką wiedzą. Bardziej "na czuja" była:). Ale, dziczyznę trudno spier... :grin: Jeszcze raz, wyrażam swój wielki i szczery szacunek, dla Waszego, zaangażowania. Pysznie czyta się Ciebie i Was Pora spróbować wrócić Pozdrawiam i już milknę, póki nie zacznę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Madeju nie chcę nic mówić, ale torturujesz ludzi na FB: http://www.facebook.com/wedlinydomowepl Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Teraz po nocnym wiszeniu w spiżarni jest chłodzenie w lodówce, :clap: to jest to :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darhel Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Smak poznam później, na razie wychładza się w lodówce Proszę o pętko pod adres: Kiełbaska, ul. Domowa 100%, 60-40 Zdrowo :wink: Cytuj "Chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Proszę o pętko pod adres: Kiełbaska, ul. Domowa 100%, 60-40 Zdrowo :grin: dobre Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Ten sam farsz, dwa rodzaje jelit, dwa różne smaki. Jednak mało wyczuwalna jest moja mieszanka przypraw, ale zakusku pjerwyj sort Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 ale zakusku pjerwyj sort sprawdzimy, :grin: Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaxxii Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Ten sam farsz, dwa rodzaje jelit, dwa różne smaki. Fajnie ale to ciekawe tzn co ma wpływ na takie "zjawisko" Odmiennego smaku zmiana jelit by to sprawiła :question: Proszę opinie :question: Zbóju jak zawsze :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Fajnie ale to ciekawe tzn co ma wpływ na takie "zjawisko" Odmiennego smaku zmiana jelit by to sprawiła Proszę opinie :question: moze zastosowana inna obrobka cieplna. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 sprawdzimy, :grin:A sprawdzimy sprawdzimy http://img31.imageshack.us/img31/1299/winko.gif :grin: co ma wpływ na takie "zjawisko"Średnica jelit, obróbka cieplna. W cienkich jelitach lepiej zawędzone, w grubszych mniej, czas wędzenia wraz z osuszaniem ten sam, parzenie w jelitach wołowych było dłuższe o jakieś 15 min. :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaxxii Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zbóju Madeju, kostek61, Dziękuje za szybką odp. :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/14/#findComment-232967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.