Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cz na naszym forum jest receptura kiełbasy podwawelskiej - jak nie to umieszczę - kiedyś mój zakład reklamował ją jako królowę wszystkich kiełbas.
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/
Udostępnij na innych stronach

o ile mi wiadomo nie ma, na stronie również - więc zapodaj Dziadku :smile:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-4189
Udostępnij na innych stronach

Savio - zacytuję kolegę z innego forum :

"Cierpliwość to coraz rzadziej spotykana cnota w dzisiejszym świecie, który pędzi wszędzie jak oszalały..."

a więc spokojnie... Dziadek na pewno nie odpuści :lol:

 

 

Ps. - Dziadku po umieszczeniu przepisu w odpowiednim dziale poproś Maxella o wykasowanie tego tematu - tak dla porządku :grin:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-4204
Udostępnij na innych stronach

Witaj Savio.

 

Ta uwaga to do mnie?

 

...przecież cały czas to robię /fizycznie i wirtualnie/....

 

pozdrawiam

jurek52 :lol: :lol: :lol:

żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-4206
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
Litości - to teraz już nie będzie można nawet poprawić błędów i uściślić odpowiedzi . Zostawcie tą funkcje edytuj chociaż na 1 dzień do ostatniego postu pisanego w temacie----- jak można z Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6145
Udostępnij na innych stronach

Cisza przed wielką burzą, która wokoło panuje nas w oddali,

Zawsze przygniata nas zewsząd,

Jest to odczuwalna niekiedy mało widzialna.

To jak promień blasku nadziei, który raptem oślepia nielicznych i daje dużo radości.

Nie myśląc możemy wpaść w taki wir, że utopia to magnez,

Który przyciąga i trudno jest oderwać się?

Aby nie zniszczyć tej kruchej skorupy dbajmy i szanujmy to, co mamy w niej.

A zgubione ślady zawsze zostaną wokół nas.

Jak by ten Świat wyglądał gdyby potomni zamknęli za sobą drzwi?

My Polacy waleczni męczennicy….

Lecz nie do końca zrozumiali, boć taka nasza Słowiańska dusza jest…

 

 

A dyć kogo bym tymi słowami obraził? To przepraszam.

:smile:

Derex
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6146
Udostępnij na innych stronach

Dziadku, do czasu, gdy ktos nie napisze następnego posta, możesz ze swoim robić wszystko.

Tak jest prawie na wszystkich forach i dziwię się, że Vtec nie wprowadził tego od razu tutaj. Uniknelibysmy wielu niepotrzebnych słów.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6147
Udostępnij na innych stronach

Smoku nie czytasz uważnie postów.

W niedzięlę był komunikat admina w tej sprawie, zreztą jest na forum w dalszym ciągu.

Tu ja zanjdziesz https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=529&postdays=0&postorder=asc&start=60

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6194
Udostępnij na innych stronach

Tez zadaję to pytanie nie działało a teraz działa edytuj
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6199
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Metke widac najslabiej, tyrolska najlepiej, dobrze wszystkie robic jak tyrolska ;).

Nie wiem tylko, czy kazdy sie domysli, ze ilosci przypraw na gorze po prawej sa dla 100kg miesa ;), bo to nie jest podane, trza sobie obliczyc z proporcji dla jednej tony ( uwaga! ) gotowego produktu, aczkolwiek dla wydajnosci 104% blad jest mozliwy do zaakceptowania ;):D

 

--

Smocznie Zadymiamy :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6479
Udostępnij na innych stronach

To są Normy Branżowe, według tych norm mistrz rozliczał się z mięsa, przypraw, jelit , wydajnosci itd. Wiem że niektórzy widzą takie schematy po raz pierwszy i to nie tylko CI nie mający nic wspólnego z mięsem.Taki schemat łatwo sie czyta. Skład surowca w jakiej kolejności jest podany w tej kolejności mieszamy .Strzałki naprowadzają nas też na kolejne etapy produkcji. Wszystko podane jest na 100 kg surowca ,przyprawy również(wystarczy podzielić przez 10 i mamy skład na 10kg surowca Pożycja zużycie surowca na jedną tonę jest bardzo przydatna dla mistrza bo u niego produkcja idzie w tonach. a dla nas możemy wyliczyć ile metrów jelit potrzebować bedziemy odpowiednio przeliczając. Robiąc dla siebie przeważnie opieramy się na surowcu a o wydajności gotowego produktu praktycznie nie myslimy dlatego zostawmy to dla specjalistów. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6486
Udostępnij na innych stronach

... Dziadku ... chylę czoło przed Twoją wiedzą na temat wyrobu wędlin (Normy Branżowe ... widzę poraz pierwszy :( ) ... dla mnie jednak inspiracją dla "mojej produkcji" pozostaje zbiór starych przepisów częściowo zawarty w Rozprawa o Miesiwach a oparty o teksty ze starodruków, rękopisów z XVIII i XIX wieku, oraz starych Ksiąg Kucharskich :grin:

 

pzdr

http://www.chefpaul.net/smiles/sNR2007_a.gif

 

ps - przygotowania do wieczornego grilla trwają

http://www.chefpaul.net/smiles/sNR2007_d.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6494
Udostępnij na innych stronach

Dziadku, w chwili wolnego czasu podeślij wykaz konserw na które masz przepisy branżowe. Mam kilka branżówek, niektóre nawet starszawe, z inną forma opisów, ale na konserwy nigdzie nie mogłem trafić, choc mnie to zawsze interesowało.

Pozdrowionka

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6495
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.